Hlavní obsah

Módní proužky 5x jinak. Na saku, kalhotách i šatech

Foto: Marie Bartošová

V proužcích se vám představí naše čtenářka DanaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Od stylových sáček přes kalhoty, trička až po detaily na šatech. Proužky letos najdete opravdu na všem. S čím je ale kombinovat? Jeden z nejžhavějších trendů sezony si vyzkoušela naše čtenářka Dana.

Článek

Proužky netřeba dlouze představovat. Do módy se vracejí s železnou pravidelností a své místo si našly téměř ve všech šatnících. Letos ovšem nehrají jen vedlejší roli – proužky i širší pruhy se staly jedním ze stěžejních trendů sezony a byly hlavními hvězdami přehlídek Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Michael Kors nebo Oscar de la Renta. Módní inspiraci pro vás připravila stylistka Hanka.

Proužky + květinové potisky

Kombinace proužků a divokých potisků je vysoce módní. Oba prvky najdete i na upnutých šatech s dlouhými rukávy, které stylistka Hanka doplnila dalšími proužky, tentokrát na saku. Doplňky korespondují s detaily na šatech.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Topshop, 1630 Kč), sako (Mango, 999 Kč), boty (Baťa, 1799 Kč), kabelka (Guess by Marciano, 4550 Kč), náramek (Konplott, 2229 Kč), prsten (Konplott, 1729 Kč)Foto: Marie Bartošová

Vertikální pruhy bodují

Zatímco většinou se setkáváme hlavně s obávanými horizontálními proužky, letošní sezona přeje vertikálním. A ty na rozdíl od svých kamarádů opticky prodlužují postavu! Zbytečné jsou i obavy, že by vám proužky přidávaly na kilech. Ulítáváte na módních trendech? Porozhlédněte se po kalhotách se svislými pruhy, které patří ke klíčovým kouskům jara.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Ann Christine, 749 Kč), triko (H&M, 329 Kč), sako (Mango, 999 Kč), tenisky (Converse, 2100 Kč), náramky (Mango, 449 Kč), náhrdelník (Mango, 349 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pohodová klasika

Pokud existuje sestava, která za žádných okolností nezklame, pak je to klasické proužkované triko + džínové kraťasy a ležérní klobouk. K uvolněnému outfitu můžete klidně zvolit kecky nebo, jako v našem případě, vyšší šněrovací boty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kraťasy (Ann Christine, 619 Kč), triko (Mustang, 1200 Kč), klobouk (Ann Christine, 249 Kč), brýle (Ann Christine, 199 Kč), kabelka (Baťa, 699 Kč), boty (Ann Christine, 749 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sáčko odvážně

Proužkované sáčko patří ke kouskům, které nevycházejí z módy. Tip naší stylistky Hanky? Odvažte se a na party si ho oblékněte na nahé tělo, případně pod ním nechte vykukovat jen podprsenkový pás. Ale pozor, něco podobného si mohou dovolit jen majitelky menšího poprsí. Velká prsa vypadávající ze saka by působila vulgárně.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sako (Zara, 1999 Kč), šortky (Zara, 999 Kč), boty (Baťa, 1999 Kč), kabelka (Zara, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

S rozevlátými šaty

Proužkované sáčko si bude skvěle rozumět i s dlouhými šaty. Stylistka sáhla po černobílém provedení, které je letos tolik aktuální. Zajímavé jsou také šaty, které na první pohled vypadají jako top se sukní. A vzorované psaníčko? To už je jen pomyslnou třešinkou na dortu. Tedy na modelu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Zara, 1999 Kč), sako (Pimkie, 849 Kč), psaníčko (Zara, 1699 Kč), náhrdelník (Konplott, 6169 Kč), boty (Baťa, 599 Kč), prsten (Konplott, 2429 Kč)Foto: Marie Bartošová

Chcete se stát hvězdou našeho módního článku? Přihlásit se můžete na mail jana@prozeny.cz. Nezapomeňte připojit vaše aktuální fotografie a telefonní číslo. Budeme se těšit!

Reklama

Načítám