Hlavní obsah

Téma týdne: Oslavu zhatilo vosí bodnutí

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pít pivo byla chybaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Jde se slavit! Nejen dárky, ale i nečekané události mohou nabourat všechny plány na oslavu, což potvrzuje i příběh Markéty, která si své dvacetiny užila v nemocnici. Máte-li nějaký nevšední zážitek z oslav, napište nám jej na info@prozeny.cz a připojte se k výběru výherkyň honoráře 500 korun.

Článek

Jakmile jsem zjistila, jaké je téma tohoto týdne, okamžitě mne napadlo, že se s vámi podělím o docela čerstvý zážitek - víkendovou oslavu mých dvacátých narozenin.

U nás v rodině je s oslavami v létě menší problém. Protože půl rodiny slaví narozeniny o letních prázdninách, rozhodli uspořádat jednou hromadnou velkou oslavu. Už v týdnu probíhaly drobné přípravy a vše vyvrcholilo tuto sobotu.

Byly dvě hodiny odpoledne a my jsme končili s přípravami. Já se samozřejmě těšila, jak se pomalu vypařím a půjdu se domů trochu zkrášlit, aby mi to před celou velkou rodinou, kamarády a mým přítelem slušelo. Bohužel jsem se ještě před odchodem napila piva, což jsem neměla dělat.

Najednou mě něco píchlo do jazyka a já vyplivla zlatavý mok i s vosou, Okamžitě mi jazyk začal otékat. Nebudu to prodlužovat, musela jsem okamžitě na pohotovost, kde jsem dostala tišící léky a injekci. Paní doktorka mě varovala, že léky jsou silné a že nejspíš celý den prospím. Ani jsem jí nestihla říct, že dnes slavím narozeniny.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dárky mě trochu zaskočilyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Přijeli jsme domů, všichni na nás čekali s celou tou parádou. Abych řekla pravdu, vůbec si nevybavuji, kdo mi co přál a říkal. Byla jsem jako omámená. Z letargie mě dostal jen jediný dárek - vyhlídkový let letadlem. Abyste rozuměli, mám z výšek a létání skutečnou hrůzu. Později jsem si rozbalila i další dárky a čekalo mne další zklamání.

Od mého dlouholetého přítele jsem očekávala poněkud jiný dárek než růžový porcelán. Nemusím asi ani zdůrazňovat, že k porcelánu nemám žádný vztah. Stále jsem se utěšovala představou, že na stole leží ještě spousta dalších dárků. Nebudu vás nudit - od babičky jsem dostala povlečení (do výbavy) a od druhé babičky zase sadu sklenic (jak jinak než do výbavy). Největší radost mi nakonec udělala bankovka skrytá v obálce, kterou mne obdarovali rodiče.

Bylo mi z těch darů malinko smutno, ale říkala jsem si, že přece nebudu nevděčná, a tak jsem všem poděkovala a tvářila se nadšeně. Později na mne přišla únava a já usnula v plném proudu oslav na zahradním lehátku. Probrala jsem se až za tmy a bylo mi tak mizerně, že jsem se jen přesunula do své postele.

Celou noc jsem prozvracela. Ani nevím, jestli to bylo silnými léky, a nebo tak špatně snáším vosí jed. Tak takhle jsem oslavila své kulatiny. Kamarádky mne varovaly, že to nemám přehnat s alkoholem, že budu celou noc objímat záchodovou mísu. A to se splnilo, i když alkoholu jsem neměla ani kapku. Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem celý den kvůli oteklému jazyku šišlala a z dobrůtek a sladkostí si nic neužila.

Zažila jste nějakou nevšední oslavu? Překvapil vás někdy nečekaný dárek? Příběhy z oslav veselých i těch druhých pište na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Související témata:

Načítám