Hlavní obsah

Vykouzlete si účes. Pro Štědrý večer!

Foto: shutterstock.com

Na společenskou událost s perfektním účesemFoto: shutterstock.com

Reklama

Buďte u štědrovečerní tabule okouzlující a sexy! Díky kadeřnickým fíglům, které nám prozradila vlasová stylistka Monika Štětková hravě, vyčarujete na své hlavě úchvatný účes!

Článek

Před účesem to chce kúru

Než začnete vytvářet na svých kšticích originální účes, měla byste vlasům dodat živiny a lesk. I sebekrásnější kreace nevynikne na roztřepených konečcích nebo unavených vlasech. Pokud nemáte svou oblíbenou kúru, zkuste rady našich babiček. Suché vlasy oživí a rozjasní obyčejná majonéza, kterou nanesete po celé hlavě a necháte působit. Nakonec vlasy umyjete šamponem. Mastné vlasy dokáže probrat a „odmastit" odvar z kopřiv. Jednou z osvědčených kúr je také žloutek se lžičkou medu.

Můžete ale také vsadit na hotové produkty od renomovaných značek. „Oblíbila jsem si intenzivní kúru na vlasy Forcintense značky Kérastase. Jemné, lomivé a oslabené vlasy po této péči rozkvetou do krásy," svěřuje se se svým tipem kadeřnice a vizážistka Monika Štětková z X-Style beauty

Foto: shutterstock.com

Dopřejte svým vlasům vyživovací kúruFoto: shutterstock.com

Aby byl účes dokonalý…

A jak dosáhnout oslnivého lesku? „Dokonalého lesku lze docílit i obarvením vlasů nebo použitím přelivu. Na trhu je i bezbarvý přeliv Richesse Clear od L'Oréal, který nezmění odstín vlasů, jen jim dodá na lesku - je vhodný pro klientky s přírodními vlasy," doporučuje kadeřnice Monika Štětková.

Tip:„Pokud chci při tvorbě mých oblíbených drdolů docílit velkého lesku, používám přípravek Gloss Controle od L'Oréalu, který zároveň i účes zafixuje."

Jak vypadá správná péče?

Péči o vlasy byste měly začít vhodným šamponem. Poté přichází na řadu krémový kondicionér (prodává se i ve spreji), jednou za čas si vlasy zaslouží i vyživující masku. Po prosušení vlasů ručníkem a profouknutí fénem naneste na vlasy vhodný stylingový přípravek (tužidlo pěnové, vyhlazovací krém, thermopéči nebo objemový sprej a vlasy upravte foukáním, natočením na natáčky nebo jen namačkáním do vln). A aby byl výsledek dokonalý, je podle kadeřnice velmi důležitá závěrečná péče. Na vysušené konečky použijte uhlazující sérum. Pro lesk a fixaci účesu se hodí například lesk ve spreji. Před žehlením vlasů je nutné nanést ochranný přípravek, který se při použití žehličky z vlasů odpařuje a vlasy jsou tak chráněny před vysokou teplotou.

Účesy letošní zimy

„Účesy, které jsou v současné době trendy, jsou inspirovány folkem a rockem," upozorňuje Monika Štětková. Zatímco folku vévodí přirozené účesy a barvy spíše jako vyšisované od sluníčka, rock působí uhlazenějším dojmem a je barevně sytější. Folku sluší delší neprostříhané ofiny, jen zlehýnka zjemněné v koncích. Rock se nebojí výraznějších odstínů a tupírování ve stylu Brigitte Bardot.

Malou ochutnávku toho, co je letos in, a tři speciální společenské účesy připravené jen pro vás, najdete v přiloženém videu zde:

{stream-video}

Ozdobte si účes

Odbornice radí: Nebojte se zapojit trochu fantazie. Vlasy stažené do culíku lze zdobit třeba spínacími špendlíky, které se promotají utaženými vlasy. Použít lze i ševcovskou jehlu s velkým očkem, do které protáhnete mašličku, barevnou nit, tkaničku nebo třeba pramínek barevných vlasů a vlasy proštepujte různými směry.

Na culík se také dají pomocí vázacího slabého drátku přidělat i figurky z vajíček s překvapením pro děti, které se jakoby po culíku kloužou. Zručnější si dokáží vlasy na crazy party smotat do ruliček, ze kterých mohou vyjíždět modely vláčků, autíček nebo lodiček, které si půjčí od dětí nebo mladších sourozenců. Pomůže opět vázací drátek, kterým se věcička omotá a pomocí obyčejné sponky se do účesu připevní. Obyčejný culík, se tak promění v umělecké dílo.

Drdolu sluší kromě jehlic do vlasů i barevné pastelky, stejně tak jako barevná brčka. Onen zmiňovaný vázací drátek se dá několikrát obtočit kolem prstů, uprostřed zmáčknout do „osmičky“ a na něj namotávat pramínky vlasů jako na natáčku a sponkou upevnit. Pokud najdete barevné drátky, máte dokonale efektní ozdoby. Stejně tak se dají využít knoflíky nebo staré zajímavé brože a odznáčky. Dejte si ale pozor při jejich upevňování do vlasů, abyste se o špendlík neporanily.

Tak ať vám to u stromečku opravdu sluší!

Reklama

Související témata:

Načítám