Hlavní obsah

Jak zefektivnit klasický klik? Představíme vám jeho 2 vylepšené varianty!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klik bývá někdy nazýván králem cviků. Je to velmi přirozený pohyb, kterým se výborně posilují hlavně paže a prsa. Nicméně, klasický klik se dá provést mnoha způsoby, díky nimž zapojíte i ostatní svaly!

Článek

Klik je jeden z nejstarších cviků a jeho efektivita spočívá právě v jeho zdánlivé jednoduchosti. Klasický klik je víceméně banální pohyb, ovšem zdaleka ne každý ho dělá správně. Spíše by se dalo říct, že drtivá většina lidí, zvláště pak žen, při kliku dělá chyby, které mohou vést k různým svalovým dysbalancím a dalším potížím.

V našem videu vám ukážeme, jak se zbytečných chyb vyvarovat a na co si dát pozor, abyste klik dělali správně. A zároveň představíme dvě jeho vylepšené varianty, díky nimž bude posilování nejen účinnější, ale zároveň se zapojí i další svaly včetně břicha!

Zajímají vás i další efektivní cviky? Podívejte se na cvičení pro ukázkově pevné hýždě! Anebo spíše řešíte skladbu správného menu? Ve článku 6 nejčastějších signálů, že máte v jídelníčku málo bílkovin najdete vše, co potřebujete vědět.

Načítám