Hlavní obsah
3,5
(191)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Jednoduché makové řezy na plech jsou rychlé a chutnají skvěle. Vylepšete je čokoládovou polevou a během chvilky se po nich jen zapráší!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Na těsto
  • 280 g hladké mouky
  • 180 g máku
  • 2 ks vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 ks jablek
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 180 g cukru moučka
Na polevu
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 2 lžíce másla
Článek

Jak na jednoduchý makovec, aby byl vláčný a nadýchaný? Nastrouhejte do těsta jablka. Také skvěle chutná, pokud do něj nakrájíte na kostičky hrušky. Když koláč na plech polijete polevou a nakrájíte, získáte rychlé makové řezy.

Postup

01.

Jablka překrojte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle. 

02.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do světlé nadýchané pěny. Přidejte olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a citronovou kůru. Umíte správně vyšlehat vejce?

03.

Ušlehejte hladké těsto. Pak do něj vmíchejte mák a nastrouhaná jablka. Pouze lehce promíchejte, už nešlehejte! 

04.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte 30-35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

05.

Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho rozpustit a promíchejte. Hotovou polevu nalijte na vychladlý koláč. Nechte ztuhnout a poté nakrájejte. Znáte 3 nejlepší způsoby, jak rozpustit čokoládu?

Reklama

Načítám