Hlavní obsah

Šťavnatý makovec s jablky a čokoládovou polevou

Hodnocení:
(174)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jednoduché makové řezy na plech jsou rychlé a chutnají skvěle. Vylepšete je čokoládovou polevou a během chvilky se po nich jen zapráší!

Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Na těsto
  • 280 g hladké mouky
  • 180 g mletého máku
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 jablka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 180 g moučkového cukru
Na polevu
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: Jablka překrojte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle. 

Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do světlé nadýchané pěny. Přidejte olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a citronovou kůru. Umíte správně vyšlehat vejce?

Krok 3: Ušlehejte hladké těsto. Pak do něj vmíchejte mák a nastrouhaná jablka. Pouze lehce promíchejte, už nešlehejte! 

Krok 4: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte 30 až 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

Krok 5: Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho rozpustit a promíchejte. Hotovou polevu nalijte na vychladlý koláč. Nechte ztuhnout a poté nakrájejte. Znáte 3 nejlepší způsoby, jak rozpustit čokoládu?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek