Hlavní obsah

Letní pomazánky, které musíte ochutnat!

Foto: Mia Mirrelli

Pusťte se s námi do krémových pomazánek!Foto: Mia Mirrelli

Reklama

Pokud si odpolední svačinu nedokážete představit bez chleba namazaného domácí pomazánkou, tak zbystřete! Na dnešek jsme si pro vás totiž připravili hned pět vychytaných receptů na různé pomazánky s letními přísadami! Paprikou, celerem nebo i koprem!

Článek

Před časem se s vámi kolegyně Jana Chmelíková podělila o 5 receptů na skvělé jarní pomazánky. Přišla chvíle naši malou pomazánkovou sbírku doplnit o další úlovky. Tady jsou!

Tátova bezkonkurenční česneková

Potřebujete: 100 g másla, 2 lžíce pomazánkového másla, 3 trojúhelníčky krémového taveného sýra, 3 trojúhelníčky šunkového taveného sýra, 4 stroužky česneku, sůl a pepř.

Foto: Mia Mirrelli

Kdo má rád česnek, tuhle pomazánku si zamilujeFoto: Mia Mirrelli

Klasické máslo smíchejte s tím pomazánkovým, dobře propracujte, přidejte tavené sýry, prolisovaný česnek, dochuťte solí a pepřem a můžete natírat na jednohubky nebo chleby.

Pivní na topinky

Potřebujete: 30 g másla, 120 ml světlého piva, půl lžíce hořčice, 120 g tvrdého sýru, 1 vejce, půl lžičky solamylu, pepř a sůl, topinky potřené česnekem nebo jiné pečivo.

Foto: Mia Mirrelli

Přestože se vaří, hotová je za chviličkuFoto: Mia Mirrelli

Máslo rozehřejte v kastrůlku s pivem, přidejte hořčici, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, solamyl, dochuťte pepřem a solí a přiveďte k varu. Odstavte, nechte trochu vychladit a potírejte na topinky potřené česnekem.

Celerová s nivou

Potřebujete: 100 g másla, 200 g nivy, 150 g syrového celeru, sůl a pepř, bylinky.

Foto: Mia Mirrelli

Pro milovníky celeruFoto: Mia Mirrelli

Celer nastrouhejte najemno, smíchejte s utřenou nivou, máslem, dochuťte pepřem a solí. Přimíchejte nasekané bylinky (například pažitka, petržel, tymián) a můžete natírat.

Tvarohová pomazánka

Potřebujete: 50 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 50 g tvrdého sýru, půl červené papriky, půl žluté papriky, sůl a pepř.

Foto: Mia Mirrelli

Šťavnaté papriky jsou to pravé!Foto: Mia Mirrelli

Papriky nakrájejte na malé kousky, přimíchejte je k tvarohu, máslu a jogurtu. Přidejte najemno nastrouhaný sýr, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Letní tvarohová s koprem

Potřebujete: 250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce krémové zakysané smetany, svazek kopru, 1 lžíci citronové šťávy, sůl a pepř.

Tvaroh utřete se smetanou, přidejte nasekaný nebo natrhaný kopr, citron, dochuťte a můžete podávat.

A jaké jsou ty vaše nej pomazánky? Podělte se o nápady v rubrice Vaše recepty nebo v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám