Hlavní obsah

Nové módní proměny: Svlékáme vás z uniforem!

Foto: Marie Bartošová

Jako první proměníme paní IrenuFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívejte se pozorně – není vám tahle dáma povědomá? Možná jste ji potkali na poště v pražské Jindřišské ulici, kde paní Irena už dvanáct let pracuje. Stejně jako k mnoha dalším profesím i k té její neodmyslitelně patří uniforma, a právě na dámy, které se musí oblékat do leckdy ne úplně lichotivých „stejnokrojů“ se každý měsíc zaměříme v sérii proměn. Jak jim bude slušet nová image?

Článek

Potkáváte se s nimi i vy – policistky, zdravotní sestřičky, průvodčí nebo třeba jako v dnešním případě, pošťačky. Ty všechny musí trávit svůj pracovní den v uniformách. Možná by vás ale nenapadlo, jaké se pod tím oblečením skrývají kočky. Každý měsíc vám proto představíme jednu sympatickou čtenářku, kterou svlékneme z uniformy a kompletně proměníme.

Startujeme s vedoucí podatelny pražské pobočky České pošty paní Irenou. Ve svých osmačtyřiceti letech je hrdou babičkou desetiměsíčního chlapečka a na poště pracuje, jak sama se smíchem říká, téměř odjakživa. Stejný účes nosí už pět let, a přestože je s barvou i délkou vlasů vesměs spokojená, cítila, že nějakou změnu by to chtělo. „Jsem zvědavá, co si pro mě kadeřnice přichystají. Nešla bych jen do tmavé barvy anebo na ježka, to by se k mojí práci nehodilo,“ smála se Irena.

Kromě změny účesu ji čekalo také líčení: „Jsem hodně světlý typ, a tak se moc těším na to, jak mi vizážistka poradí, líčím se totiž vesměs stejně,“ prozradila nám. Po novém účesu i profesionálním make-upu přišlo na řadu i zkoušení oblečení, které pro Irenu vybrala stylistka na míru. Jak se celá proměna vydařila? A vyhnula se čtenářka obávanému účesu na ježka :-)? Podívejte se sami!

Jak se vám líbí „ nová" paní Irena? Nezapomeňte nám napsat! Chcete se nechat svléknout z uniformy i vy? Hlaste se na jana@prozeny.cz.

Vlasy: Žaneta Lichnová a Aneta Krejčíková (salon TONI, Michalská 17, Praha 1)

Líčení: Daniela Markull (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Styling: Kristýna Zadáková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Načítám