Hlavní obsah

Úmrtní list zaslali mrtvému!

Foto: shutterstock.cvom

Úředník miluje dokumenty a dokladyFoto: shutterstock.cvom

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Úředníci: Zabít je, či pochválit? Že se úředník občas zmýlí v záplavě zákonů a formulářů, víme. Tyhle mýlky jsou někdy k pousmání, jindy vám ale pěkně zkomplikují život. Napište nám o tom na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Můj bývalý přítel měl otce a ten měl naprosto stejné jméno a příjmení. Poté, co se otec znovu oženil, „zdědili“ jsme byt po jeho nové ženě hned vedle ve vchodě, který měl o jedno číslo vyšší číslo popisné.

Takže ve stejné ulici, ve stejném domě, jen pokaždé v jiném čísle popisném, bydleli dva muži se stejným jménem – otec a syn. Ono by se řeklo, vždyť o nic nejde, když dostane dopis pro druhého ten první, prostě si ho předají, zvlášť když jsou rodina.

Bohužel však otec zemřel. Zařizoval se pohřeb, vše probíhalo na matrice a šlo to hladce, ale jen do doby, než nám ve schránce přistálo upozornění pošty, že tam máme uložen dopis do vlastních rukou. Na oznámení bylo správné jméno, ale vedlejší číslo popisné, z čehož jasně vyplynulo, že dopis je určen do rukou zemřelého otce.

Jaké bylo naše překvapení, když přítel na poště zásilku bez sebemenších potíží převzal, neboť si úřednice důkladně neověřila údaje na obálce s údaji v jeho občanském průkazu a uniklo jí odlišné poslední číslo v popisném čísle. Ještě větší překvapení však bylo, že dopis, ačkoli byl určen do vlastních rukou mrtvého otce, byl jeho vlastní úmrtní list.

Všechny záležitosti spojené s úmrtím jsme vyřídili, ale v duchu jsme si klepali na čelo nad prací matrikářky.

A co vy, máte zkušenost s chybami úředníků? Nebo znáte výjimku, potvrzující pravidlo? Pošlete nám své zkušenosti s úřady na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám