Hlavní obsah

Proměna: Čtenářky zhubly 15 kilo!

Foto: Ondřej Kroutil

Eva a Jana měly perný denFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Jana a Eva – obě se rozhodly zhubnout a pomocí seriálu o hubnutí se jim to podařilo. Obě zhubly krásných 15 kilogramů pomocí změny jídelníčku a cvičení doma. V naší soutěži vyhrály proměnu vizáže, diagnostiku současného stavu, konzultaci s trenérem a závěrečné focení v oblečení vybraném profesionálním stylistou. Podívejte se, co jim odborníci poradili a jak jim to dnes sluší!

Článek

Na výherkyně čekal bohatý program. Samozřejmě, že se těšily ke kadeřnici a vizážistce, ale co je zajímalo nejvíce, byla diagnostika a rady trenéra, jak mají postupovat dál. My jsme byli celý den s kamerou při tom a vy se můžete podívat, jak to probíhalo a co zajímavého se naše čtenářky dozvěděly.

Příběh první: Eva

(věk 43 let, výška 164 cm, původní váha 90 kg, současná váha 75 kg)

Každou z nás k hubnutí žene něco jiného. U jedněch je to chuť obléknout vysněné oblečení, u druhých zase touha po obdivu mužů nebo okolí, některé z nás se jen chtějí cítit lépe. Eva se rozhodla na základě diagnózy, kterou stanovil vloni v prosinci její lékař. Nadváha byla jedním z více bodů, o kterých s ní hovořil. Podobně na tom byl i její manžel. „Rozhodli jsme se společně, že začneme žít zdravě. Začali jsme vynechávat některé potraviny a nahrazovat je zdravějšími. S povděkem to kupodivu přijal i náš devítiletý syn, který se s námi musí stravovat,“ vypráví o svých začátcích Eva. Zatímco rodiče zdravě hubli, syn pěkně sílil. Eva si pochvaluje, že od doby, co vaří zdravě, syn nebyl nemocný.

Foto: archiv paní Evy a Ondřej Kroutil

Paní Eva kdysi a dnesFoto: archiv paní Evy a Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Paní Evu oblékl stylista spíše do šatůFoto: Ondřej Kroutil

Krize na ni žádná nepřišla. Nedostatek času na oběd a svačinu vyřešila tím, že si do práce připravuje jídlo na celý den. Díky tomu nemá hlad a váha jde pěkně dolů. „Nemám čas vařit si každý den, ale z víkendu zbude jídlo tak do úterý a pak už si vždycky nějak poradím. Chce to si trochu přivstat. Já tomu ten čas obětuji,“ vysvětluje své priority Eva. V létě, poté, co shodila úctyhodných 15 kilogramů, si automaticky dala pauzu. Teď se opět vrací do svého tempa a je odhodlaná dostat se do Vánoc ze současných 74 kilogramů pod hranici sedmdesátky. Při společném dni mi slíbila, že začne chodit i do posilovny. Dosud totiž cvičila doma nebo zašla na procházku a podobně. Skupinové hodiny jsou pro ni příliš daleko a čas strávený dojížděním dokáže využít jinak.

Příběh druhý: Jana

(věk 32 let, výška 164 cm, původní váha 65 kg, současná váha 50 kg)

Paní Janu nastartoval až náš seriál. Objevila ho náhodně a rozhodla se to zkusit. Se svými 64 kilogramy neměla nadváhu, jen byla, jak se říká, oplácaná. Paradoxně na tom byl hůře její manžel, kterého porovnání BMI vyburcovalo k tomu, že se k Janě přidal. „První, co jsem udělala, bylo, že jsem přestala pít kofolu. Byla jsem schopná vypít i tři litry denně. Pak jsme začali snižovat porce. Místo čtyř knedlíků jsem si dávala dva a tak," svěřuje se Jana. V jídelníčku začala stejně jako Eva nahrazovat některé potraviny zdravějšími a trochu experimentovat po vzoru receptů na Facebooku.

Foto: archiv paní Jany a Ondřej Kroutil

Paní Jana dříve a nyníFoto: archiv paní Jany a Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Paní Janě to opravdu slušíFoto: Ondřej Kroutil

Manžel Janu nepozná!

Sešla jsem se s oběma sympatickými ženami kolem osmé. Obě měly naspáno jen pár hodin, poněvadž jely každá z jiného konce republiky. U kadeřníka si ovšem odpočinuly a načerpaly síly. Paní Eva nechtěla zasahovat příliš do účesu, přesto po proměně pod zkušenýma rukama kadeřnice Moniky Štětkové omládla a celá se rozzářila. „Eva má hodně suché vlasy, místy hodně prošedivělé. Svěřila se mi, že na nich nikdy neměla celkovou barvu. Poprvé jsme jí tedy dělali kompletní barvu a vybrali jsme odstín, který je čokoládový – hořký,“ říká kadeřnice.

Studený odstín vybrala, protože Eva má studený odstín barvy očí, takže dobře ladí. „Aby to nebylo fádní, dodělali jsme pár světlých pramínků, což je velmi praktické. Když jí pak budou vlasy odrůstat, nebude to tolik vidět. Účes bude odrůstat postupně a světlé pramínky budou maskovat případné objevující se šedivé pramínky,“ dodává Monika Štětková. Dodrželi jsme požadavek týkající se přílišného zkracování a vlasy kadeřnice pouze ostříhala, posunula jejich objem trochu výš a asymetricky upravila jednu stranu. Eva byla nadšená!

Foto: Ondřej Kroutil

Oběma dámám se vlasy barvilyFoto: Ondřej Kroutil

Jana se kadeřnici svěřila se svým problémem, kterým bylo vypadávání vlasů. Pravděpodobně jí při hubnoucí kúře některé látky chyběly, což je třeba napravit. Nicméně vlasová diagnostika zněla následovně: „Paní Jana má velmi jemné vlasy, zničené odbarvováním, melírem a zeslabené. Nechtěla zkracovat délku, tak jsem se snažila pomocí sestřihu, který jsem zvolila, zvětšit jí objem,“ popisuje kadeřnice Monika Utratilová.

Vlasy Janě sestříhala hodně z vršku, čímž se opticky prodloužila délka a zvětšil objem. „Barva byla hodně světlá až peroxidová, ztmavila jsem proto vlasy a do toho jsem udělala nový melír, který dle mě působí přirozeným dojmem. Nakonec jsem Janě ostříhala ofinu, myslím, že jejímu účesu to dodalo šmrnc. Jana si na změnu zvykala pomalu. „S účesem jsem naprosto spokojená, barvu a ofinu ale manžel nepřežije!“ komentovala Jana svou vlasovou proměnu bezprostředně po odchodu ze salonu.

Ze salonu rovnou na běžící pás

Oběma dámám pak vizážistka nanesla profesionální univerzální make-up, protože schůzka se stylistou měla proběhnout až navečer. Z kadeřnického salonu vedly naše kroky do fitness centra, kde výherkyně podstoupily komplexní diagnostiku současného stavu, setkaly se s trenérem, který jim ukázal, jak by teď měly cvičit a na co by se ve svém tréninku měly zaměřit. Obě také ode mě dostaly kompletní sportovní oblečení a obuv od firmy Adidas, které bych tímto chtěla za milé praktické dárky poděkovat.

Foto: Ondřej Kroutil

Trenér sestavil individuální cvičební plánFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej KroutilA nakonec přišlo na řadu oblečeníTesty nedopadly nejlépe!

Mohlo by se zdát, že po shození tolika kilogramů na tom budou obě ženy obstojně. Jenže výsledky nakonec nedopadly tak, jak si představovaly. Možná v tom sehrála roli napjatá situace, tréma před kamerou a stres z toho, co na ně ještě čekalo, možná byl na vině i právě dojedený oběd. Nicméně pro trenéra to byl jasný impuls k tomu, aby oběma čtenářkám připravil na míru individuální cvičební plán. U Evy se jasně prokázalo, že je třeba ještě hubnout dál.

„V tomhle případě bych zvolil spíše aerobní trénink zaměřený na všechny svalové partie najednou,“ říká trenér Robert Emler z Volcano Health Club. Jana naopak musí začít nabírat svalovou hmotu. „Chce to cílený jídelníček a posilování jednotlivých partií zvlášť. Aerobní cvičení by měla Jana vyvážit silovým tréninkem, takže ježdění na rotopedu každý den už teď určitě ne. Vyšla jí dost vysoká klidová tepovka (tepová frekvence), takže by takový trénink nemusela ve zdraví ustát,“ komentoval výsledky Jany trenér. Jak se obě v posilovně zapotily, můžete vidět rovněž ve videoreportáži.

U stylisty v obchodním centru

Po malé úpravě make-upu jsme se přemístili do pražského nákupního centra, kde na nás už čekal stylista Dušan Bebčák, aby pomohl výherkyním vybrat vhodné oblečení pro jejich typ postavy. U Jany to měl jednoduché. „Jana má perfektní postavu, kterou je radost oblékat,“ okomentoval hned z kraje stylista. V prvním případě jí vybral outfit, který se nám všem velmi líbil. Z Jany byla sexy kočka. Bílá delší halenka přepásaná páskem, doplněná černými legínami a botami na vysokém podpatku – to je móda, která teď letí a Janě opravdu sluší.

U druhého outfitu jsme se rozcházeli v názorech. Jana byla nespokojená, i když barevně skvěle ladila. Nebyl to zkrátka její šálek kávy. Styl Barbie s velkou růžovou taškou se ovšem spoustě ženám jistě bude líbit. Eva také pod rukama stylisty omládla a ožila, a to i přes to, že obě dámy měly za sebou víc než dvanáct hodin neustálého frmolu a přejíždění z místa na místo. První outfit byl velmi ležérní. Šaty, které stylista Evě vybral, ji hodně zeštíhlily. Aby to nebylo moc klasické a usedlé, doplnil je zajímavou šedou bundičkou. Druhý outfit se také povedl – byl to styl spíše do práce. Černo-červená klasika doplněná zajímavou kabelkou.

Obě ženy hodnotily před kamerou proměnu kladně, i přes zjevnou únavu, která se dala pochopit. My jsme na tom nebyli s kameramanem jinak. Trochu jsem se sice obávala, co řekne Janin manžel na tu ofinu a barvu a zda Eva stihne poslední vlak domů, ale všechno dopadlo dobře. A co si o proměně myslíte vy?

Děkujeme firmám X Style Beauty, Volcano Health Club a Marks & Spencer za poskytnutí prostor k natáčení, stejně jako firmě Adidas za dárky pro naše výherkyně.

Reklama

Související témata:

Načítám