Hlavní obsah

11 věcí, které pro muže znamenají víc než „miluji tě“

Foto: thinkstock

Ženy milují slova více než muži. Poradíme vám, jak mu lásku vyznat každý den. A hezky „potichu"Foto: thinkstock

Reklama

Láska se dá muži vyjádřit nejen slovy! Jak obdiv k nim dokazuje „žena činu“? Co muži ocení víc než ústní vyznání? Těchto 11 věcí má hodnotu zlata!

Článek

Všichni občas chtějí slyšet, že je ten druhý má rád. A jak? Jelikož muži jsou na rozdíl od verbálních žen vizuální bytosti, z některých gest mají větší radost, než když slyší „miluji tě“. Co má pro muže větší smysl? Portál Woman’s Day vyjmenovává těchto 11 věcí!

1. Vaše plná pozornost

„Když během večeře kontrolujete svůj mobil, muž si to vyloží tak, že pro vás není důležitý," říká manželský terapeut Mike Dow z Kalifornie s tím, že pokud se naopak budete soustředit jen na něj, získá dojem výjimečnosti. Tak se mu dívejte do očí!

2. Oblíbené jídlo

Dow říká, že páry, které si zakládají na malých detailech, mají nejšťastnější manželství. „Když odhadnete, na co má partner chuť, aniž se musíte ptát, ukazuje to, jak dobře ho znáte,“ říká. Večeří tak uděláte dojem nejen na jeho žaludek, ale i srdce! „Souhlasím,“ přitakává programátor Martin.

Foto: thinkstock

Co mu vyznat city skrze chutné jídlo?Foto: thinkstock

3. Upravený vzhled

Pánský mozek reaguje na vizuální podněty víc než ten ženský. Proto je základ ukazovat se partnerovi v sexy šatech, aby na vás mohl být hrdý. Mimochodem, výzkumníci na University of Rochester v New Yorku potvrzují, že dámy v červené jsou pro muže afrodiziakum.

4. Péče o sebe

Hýčkání sebe sama je způsob, jak muži dokazovat, že ho milujete. „Je to něco jako komunikace," říká doktor Dow. „Říkáte tím, že chcete mít dlouhý a nádherný život právě s tím, koho obdivujete. A taky pro to něco děláte.“ Znáte lepší důkaz lásky?

5. Chvála

„Komplimenty na jeho adresu potvrzují, že je pro vás vším, tedy láskou," říká další kalifornská psycholožka Andra Brosh. I když jen otevře sklenici s marmeládou, vyslovte obdiv nad jeho silou, aby znal důvod, proč to mezi všemi muži u vás vyhrál zrovna on…

6. Povzbuzení

Muži občas potřebují den odpočinku, vyjít si s přáteli, pracovat na autě… Dopřejte mu to bez řečí! Podle Brosh tím vyjádříte podporu a zároveň svobodu, kterou potřebuje, aby mohl být lepší partner.

7. Vyjádření nepostradatelnosti

Když muž může být nápomocen, cítí se schopně a užitečně. „To, že ho požádáte o radu či názor, ukazuje, jak se na něj spoléháte,“ říká Brosh.

8. Děkování za maličkosti

Vynese koš, vyzvedne děti ze školy? Poděkujte za to, i když vy to děláte každý den.

Foto: thinkstock

Láska se dá projevit i beze slov...Foto: thinkstock

9. Delší objetí

Muži milují fyzický kontakt, tudíž objetí po dobu nejméně sedmi sekund pro ně hodně znamená. Zkuste to!

10. Rychlovka

I když je většinou vaše milování plné předehry a romantiky, provozujte i rychlovky. Ty muže nadmíru stimulují. A taky dokazují, že partnerovi i po letech nemůžete odolat.

11. Možnost ventilovat se

„Naslouchejte jeho starostem a problémům, ale nesnažte se do nich proti jeho vůli zasahovat," radí psycholožka Brosh. Důvod? Považoval by se za neschopného! „Když přijde domů z práce ve špatné náladě, zeptejte se ho, jestli o tom chce mluvit. Pokud ne, je to v pořádku, ale možná později si promluvit bude chtít,“ dodává odbornice. Od toho vás (mimo jiné) milující partner přece má. No ne?

A jak svoji lásku dokazujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám