Hlavní obsah

Lívance (nejen) pro dietářky! Po těchto nepřiberete a zaženou vám chuť na sladké

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honí vás mlsná, ale nechce se vám hřešit? V tom případě se vám bude dnešní recept zamlouvat. Připravte si křehké lívance z ovesných vloček s banánovo-jogurtovým dipem a výčitky hoďte za hlavu!

Článek

Každý z vás si občas rád zamlsá a nejlepší na tom je, že to jde i zdravě. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů a díky poměrně nízkému obsahu kalorií se hodí k nejrůznějším dietním režimům. Jsou kvalitním zdrojem energie a zasytí vás na dlouhou dobu. Pokud si tedy připravíte ovesné lívance ke snídani, nejenže budete mít hezčí den, ale vydržíte čilí až do oběda.

Lívance s banánovo-jogurtovým dipem

Na 10 lívanců potřebujete: 400 ml mléka, 300 g jemných ovesných vloček, 2 vejce, 2 lžíce medu, ½ lžičky skořice, špetku soli. Na banánovo-jogurtový dip: 2 zralé banány, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku medu, špetku skořice

Postup: Mléko, ovesné vločky, vejce, med, skořici a sůl smíchejte dohromady a nechte chvilku při pokojové teplotě odstát. Na středně rozpálené pánvi smažte lívanečky po obou stranách. Pokud máte teflonovou pánev, není potřeba žádný olej. V opačném případě použijte jen přiměřené množství.

K podávání si připravte banánovo-jogurtový dip. Banány rozmačkejte vidličkou a vmíchejte k nim bílý jogurt. Zakápněte medem a posypte skořicí.

Tip: Lívance si můžete dopřát třeba jen s čerstvým ovocem, javorovým sirupem a ořechy.

Ovesných vloček není nikdy dost, a proto byste měli vyzkoušet také zdravé domácí müsli tyčinky!

Reklama

Načítám