Hlavní obsah

Barva jara: Vsaďte na korálovou!

Foto: Petr Makovička

Čtenářce Markétě korálová slušíFoto: Petr Makovička

Reklama

Chcete být stylová a přivítat jaro v módních barvách? Pak vsaďte na korálovou! Je zaručeným hitem mezi letošními pestrými barvami a příjemně vás rozzáří i zaujme okolí. Pokud si však nejste jistá, která barva to je a jak ji kombinovat s ostatními kousky, naše stylistka Jana Letková vám opět ráda poradí.

Článek

Jaká barva se vám vybaví, když se řekne korálová? Červená, oranžová, nebo dokonce růžová? Pak nejste tak úplně daleko od věci. Barva mořských korálů je totiž na přechodu mezi červenou a oranžovou. „Důležité je však říci, že může mít více odstínů od světlých po temné. Záleží na tom, v jakém poměru se červená s oranžovou namíchá. Pokud bude převažovat odstín červené, bude korálová sytější, pokud přidáte více oranžové, pak získáte odstín jemnější,“ vysvětluje stylistka Jana, která své modely tentokrát předvedla na čtenářce Markétě Formanové. Podívejte se na to!

Markéta módu miluje a ráda se obléká stylově, ale korálovou barvu prý na sobě dosud neměla. „Nosím ráda černou, bílou, růžovou a temně modrou, ale o korálové barvě jsem si vždy myslela, že mi nepůjde k mé světlé pleti. Možná právě proto jsem se přihlásila na focení a spolupráci se stylistkou, abych vyzkoušela něco nového,“ říká Markéta, která by prý na sebe nikdy neoblékla nic ve žluté, má jasno v tom, kde by nikdy nechtěla nakupovat, a má ráda módu značky H, Zara či Stradivarius.

Na foto zleva: Mango, H

Na foto zleva: New Yorker, 3suisses, H

S čím korálovou kombinovat?

Korálová je výrazná barva, takže máte-li z ní respekt, není hned nutné se do ní oblékat od hlavy až k patě. Je dobré začít třeba jen s doplňky. Jednoduchý outfit, jako jsou džíny a bílé tričko, tak rozzáříte třeba páskem, náhrdelníkem, šátkem nebo kabelkou v této krásné barvičce. Za hvězdu budete ale i ve spodním prádle a plavkách, kterým tato barva opravdu sluší a vypadá romanticky.

Pokud vám korálová padla do oka, vyzkoušejte tipy naší stylistky. „Letos jsou in nápadné kontrasty, takže i já bych volila kombinaci korálové s hodně výraznými barvami, jako je modrá nebo smaragdově zelená. Výborně se však hodí i ke křídově bílé,“ doporučuje Jana Letková. Na její další rady se podívejte na videu.

Korálová + bílá

Na foto: top (Zara 899 Kč), kalhoty (Benetton 1799 Kč), střevíce (Zara 2999 Kč), taška (Zara 1699 Kč)

Korálová + džínovina

Na foto: overal (Benetton 1799 Kč), tílko (Zara 899 Kč), vesta (Zara 899 Kč), střevíce (Zara 2999 Kč)

Na foto zleva: New Yorker, H, Mango

Na foto zleva: s.Oliver, H, Mango, pietro filipi

Korálová + béžová a modrá

Na foto: šaty (Mango 1199 Kč), sáčko (Mango 1999 Kč), lodičky (Zara 1899 Kč), pásek (Zara 899 Kč), kabelka (Zara 699 Kč)

Na foto zleva: New Yorker, Mango, Marks

A v kterém modelu se čtenářka cítila nejlépe? „V první řadě musím říci, že všechny kombinace se mi moc líbí a překvapilo mne, že mi korálová opravdu sedne. Určitě si nějaký ten kousek pořídím. Nejvíce mě ale zaujal jednoduchý top s bílými kalhotami a krásnými botami, oboje mohu využít na běžné nošení i do práce,“ pochvaluje si spokojeně Markéta.

Co myslíte vy? Líbila se vám čtenářka v korálové barvě? A nosíte ji také, nebo si ji poběžíte nyní pořídit? Napište nám do diskuse. Těšíme se na vaše příspěvky.

Reklama

Související témata:

Načítám