Hlavní obsah

Barvy v bytě: Prozradí, zda jste vášniví, nebo nudní!

Foto: isifa

Zavedl vás do bledě modré ložnice? Bude to romantik!Foto: isifa

Reklama

Máte novou lásku a říkáte si, zda je i v soukromí tak pozorný, romantický a upejpavý jako v restauraci? Pak se nechte pozvat k němu domů a koukněte se na výmalbu jeho stěn. Na otázky vám odpoví!

Článek

Máte pocit, že barvy toho dneska moc o člověku neřeknou, protože jednou podléhají módním vlnám, jinde je zase architekt použije k tomu, aby prostor zvětšil, rozšířil, nebo naopak zmenšil, a tak už o ničem osobním nevypovídají? Omyl. I v takových případech se designér vlastníka bytu zeptá na oblíbené odstíny a nabídne několik variant. A vy netušíte, že tímto rozhodnutím o sobě často prozradíte více, než byste chtěli. Tohle o vás, ale i o něm, prozradí barvy na stěnách.

Červená: S takovým si neodpočinete

Červená barva je považována za barvu lásky, a oprávněně. Podle psychologů člověk, který si takto vymaluje byt, o ložnici ani nemluvě, je pěkně vášnivý. Ale zapomeňte na to, že si s ním v noci užijete a přes den odpočinete! Jde totiž o barvu fyzické aktivity, která vám dodá spoustu energie a určitě vás nenechá v klidu. Ještě více byste ale měly být na pozoru, když u něj objevíte červenou kuchyň! Ten salát, co si dával k večeři, určitě byla jen přetvářka a s ním rozhodně nezhubnete! Červená v kuchyni totiž podporuje chuť k jídlu!

Foto: primalex

Červená je barvou vášně, života a aktivity. Ale pozor, v kuchyni podporuje chuť k jídlu!Foto: primalex

Toužíte po barevné kuchyni? Zde je Barevná kuchyň 3x jinak. Podívejte se!.

Modrá: Toho se držte!

Hledáte-li partnera, který vám má být oporou, neztratíte s ním romantiku ani po letech a případné konflikty bude řešit bez emocí, rozumně a v míru, určitě by měl mít doma vymalováno na modro. Ovšem pozor na spoustu odstínů této barvy. Pozitivní účinky se týkají pouze těch světlejších forem a na pohled příjemné, takzvané obláčkové či šmolkově modré. To jsou barvy míru, klidu a romantiky, které dokážou uklidnit a omezit nervozitu a stres. A také důvod, proč modrá je ideální do koupelen. Nemá to ani tak spojitost s barvou, jako jejími pozitivními účinky na lidskou mysl.

Foto: thinkstock

Modrá je považovaná za barvu míru a klidu, navíc dokáže omezit nervozitu a stresFoto: thinkstock

Zelená: Tmavý odstín odhalí materialistu

Má-li doma vymalováno zeleně, nemusíte se obávat, že ho skolí viróza a bude vám každý týden skučet s rýmičkou. Jde totiž o barvu, která podporuje zdraví a regeneraci těla i mysli a dodává na síle a energii. „Navíc je to barva opsaná přímo od přírody, proto působí tak přirozeně a pozitivně na zrak," přidává další pozitivum Petr Kavalír zastupující značku Primalex. Ovšem, i tady je třeba věnovat pozornost správnému odstínu. Zatímco tyrkysová je barvou nového začátku (a je otázka, zda tím novým začátkem jste vy?), tak tmavě zelená prozradí, že více než o duchovno mu jde o materialismus a hmotné statky.

Foto: johnstone´s

Bojujete věčně s nemocemi? Vymalujte si zelenou, která dokáže posílit vaše zdravíFoto: johnstone´s

Žlutá: Bude myslet i za vás

Žlutá znamená lehkost a přináší pocit stavu beztíže a vyrovnanosti. Takový člověk nachází rychlá rozumná řešení, nebude s ním nuda, protože miluje poznání a je veselý. Snadno se s ním proto komunikuje. A ještě jedna dobrá zpráva, některé studie potvrzují, že ve žlutém prostředí se vám bude dobře hubnout!

Foto: balakryl

Žlutou do bytu volí lidé vyrovnaní a zvídavíFoto: balakryl

A jaké barvy miluje či miloval ten váš? A odpovídalo to našim tipům?

Reklama

Související témata:

Načítám