Hlavní obsah

Blanka v akci: Překonávala strach na kole!

Foto: David Kadlec

„Tohle mám vyjet?" nevěřila jsem učiteli Josefu DressleroviFoto: David Kadlec

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jezdíte na kole v terénu, ale před každou překážkou, sjezdem nebo kořenem na cestě lezete z kola dolů? Změňte to! Během jednoho víkendu se totiž můžete své kolo naučit ovládat! Zkusili jsme to za vás!

Článek

Před chatou, kam dorážím v pátek ráno, už jsou připravené různé překážky. Při pohledu na ně mě polévá studený pot, protože ani jednu z nich v tuhle chvíli nezvládnu. „Nemám se otočit a zmizet zpátky domů?“ bleskne mi hlavou. „Co jsem si to zase vymyslela? Jet na víkendovou školu jezdění na kole!“ Vážně se dost bojím. Jenže už mě nebaví kolo v lese pořád nosit, a to jenom kvůli tomu, že ve mně každá nerovnost vyvolává představu pádu s pěti kotrmelci… Tak nic, nebudu bábovka a zkusím to za ty tři dny zvládnout. Učit mě to bude opravdové eso: dvojnásobný mistr světa v biketrialu Josef Dressler. Podívejte se, jak…

A jaké to bylo? Výživné, zábavné a hodně užitečné. Při odjezdu mě totiž už při pohledu na překážky studený pot nepoléval. Teď už je zvládnu! Ano, tři dny jsem se bála a překonávala ne to, co leželo na zemi nebo v lese, ale strach v sobě... A jestli to máte podobně, můžete vyrazit na podobný odvaz ještě tenhle měsíc nebo šetřit síly a pustit se do toho až na jaře. Doporučuju to všem bez rozdílu věku! Jde o to chtít…

Tip redakce:Adrenalin si můžete dopřát také při létání v tunelu nebo při kruhovém tréninku zvaný hardcore, který jsme pro vás natočili pod názvem Těmhle borcům podlehnete i vy.

Co vy na to?

Za vynikající spolupráci a možnost natáčení děkujeme Josefu Dresslerovi. Za morální podporu dalšímu z týmu Dressler Camp učiteli Petru Hendrychovi. A za příjemné zázemí laskavému personálu z horské chaty HanaPetr v Krkonoších.

Reklama

Související témata:
Bike

Načítám