Hlavní obsah

Stylová móda (nejen) pro šedesátileté dámy!

Foto: Mona Martinů

Helena nebo Helen? Naše čtenářka si vyzkoušela modely oscarové herečky!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že už si v šedesáti nemůžete dovolit žádné módní „experimenty“? Ale kdepak! Stačí se podívat na stylovou herečku Helen Mirren, která brzy oslaví sedmašedesáté narozeniny. Právě u té jsme hledali inspiraci tentokrát. Modely podobné těm, které nosí hvězdná Helen, jsme oblékli naší (o nic méně hvězdné :-)) čtenářce Heleně.

Článek

Jakmile jsme se s Helenou seznámili, shodli jsme se na jednom – vypadat v jejím věku takhle úžasně, tak si pískáme. Je až k neuvěření, že letos oslaví šedesátku. Jak jí budou slušet outfity oscarové herečky?

Helen versus Helena

Ale ne, žádný souboj není zapotřebí. Sekne to zkrátka oběma! Oblečena v černých kalhotách, sáčku a na podpatcích vyrazila herečka na módní přehlídku Giorgio Armani. Klasický model, ale stačí přidat několik zajímavých prvků, a jste úplně jinde. Pro naši českou Helen(ku) stylistka vybrala kalhoty volnějšího střihu (jsou nejen stylové, ale i pohodlné!) krátký kabátek, velké „obálkové“ psaníčko a páskové boty na podpatku. Nepodceňujte ani detaily, sada perličkových náramků udělá své.

Foto: isifa

Herečce Helen Mirren to vždycky sekneFoto: isifa

Foto: Mona Martinů

Na foto: kalhoty (F&F, 499 Kč), top (Camaieu, 349 Kč), kabátek (Ann Christine, 1250 Kč), boty (Mixer, info o ceně v obchodě), náramky (dva sety perliček New Yorker, 79 Kč a náramek Tally Weijl, 139 Kč), hodinky (čtenářky)Foto: Mona Martinů

Netradiční duo

Ani v pokročilém věku se nemusíte bát nezvyklých kombinací, červená a růžová jsou zkrátka nejkrásnější spolu! Na tuhle dvojku nedá dopustit ani Helen Mirren, které vyrazila v červených šatech a růžovém svetříku na filmovou premiéru. Stylistka vybrala pouzdrové šaty, které měly nádech do oranžova, a doladila je v podobném duchu, jako herečka.

Foto: isifa

Kdo říkal, že se divoké barevné kombinace hodí jen pro mladé?Foto: isifa

Foto: Mona Martinů

Na foto: šaty (Camaieu, 499 Kč), svetřík (New Yorker, 489 Kč), kabelka (Camaieu, 499 Kč), náramek (Tally Weijl, 189 Kč), prsten (Tally Weijl, 109 Kč), boty (Ann Christine, info o ceně v obchodě)Foto: Mona Martinů

Černá a bílá nemusí být nuda

Černobílé outfity mají pověst modelů, se kterými sice nic nezkazíte, ale které mohou být… řekněme až příliš klasické. Tyhle vzorované šaty ale vypadají opravdu výborně, a když přes ně přehodíte jednoduchý svetřík a pásek, budete za hvězdu. Nezapomeňte na doplňky, stylistka tentokrát sáhla po stříbře.

Foto: isifa

Stylově můžete vypadat v každém věku, Helen je toho důkazemFoto: isifa

Foto: Mona Martinů

Na foto: šaty (F&F, 899 Kč), svetřík (Camaieu, 399 Kč), boty (Baťa, 1199 Kč), prsten (New Yorker, 129 Kč a KappAhl 96 Kč), náramek (Camaieu, 120 Kč)Foto: Mona Martinů

Šaty i bez podpatků

I taková dáma a milovnice elegance, kterou Helen bezesporu je, si k šatům klidně obuje barevné „placky“. Když holt musí běhat po městě, není čas na hrdinství. Šaty, lehký svetřík (my ho vyměnili za sáčko v podobném odstínu), balerínky a kabelka s řetízkovým uchem, visící na ramenou. Tahle sestava bude slušet snad každé ženě, věk nevěk.

Foto: isifa

Na schůzku Helen vyběhne v jarních šatech a klidně je doplní balerínkamiFoto: isifa

Foto: Mona Martinů

Na Na foto: šaty (New Yorker, 619 Kč), balerínky (New Yorker, 329 Kč), sako (Camaieu, 1399 Kč), náramek (F&F, 120 Kč), prsten (Tally Weijl, 139 Kč)Foto: Mona Martinů

Dlouhé šaty s „drsňáckou“ bundou

Oscarová herečka a jeden z našich nejoblíbenějších modelů, které jsme na ní viděli. No řekněte, která „šedesátka“ si přes dlouhé šaty přehodí koženou bundu? Přitom to vypadá výborně, mladistvě, ale ne stylem „chci být cool za každou cenu“. Model slušel i naší sympatické modelce Heleně, které jsme navíc podobně sčesali vlasy. Které to podle vás sluší více?

Foto: isifa

Maxi šaty doplněné koženou bundou herečce neskutečně seknouFoto: isifa

Foto: Mona Martinů

Na foto: šaty (Mango, 2399 Kč), bunda (New Yorker, 990 Kč), boty (Mixer, info o ceně v obchodě), náramek a prsteny (stylistky), psaníčko (Tally Weijl, info o ceně v obchodě)Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Stejně jako ostatní statečné modelky dostala i Helena šátek ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Mona Martinů

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Ve kterém modelu se vám Helena líbí nejvíce? A jak by podle vás měly chodit oblékané dnešní šedesátileté ženy? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám