Hlavní obsah

Konečně! Modelky s ženskými tvary bodují

Foto: Isifa

Mola už nepatří jen modelkám s velikostí XSFoto: Isifa

Reklama

Děsí vás leckdy až na kost vyhublé modelky? Tak to vás následující přehlídky potěší. Naštěstí totiž existují i návrháři, kteří se neupínají jen na velikost XS. Nahlédněte s námi na molo v Sydney, kde si v rámci týdne módy vykračovaly ženy s velikostí 40 a výš.

Článek

Přestože je drtivá většina modelek až nezdravě vyhublá, v reálném životě se mnohem častěji setkáváme s ženskými tvary a velikostmi M a L. Kdy se jich dočkáme i na mole?

„Normální“ přehlídka

Poslední dobou se setkáváme s modelkami, které jsou klasicky „modelkovsky hubené“ nebo naopak těmi, které se řadí do kategorie plus size, tedy ty, které mají velikost 42 a výš. Ironií je, že modelky, které by měly velikost 38–42, nejsou vidět téměř vůbec. Právě tahle velikost je ale přitom považována za ideál, kdy žena není ani příliš hubená, ani silná. Stejně jako krásná modelka Crystal Renn. Právě na tomhle faktu stavěl návrhář Peter Morrisey a na svou přehlídku nazvanou Man vyslal zdravě vypadající modelky. Spoustu z nich navíc vybavil jen spodním prádlem. Kéž by bylo takových návrhářů víc!

Foto: Isifa – Peter Morrissey

Velikost 40 je vcelku běžná, tak proč ji neukázat?Foto: Isifa – Peter Morrissey

Foto: Isifa – Peter Morrissey

Došlo i na přehlídku spodního prádlaFoto: Isifa – Peter Morrissey

Foto: Isifa – Peter Morrissey

S těmito modelkami se dokáže ztotožnit většina ženFoto: Isifa – Peter Morrissey

Big is beautiful

Během australských dnů módy se dostalo i na ženy, které mají nějaké to kilo navíc. Své návrhy předvedly mimo jiné značky BIB (která razí heslo „big is beautiful“), Piper Woman, Lucabella nebo Nouvelle. Jejich přehlídky byly důkazem, že i baculky mohou vypadat skvěle. Modelky měly od velikosti 42 výše a oproti běžnému standardu se i usmívaly. Inspirovat se nechte lichotivými střihy šatů, které kladou důraz na štíhlý pas a příjemnými splývavými tunikami.

Foto: Isifa – Big is Beautiful

Máte kila navíc? Ani tak se nemusíte vzdávat módyFoto: Isifa – Big is Beautiful

Foto: Isifa – Big is Beautiful

Návrháři kladli důraz na pasFoto: Isifa – Big is Beautiful

Foto: Isifa – Big is Beautiful

Na řadu přišly i baculkyFoto: Isifa – Big is Beautiful

Foto: Isifa – Big is Beautiful

Chytře střižené topy zakryjí větší bříškoFoto: Isifa – Big is Beautiful

Bojujete s váhou a marně se snažíte dostat z velikosti XXL? Ani vy se nemusíte módy vzdávat. Podívejte se, jak se svými proporcemi nakládá bloggerka Stephanie Zwicky!

Které velikosti byste na přehlídkách viděly nejraději? My hlasujeme za doby, kdy začínala Cindy Crawford, a frčely ženské tvary! Co vy na to?

Reklama

Související témata:

Načítám