Hlavní obsah

Crystal Renn: První modelka boubelka

Foto: showbizz.com

Crystal Renn je modelka s ženskými tvaryFoto: showbizz.com

Reklama

Módní svět konečně bere na vědomí zákaznice, které se místo vychrtlých postav pyšní ženskými křivkami. Na podzimních přehlídkách se objevuje stále více modelek s velikostí 40. Jejich průkopnicí je Američanka Crystal Renn (24). Před lety se málem vyhladověla k smrti, pak přibrala 30 kilo a stala se královnou plus size modelek!

Článek

Patnáctiletá Crystal Renn dostala nabídku, která by potěšila snad všechny dívky v jejím věku: může se stát modelkou. Má to jen jeden malinkatý háček – musí shodit. A to až třetinu své váhy. Crystal, která nikdy nebyla žádné tintítko, se tak pustila do tvrdé diety. Během prvních dvou měsíců zhubla třináct kilo, ale to bylo pořád málo. Cvičila každý den, a když měla čas, potila se i neuvěřitelných osm hodin. Do dvou let se dostala na „úctyhodných“ pětačtyřicet kilo (při své výšce 175 cm!), ale pro svět modelingu stále ještě nebyla ideál!

Anorektičkou snadno a rychle

Její jídelníček byl opravdu odstrašující. K snídani pár lžiček odtučněného jogurtu, k obědu trocha hlávkového salátu s balsamikem a k večeři dietní kola. Nakonec to dotáhla na 32 kilo a nevěděla, co dál. Ze svého už tak chabého jídelníčku pořád ubírala a ubírala. Nakonec zůstala jen na zelenině.

Vypadávaly jí vlasy a neměla energii vůbec na nic. Když jí lidé z branže řekli, že by ještě mohlo jít pár kilo dolů, začala být zoufalá. Vždyť skoro nic nejí! Její život změnila až poznámka její agentky. Ta jí totiž řekla, že nemá jiskru v oku a že na ní vidí, že je smutná. A tehdy to na ni začínající modelka vysypala. Agentka se jí zeptala, jestli neuvažovala, že by se stala plus size modelkou. Crystal v té době nevěděla, že je něco takového vůbec možné. Opravdu může být modelkou a přitom jíst?

Foto: designscene.com

Crystal se objevila i v kampani ChanelFoto: designscene.com

Přibrala desítky kil a kariéra se rozjela

Plus size modelky, tedy modelky „nadměrné velikosti“, nemusejí mít vyloženě nadváhu. Jen nesplňují klasickou velikost nula, která odpovídá zhruba české velikosti 32. Crystal Renn přibrala třicet kilo a tím se dostala na velikost 42: její kariéra plus size modelky mohla odstartovat.

Jakmile ztloustla, měla více práce než kdy jindy. Objevila na titulkách nejprestižnějších časopisů, stala se tváří spousty značek a na přehlídkách světových návrhářů. Dokonce vydala knihu s přízračným názvem „Hungry“ neboli Hladová. Pro svou kampaň si ji vybral dokonce samotný Karl Lagerfeld (†85), hlavní návrhář značky Chanel. Všichni nad tím kroutili hlavou, proslul totiž výroky typu „nikdo se přece nechce dívat na oplácané modelky“.

Propadla hubnutí nanovo?

V poslední době se začínaly objevovat zprávy, že Crystal Renn hubne a hubne. Navíc se objevily fotografie, na kterých byla téměř poloviční! Nakonec se ale ukázalo, že šlo o dost přehnané retušování. Crystal sice během posledních měsíců shodila, ale se svou velikostí je spokojená. Tvrdí, že se cítí skvěle a nerada by, aby někdo úzkostlivě hlídal její postavu. Až dnes začala cvičit, věnuje se hlavně józe a turistice, a také zdravě jíst, i když od doby, co se huntovala dietami, nemohla prý nějaký čas posilovnu a zeleninu ani vidět. Konečně prý našla kompromis mezi tím být modelkou a být zdravá. A její cesta se jí vyplácí – Crystal Renn má dneska v módním světě víc zakázek, než velká část jejích vychrtlých kolegyň.

Reklama

Načítám