Hlavní obsah

Móda: Objevte kouzlo potisků!

Foto: Asos

K létu patří veselé a barevné potiskyFoto: Asos

Reklama

Letošní mola ovládly potisky nejrůznějších tvarů a velikostí. Jedno měly ale všechny společné, barevnost. Nebojte se ani vy rozdivočit svůj šatník a uvidíte, zda se necháte zlákat vůní květin, nebo radši podlehnete tropickému opojení a obklopíte se palmami a ovocem. Každý takový kousek vás stoprocentně rozveselí a vnese trochu barvy do šedivých českých ulic.

Článek

A jak je nosit? K potiskům není potřeba moc doplňků, většina vzorů je dost výrazných sama o sobě, navíc by na pestrobarevném pozadí úplně zanikly. Při výběru vzorované blůzky či trička zkuste projednou nezvolit neutrální, jednobarevný protějšek, letošní móda totiž káže smíchat hned několik různých potisků dohromady!

Oblečte se do vitaminů!

Nevíte, jak ozdravit váš šatník? Dopřejte mu vitamin C! Na přehlídce Stelly McCartney se modelky procházely po mole s potisky ananasů a citrusů na topech a šatičkách. Pořiďte si i vy tričko s ovocným motivem, je vtipné a má šťávu. Stejně šťavnatě budete na své okolí působit i vy. Dejte však pozor… každý si bude chtít kousnout!

Na foto zleva: Stella McCartney, Suno, Prada

Na foto zleva: Asos, Irregular Choice, Asos

Luční víla, nebo divoženka?

Květované potisky nejsou v módě žádným nováčkem a objevují se pravidelně na jarních přehlídkách mnoha návrhářů. Letos je ale lze vidět opravdu úplně na všem, máte na výběr mezi velkými abstraktními potisky připomínajícími kosatce a orchideje, středně velkými nebo drobnými kvítky, které jako by vyskočily z babiččiny zástěry. Lesní žínku z vás vykouzlí motivy mechu, kapradí a různých trav.

Na foto zleva: Akris, 2x Dolce

Na foto zleva: 2x Promod, H!

Oblečte se do obrazu

Na některých módních přehlídkách to vypadalo, jako by si návrháři spletli šaty s malířským plátnem, a tak byla k vidění celá plejáda výtvarných stylů a výtvorů. Pokud i vy holdujete umění, můžete svou zálibu vyjádřit i tím, že si ho jednoduše oblečete! Zvolte si jakýkoli motiv nebo obrázek, který se vám bude líbit, v každém případě budete nepřehlédnutelná!

Na foto zleva: Isaac Mizrahi, Mary Katrantzou, Rochas

Na foto zleva: Miss Sixty, modcloth.com, Mango

Móda podle Nšoči

Etnické motivy jsou letošní jaro opět in, staňte se nespoutanou indiánkou nebo jako odvážná kovbojka ovládněte městská centra. Tyto vzory vyžadují i doplňky ve stejném duchu: boty, kabelka i šperky by měly být z přírodních materiálů, evokujících ruční práce domorodých obyvatel. Kožené sandálky v hnědých odstínech, peříčkové náušnice nebo dřevěné prsteny budou k tomuto vzoru to pravé.

Na foto: vše Anna Sui

Na foto zleva: Asos, Topshop, Asos

Robinsonky uprostřed města

Nemůžete se už dočkat letní dovolené? Máme pro vás tip, jak těch pár měsíců, které do ní ještě zbývají, přežít. Zkuste to s potisky s motivy palem – ocitněte se v tropickém ráji bez cestovní horečky a vedra k zalknutí. Nabijí vás pozitivní energií a připraví mysl na skutečně horké dny.

Na foto: vlevo a vpravo Jean Paul Gaultier, uprostřed Christian Dior

Na foto zleva: Star at Debenhams, F, Topshop

V jakém stylu se necháte potisknout vy?

Reklama

Související témata:

Načítám