Hlavní obsah

Módní revoluce: Zvony jsou zpět!

Foto: F&F

Letošní jaro se nese v duchu zvonových nohavicFoto: F&F

Reklama

Pokud jste si zamilovala ultra upnuté kalhoty – skinny nebo slimky, pak jim dopřejte na nějaký čas dovolenou a schovejte je na dno skříně. S úzkými nohavicemi se totiž pro letošní jaro a léto nepočítá. Chcete-li být in, oblékněte se do pořádně širokých kalhot. Nejlépe do retro „zvonáčů"!

Článek

Skutečně se vrací zvony? Jednoduchá odpověď zní ANO. Úzké skinny naprosto zevšedněly a rozmnožily se už do každého šatníku, proto bylo nutné hledat alternativu. Módní návrháři se pro letošní rok inspirovali v 70. letech minulého století, a tak byly znovu „objeveny“ takzvané zvonáče.

Stylové zvony nejsou pro všechny!

Zvony jsou v kurzu, ale bohužel si je nemůže dovolit každá žena. Rozšířené kalhoty totiž zvýrazňují typicky ženské partie, jako jsou pas a boky. Pozor si dejte také na materiály, spousta zvonových kalhot se dělá s lehkých průsvitných materiálů, které odhalí každý drobný nedostatek. Tenhle trend tak bude nejvíce slušet dámám se souměrnou a štíhlejší postavou.

Na foto: vlevo a vpravo Alice Olivia, uprostřed Francesco Scognamiglio

Na foto zleva: Miu Miu, Jil Sander

Po kterých sáhnout?

Na jaro jsou ideální zvonové džíny s lycrou, většinou v typické modré barvě a jejích odstínech. Nenajdete na nich žádné významné detaily, pouze kapsy, poutka na pásek a štepování v barvě látky. Podíváme-li se na lehčí verze na léto, ty jsou nejčastěji ze splývavých materiálů. Velmi módní jsou výrazné barevné potisky.

Na foto zleva: F, GAP

S čím je kombinovat?

  • Halenky a klasické košile. Výstřihy jsou spíš decentní a lodičkové. Můžete je nosit jak zastrčené do kalhot, tak i přes ně. Halenku skvěle nahradí i jednoduché mini šaty.
  • Pro horké léto jsou vhodná volná bolérka, která odhalují částečně bříško.
  • Vhodné jsou i roláky bez rukávů. Trika jsou vypasovaná a různě dlouhá. K jednobarevným džínům se hodí trika barevná s pruhy, ovšem zapomeňte na velké nápisy.
  • Saka jsou ze stejného materiálu jako kalhoty, vypasovaná a jejich délka sahá pod zadeček.
  • Boty musí mít vysoké podpatky, klíny nebo jehly a vysoké platformy. Barevně jsou boty výrazné a liší se od zvoleného odstínu kalhot.

Na foto: GAP, H, Mango

Zásady pro správný look!

  • Okraj nohavice je nejméně stejně široký jako vaše noha!
  • Džíny jsou přes zadeček, stehna až ke kolenům užší a teprve pod kolenem se začínají rozšiřovat do zvonu.
  • Ideální pro tento styl kalhot je vyvýšený pas, ale tady jsou návrháři benevolentní. Se sníženým pasem rozhodně nic nezkazíte.
  • Nezapomeňte na doplňky, především na úzké pásky, sluneční brýle s barevným rámečkem, šátky ve vlasech, bižuterii a větší kabely.
  • Řiďte se pravidlem: v jednoduchosti je síla! Také nezapomeňte, že celkový outfit vyznívá elegantněji, jen pokud mu přizpůsobíte zbytek vašeho oblečení.
  • Přemýšlíte, zda si k nim vzít pásek? V případě kalhot s vyvýšeným pasem ho raději nechte doma. Hodí se naopak k pasu sníženému, ale i v tomto případě buďte obezřetná. Sáhněte po širokém jednoduchém pásku.

Tak co na ně říkáte, půjdete do nich?

Reklama

Související témata:

Načítám