Hlavní obsah

Nebojte se přiznat barvu!

Foto: Benetton

Nebojte se vyniknout v zářivých barváchFoto: Benetton

Reklama

Jaro je jedno z nejkrásnějších ročních období, kdy společně s hřejivým sluníčkem přichází i záplava barev. Zkuste se oprostit od tmavých odstínů podzimu a zimy a skočte po hlavě do záplavy růžové, fialové, žluté, zelené a modré.

Článek

Letošní sezonu se na přehlídkách objevilo takové množství zářivých barev, až oči přecházely. Jeden rys měly ale všechny společný, a toho byste se při nákupech měla držet i vy – všechny byly v sytém, výrazném odstínu. Pokud jste ten typ ženy, jejíž oblečení musí mít vtip a šťávu, pak je tento multibarevný trend přesně pro vás!

Přejděte na zelenou

Vyvolává ve vás zelená tráva a mladé rašící lístky na stromech dobrou náladu? A proč si tuto euforii nezajistit na dlouho? Letos se nosí zelená, od světlé, trávové, až po temně zelené odstíny. Tato barva upoutává pozornost svou nezastíranou svěžestí. Nechte se i vy zlákat touto veselou barvičkou a pořiďte si třeba jasně zelenou sukni. Až ostatní uvidí, s jakým sebevědomím a hravostí volíte svůj šatník, zezelenají závistí!

Na foto zleva: Jonathan Saunders, Oscar de la Renta, Akris

Na foto: vše Zara

Barva slunce

Když se řekne žlutá, málokterá z vás si představí něco, co by nesouviselo s jarem – sluníčko, narcisky, možná roztomilá kuřátka. Nebojte se ani vy stát se žluťáskem a se stejnou motýlí elegancí a lehkostí proplouvejte ulicemi. Žlutá by měla být sytá – regály s pastelovými odstíny proto nechte bez povšimnutí a sáhněte po kousku, který svítí barvou slunečnic a pampelišek. Uvidíte, jak vám obyčejný žlutý top dokáže prohřát a rozsvítit váš den!

Na foto zleva: Max Mara, Aquilano.Rimondi, Michael Kors

Na foto zleva: H, Debenhams, Re-ject

Pomeranče a růže

Letošní sezona přeje oranžové. Zahalte se i vy do šatů barvy pomeranče, budete se cítit skvěle a budete k nakousnutí. Druhou barvou, kterou byste neměla toto jaro a léto opomenout, je růžová! Syté růžové se nemusí vyhýbat ani její zaryté odpůrkyně, nepůsobí totiž tak přeslazeně jako jiné její odstíny. Nejstylovější je však kombinace těchto barev – oblečte se do obou a pozitivní energie z vás bude sálat na metry daleko!

Na foto zleva: Christian Dior, Prada, Max Mara

Na foto zleva: H, Mango, Zara

Chrpy a fialky

Pokud se ve vás stále ještě ozývá vaše konzervativní Já, optimální variantou pro vás možná budou barvy, jež nejsou tak extravagantní jako ty předchozí, ale stejně jako ony představují nejžhavější módní trend. Z modré zvolte buď sytě blankytnou barvu, azurovou, evokující barvu moře, nebo tu tmavě modrou, námořnickou. Odvažte se o trochu víc a přejděte na fialovou, zářivá barva krokusů je totiž další vysoce módní záležitostí!

Na foto zleva: Fendi, Versace, Nina Ricci

Na foto zleva: bonprix, Mango, 3Suisess

Kombinujte!

Všechny tyto barvy si samozřejmě perfektně rozumí s černou a bílou, ale nebojte se zajít ještě dál! Rozhodnete-li se přijmout tento trend se vším všudy, vězte, že letos se všechny tyto barvy kombinují! Odvažte se i vy a zkombinujte hráškově zelenou sukni se žlutou blůzkou nebo si k fialovým kalhotám oblečte oranžový top. Budete vypadat, jako byste zrovna sestoupila z předváděcího mola.

Na foto zleva: Prabal Gurung, Zara, Jil Sander

Na foto zleva: Vero moda, Zara, Mango

Že si to nedokážete představit? Že budete vypadat jako blázen? Omyl! Zkuste projednou vylézt z ulity stereotypu a zažitých představ. Toto léto patří barvám, a pokud jim podlehnete, bude patřit i vám!

Reklama

Načítám