Hlavní obsah

Objev: Za nefunční erekci můžou jeho kamarádi!

Foto: Thinkstock

Každý muž potřebuje být pro svoji ženu jedinečný a jedinýFoto: Thinkstock

Reklama

Napadlo vás někdy, že když přijmete kamarády svého partnera a budete s nimi udržovat dobré vztahy, uškodí to vašemu milostnému životu? Proč? Vašeho partnera to rozhodí na celé čáře tak, že nebude schopen pohlavního styku!

Článek

Podle výsledků androloga doktora Karla Kočího (pozn. red.: andrologie je obor medicíny, jež se soustředí na diagnostiku a léčbu poruch mužských pohlavních orgánů a jejich funkcí), vyplývá, že s lehčími nebo těžšími poruchami erekce má v České republice potíže 54 % mužů ve věku 35–65 let. S těžšími poruchami se potýká 26 % pánů. A ani ve světě tomu není jinak. Ve skupině mužů nad 40 let se s erektilní dysfunkcí setkává nebo setkal každý druhý muž na planetě. „Poruchy erekce postihují více mužů, než se veřejnost domnívá,“ uvádí Karel Kočí. Co je příčinou?

Povadlý penis? Napadená mužnost!

Pořád se mluví o obezitě, stresu, kouření, zvýšeném cholesterolu nebo krevním tlaku. Nedávno se ale ukázalo, že za neposlušným penisem může být ještě mnohem víc. K výčtu důvodů se podle vědců přidalo překvapivé zjištění: Jakmile se žena důvěrně přátelí s kamarády svého partnera, má to vliv na jeho erekci! Jak je něco takového možné? Pánům tvorstva to prý ubírá na soukromí a nezávislosti, čímž se jim snižuje sebevědomí. Pak se údajně necítí jako praví mužní chlapi!

Foto: Thinkstock

Přílišná náklonost k partnerovým kamarádům vám může přinést negativní výsledky v milostném životěFoto: Thinkstock

Sociologové a profesoři Benjamin Cornwell z Cornell University v Ithace a Edward Laumann z University of Chicago přišli s teorií, že to, jak žena vnímá přátele svého partnera, nebo se k nim důvěrně chová, přímo souvisí s poruchami erekce. Dokonce pro tento stav vymysleli nové slovo „partner betweeness", což znamená, že žena stojí mezi partnerem a jeho kamarády jako nějaká bariéra vášnivých zážitků. „Muži, jejichž partnerka je překážkou mezi přátelskými vztahy s kamarády, mají mnohem častěji problémy s dosažením a udržením erekce,“ tvrdí výzkumníci. Jestli vám to přijde přitažené za vlasy, možná vás přesvědčí reálná čísla výzkumu.

Flirt? Co je v domě, není pro mě!

„Muž, jehož partnerka má větší kontakty s některým z jeho blízkých kamarádů, má o 92 procent více potíží s poruchou erekce než muž, který se s důvěrnými kamarády stýká více než jeho partnerka,“ vysvětluje Benjamin Cornwell. Autoři studie se dál domnívají, že mužství je tak kvůli těmto skutečnostem v jeho základu ohroženo, i když je diskutabilní, co je dnes za mužnost považováno – role obou pohlaví se tak nějak vyrovnávají. Jediní, kterým je tato otázka absolutně jedno, jsou muži nad 70 let. Ti tyhle pocity a neduhy s erekcí neřeší.

„Starší muži se více zaměřují na vztahy s blízkými a příbuznými, což jim umožňuje přijmout nové pojetí maskulinity, která zdůrazňuje sdílení a předávání zkušeností více než nezávislost a autonomii, proto partnerčino přátelství s jeho kamarády už má menší vliv na poruchu erekce,“ uzavírá Cornwell.

Potíže mají především muži středních let

Připravte se ale na to, že je-li váš drahý ve středním věku, řešit vaše vztahy k jeho kamarádům může. Než tedy přistoupíte k léčbě poruch erekce pod dohledem lékaře, zkuste nejdřív utnout styky s jeho blízkým okolím, vyvarovat se flirtování s jeho přáteli a vůbec na ně radši zapomenout. Když by se role obrátily a on koketoval s vaší kamarádkou, taky nebudete blahem bez sebe – viz 10 druhů prohřešků žárlivosti, které devastují vztah.

Jestli to nepomůže, zbývá jediné. „Nezbytná je týmová práce – praktický lékař, androlog či urolog, kardiolog, diabetolog,“ uvádí doktor Karel Kočí v rámci celorepublikového výzkumu realizovaného společností STEM/MARK. Hlavně si ale jeho neschopnost sexu „nepřivoďte“ samy vlastním chováním ( 7 věcí, kvůli kterým ho přejde chuť na sex). To by vás možná mrzelo dvojnásobně.

A jaké vztahy s jeho kamarády máte vy?

Reklama

Načítám