Hlavní obsah

Petra Janů: Vášeň pro muzikály

Foto: Supraphon

Petra Janů na křtu nového CDFoto: Supraphon

Reklama

Zpěvačka, kterou si jistě pamatujete nejen podle hitu Už nejsem volná, se chce opět připomenout svým skalním fanouškům a rozhodla se zavzpomínat v novém CD s názvem Petra Janů: Vzpomínky (film a muzikál) na slavné muzikály a písně ze světa filmu. Koho potěší a koho naopak zklame?

Článek

CD s převahou pomalých písní osloví zejména ty z vás, které holdují  muzikálům. Petra Janů není v tomhle světě rozhodně žádným nováčkem a i teď díky svému charismatickému hlasu patří mezi nejprofesionálnější stálice naší populární hudby.

Nečekejte nejslavnější hity

Jestli čekáte výběr nejznámějších hitů zpěvačky, budete trochu zklamány. Přesto se nejedná o repertoár vybíraný pouze namátkově, ale s patřičným citem pro muzikálově laděné ucho posluchače, které jistě potěší například klasika George Gershwina, filmové evergreeny Barbry Streisandové nebo výběr jejích současných velkých úspěchů z domácí muzikálové scény. Najdete tu témata z Cats, Chess, Fame, ale také Titaniku, Krysaře, Hamleta, Tří mušketýrů nebo Golema.

Foto: Supraphon

Petra Janů je jedinečná interpretka muzikálového repertoáruFoto: Supraphon

Na své si přijdou i příznivci swingu, dokonalých smyčců a milovníci melodicky košaté hudby. Mladá generace by pravděpodobně poznamenala: „Proboha, co je to za šlágry?“ Ano, jako aktivní pamětnice osmdesátých let jsem v některých písních úsměvně a nostalgicky zavzpomínala na Kroky Františka Janečka, ale i tak musím uznat, že to Petře stále dobře zpívá a nejedna současná mladá moderní umělkyně by jí hlasivky mohla jen tiše závidět. Texty k písním složil Zdeněk Borovec, Eduard Krečmar, Pavel Vrba nebo L. F. Hagen. Díky ojedinělému hlasu a technické dokonalosti je Petra Janů, která s lehkostí zvládá nejen melodie hollywoodského typu, ale i rockově laděná témata, jedinečná interpretka muzikálového repertoáru.

Reklama

Související témata:

Načítám