Hlavní obsah

Pozor, pánská přirození se zkracují! Kdo za to může?

Foto: thinkstock

Muži už nejsou to, co bývali... a prý bude ještě hůř!Foto: thinkstock

Reklama

Za posledních 50 let se průměrná délka pánského přirození zmenšila o 10 procent, uvádí italská studie. Máme se bát, že se větší vybavení stanou ohroženým druhem? A kdo je za tenhle jev zodpovědný?

Článek

Pánové (i dámy), třeste se! Nádobíčko o velikosti většího banánu už brzy budete znát pouze z vyprávění, varují výsledky výzkumu pocházejícího z Apenin. Rok od roku se pánské přirození zkracuje a bude-li to takhle pokračovat i dál, za 100 let bude slovo „klacek“ zakázané. To proto, aby mužům nepřipomínalo staré zlaté časy… Pomyslným „stropem“ tak prý bude 12 centimetrů! Proč se to děje?

Kdepak ty ptáčku centimetry máš?

Na tom, že je mužské přirození čím dál menší, se podílí více faktorů: konzumace alkoholu, kouření, stres či obezita. Ve hře je i čím dál horší kvalita ovzduší. (Všichni přece vědí, že ve smogu se ptactvu létá hůř.) Penis se ovšem smršťuje i pouhým stárnutím. U někoho je zkrácení délky i zúžení penisu patrné na první pohled, u druhého rozdíl mezi pubertálním a seniorským věkem není tak markantní. Jak ale dotyčný dopadne, až vymění fotbalový míč za berli, se dopředu odhadnout nedá. Obavy jsou však na místě vždycky.

Nepřítel všech penisů? Věk!

„Jestliže má muž například 15,24 centimetrů dlouhý penis, když je mu 30 let, může ho mít v 60 nebo 70 letech kratší až o 2,54 centimetru,“ říká Irwin Goldstein, ředitel oddělení sexuální medicíny v Alvarado nemocnici v San Diegu. Na vině jsou fyziologické procesy, které mají většinou souvislost se špatným prokrvením přirození nebo ucpáváním tepen v pyji. Hm, jelikož je podle mapy velikosti penisu uvedené portálem Target průměrná délka českého chobotu 15,89 centimetrů, můžeme si ještě gratulovat. Ale co za pár let? Chcete penisy zachránit? Pak prý musíte upustit od feminismu!

Foto: thinkstock

Stres prý mužům škodí nejen psychicky, ale doslova i fyzickyFoto: thinkstock

Emancipace žen pánům škodí?

Americký rozhlasový moderátor Rusk Limbaugh si myslí, že prsty ve scvrkávání pánských údů mají ženy a jejich osamostatňování se! Jak to? „Za všechno může feminismus. Jestli se výzkum odvolává na posledních 50 let, bude to určitě tím, protože feminismus a snaha žen o všem rozhodovat právě v těchto letech zaznamenala obrovský rozkvět,“ argumentuje Limbaugh. Že by penisy byly tak plaché? Je pravdou, že v porovnání s minulými roky jsou úbytky znatelné. V roce 1960 činila průměrná délka 16 a půl centimetru, o čemž si mnozí muži současnosti mohou nechat jen zdát. Ale již avizovaná délka 15,89 centimetru taky není k zahození. Otázkou však zůstává, co bude dál?

Sex budoucnosti

Erotické pomůcky půjdou na dračku čili nástavce a prodlužovadla penisů se stanou vyhledávaným zbožím. Buď se tedy muži smíří s tím, že standardní výbava ženy bude obsahovat vibrátory různých rozměrů, nebo přestanou řešit, kdo má v jejich partnerství ostřejší lokty. Jak je vidět, se silnějším postavením žen ve společnosti se někteří ještě stále nemohou vyrovnat. Pak není divu, že se v trenkách nemá co vzdouvat…

A co vy a penisy? Jaký „úlovek“ byl váš největší i nejmenší?

Reklama

Související témata:

Načítám