Hlavní obsah

Svůdný dekolt - plnější a krásnější

Foto: Etam

Krásný dekolt může mít každá z násFoto: Etam

Reklama

Nedávno jste si koupila úžasný top a konečně přišel čas, kdy úbytek svých financí zúročíte. Jakmile se do něj ale obléknete, je po radosti. Váš dekolt zdobí jemné vrásky, pupínky a ani podprsenka s vámi nehraje. Naštvaně se převléknete a mrmláte, proč zrovna vy. Nenechte si zkazit náladu a naučte se, jak s tímhle citlivým místem pracovat tak, abyste ho mohla s hrdostí ukazovat!

Článek

Je jedno, jestli máte „jedničky" nebo „čtyřky". Ukázkový dekolt může mít každá z nás. Tedy pokud vsadíte na následující tipy.

Pryč s odumřelými buňkami

Začněme od základu. Určitě se shodneme na tom, že krásný dekolt rovná se hladký dekolt. Toho dosáhnete pravidelným používáním peelingu. A klidně můžete použít ten obličejový. Pozor si dejte jen na to, aby neměl příliš hrubá zrníčka. Nesmí vás nepříjemně škrábat. Vyrobit si ho můžete i sama – jako základ použijte například mletou kávu. Tu smíchejte s medem, trochou jogurtu nebo klidně s tělovým mlékem. Peelingem se zbavíte odumřelých buněk a váš dekolt bude doslova zářit. Neprovádějte ho ale častěji než jednou za týden. Tím byste pokožce spíše uškodila.

Foto: Victoria's Secret

Nezáleží na tom, jaké číslo podprsenky nosíteFoto: Victoria's Secret

Mažte!

Přestože se o svou pleť většina žen ukázkově stará, když bychom pátraly po tom, kolik z nich dbá o svůj dekolt, dostaly bychom se na mnohem nižší cifry. V těchto místech je přitom pokožka tenčí a vaši starostlivost potřebuje jako sůl. A na co vám budou výstavní prsa v luxusním svršku, když ve stejně dobré kondici nebude váš výstřih? Začněte na něj myslet pokaždé, když budete natírat prsa krémem. Použít můžete jak speciální zpevňující krém, tak i běžný přípravek, který používáte na pleť nebo tělo. V létě nezapomínejte na ochranný faktor a čas od času vsaďte na hydratační masku. Nechce se vám utrácet? Umíchejte si ji sama! Návod najdete ve článku Levná kosmetika? Ta domácí!.

Na foto zleva: anti-blemish solutions Clinique, Regenerating Neck and Décolleté Cream Juvena, Bust firming Cream Dermacol

Zlikvidujte pupínky!

Dělají se vám v dekoltu pupínky? Než si místo začnete natírat krémem určeným na akné, podívejte se, jestli přípravek neobsahuje alkohol. Ten by totiž pokožku zbytečně vysušil. Lepší je dekolt natřít jako obvykle a použít lokální přípravek na jednotlivé pupínky.

Pozor na to, jak spíte

Máte mezi prsy jemné linky, přestože vám je sotva přes pětadvacet? Na vině je nejspíš způsob, jakým spíte. Víme, že je to těžké, ale snažte se spát co nejméně na boku nebo na břiše. Ideální poloha je na zádech. Pokud s tím nehnete, věnujte svému dekoltu o to větší péči!

Na foto zleva: tvarující podprsenka Lindex, Amazing Two-Size Bigger Push-Up Marks & Spencer

Foto: Agent ProvocateurSexy podprsenku pořídíte u Agent ProvocateurPřidejte si na objemu

Když přijde na velikost prsou, vypadá to, že na vás příroda pěkně šetřila. Ani tak ale nemusíte přijít o plný dekolt. S podprsenkou Amazing Two-Size Bigger Push-Up (angličtinářky už se radují) z Marks & Spencer vaše ňadra povyrostou až o dvě velikosti! Že jsou větší prsa tím posledním, co potřebujete? Pořiďte si ultra sexy kousek od Agent Provocateur a… provokujte.

A prozradíme vám ještě jedno tajemství, které vaše prsa opticky „přifoukne“. Stačit vám na to bude jen bronzer nebo o trochu tmavší pudr. „Díky šikovnému vystínování můžete zařídit, aby váš dekolt působil plnějším dojmem. Stačí, když vezmete užší štětec, bronzer a uděláte s ním několik tahů do véčka od středu přes horní okraje prsou,“ říká vizážistka Alena Brodilová. Jedním tahem můžete vertikálně přejet i prohlubeň mezi prsy.

Posilujte!

Jo jo, bez práce nejsou koláče a bez posilování nejsou pevná prsa. Pokud nechcete, aby je „drtila“ zemská přitažlivost více, než je nutné, zařiďte do svého každodenního repertoáru posilovací pětiminutovku. Které cviky se vám vyplatí nejvíc? Stlačování dlaní proti sobě, kliky nebo posilování s činkami, případně PET lahvemi. A ne, nemohou být prázdné. Dobře vám poslouží i plavání.

Na foto zleva: rozjasňovač Guerlain, bronzer Rimmel London, kuličkový pudr Oriflame

Nedovolte, aby byl váš dekolt přehlížen!

Čeká vás party, na které se chcete pořádně blýsknout? Vy i váš výstřih zazáříte s trochou třpytivého krému, případně s popraškem rozjasňujícího pudru. „Podobné věci ovšem doporučuji používat pouze na večerní akce, přes den by mohl lesk v dekoltu působit trochu nepatřičně,“ dodává vizážistka Alena Brodilová.

Tak se přiznejte, milé čtenářky, rozmazlujete svůj dekolt pravidelně, nebo se s krémy ještě neseznámil? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám