Hlavní obsah

Móda: Růžová není jen pro panenky Barbie!

Foto: isifa

Nebojte se zkusit růžovou, sluší i tmavovláskámFoto: isifa

Reklama

Snad žádná barva není tak kontroverzní jako tato – po celém světě má miliony zarytých zastánkyň stejně jako miliony zatvrzelých odpůrkyň. Růžová – někteří ji milují, druzí nenávidí. Této barvy si letos všimli i módní návrháři, a ať už patříte k jednomu či druhému táboru, musíte uznat, že růžová je prostě...svá!

Článek

Při pohledu na ni má většina lidí dost podobné asociace – evokuje něžnost, sladkost, lásku i romantiku. Růžová je ale spojována i s jakousi naivitou (právě růžové jsou brýle, přes které se na svět dívá naivní člověk), možná dokonce hloupostí či bezduchostí – tento trend hrdě podporuje nesmrtelná panenka Barbie, která si už několik desetiletí vystačí jen se svou krásou, dlouhými vlasy a růžovými šatičkami. Úžasným způsobem tyto předsudky potvrzuje a zároveň vyvrací rozkošná Reese Whiterspoon ve snímku Pravá blondýnka, který s vtipem vypráví o růžovo-růžovém světě blonďaté americké roztleskávačky/právničky.

Co se týče odstínů – růžových je opravdu hodně –, je zde něžně světlá pastelová, sladká barva cukrové vaty, výrazná tmavá až fuchsiová, uměřená starorůžová a zajímavá lososová. Nebudeme se zaměřovat jen na jednu, ale dáme vám ochutnat od každé trošku.

Růžová je barva plná symbolů, vy se od nich ale zkuste oprostit – jen tak oceníte její skutečnou krásu. Porozhlédli jsme se po zajímavých kouscích a našli jsme jich spoustu – vybrat jen těchto pár nás stálo spoustu sebezapření a slz, ale výsledný vzorek opravdu stojí za to!

Topy, saka, svetříky – jemné a stylové

Jak už bylo řečeno, růžová je barva mnoha tváří. Až dojemně něžná dokáže být ve spojení s jemným materiálem – pořiďte si třeba tuniku nebo halenku v tomto odstínu a zkombinujte ji s bílou barvou.

Zajímavě působí na střihově jednoduchých až minimalistických topech – k nim oblečte černé kalhoty a zjistíte, že i s růžovou lze vytvořit střídmý model do společnosti. Naprosto úžasné jsou svetříky na zapínání, které můžete nosit téměř kamkoli – zapněte je až ke krku a doplňte blůzkou se zdobeným límečkem – budete působit až panenkovsky křehce. Pokud patří růžová barva mezi vaše oblíbené, neváhejte ani minutu a pořiďte si sako – vypadá prostě fantasticky, nosit jej můžete k džínům, kalhotám všech barev i šortkám. Jaké že z těchto vět plyne ponaučení? S vkusným růžovým topem, svetříkem nebo třeba sakem neuděláte tuto sezonu chybu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 575 Kč, Asos 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 329 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 754 Kč, Lindex 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Tally Weijl 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Topshop 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, H&M 999 KčFoto: archiv firem

Šaty a sukně – jednoduché střihy s nápadem

Mnoho z vás si pod pojmem růžové šaty představí infantilní mašličky a přeplácanou a nevkusnou maškarádu, ve které byste vypadaly jako bláznivky. Zapomeňte na předsudky a poohlédněte se po nějakém krásném kousku – vyberte si ty s jednoduchým střihem – růžová barva mu dodá na zajímavosti. Osvěžení jednoduchému střihu dodá třeba řasení na sukni, černé detaily nebo lesklé aplikace ve formě nedbalých pruhů. Sladkost růžové minisukně vyrovnáte elegantní bílou šifonovou blůzkou nebo třeba bavlněným tričkem s potiskem. Pěkné kousky najdete v článku Sháníte něco originálního? Pořiďte si tričko s potiskem!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 435 Kč, Bershka 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 435 Kč, H&M 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 299 Kč, Tally Weijl 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 638 Kč, Bershka 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, Tally Weijl 650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 799 Kč, H&M 249 KčFoto: archiv firem

Kalhoty a šortky pro milovnice růžové

Trošku se odvažte, a poohlédněte se v obchodech po růžovoučkých kalhotách. Ve světlém provedení jsou opravdu sladké – kombinujte je s pastelovými barvami, se světle modrým, mátovým či fialkovým topem vytvoříte svěží ženský outfit, ve kterém budete vypadat úžasně mladistvě a nabije vás tou pravou jarní energií. V šortkách barvy cukrové vaty budete jednoduše nepřehlédnutelné – popravdě, úplně postačí, doplníte-li je opálenými nožkami – tomu ostatnímu bude pak už vážně jen málokdo věnovat pozornost. Pokud se ale na takové odhalení necítíte nebo vaše stehna přece jen ještě pár paprsků slunce potřebují, oblečte pod ně dlouhé nebo tříčtvrteční elasťáky, recept na bleskové opálení najdete zde: Samoopalovací přípravky: Jde to i bez fleků!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 638 Kč, Tally Weijl 650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 599 Kč, H&M 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, Topshop 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 619 Kč, H&M 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1015 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 225 Kč, H&M 349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 290 Kč, Asos 928 KčFoto: archiv firem

Doplňky pro začátek

Nejste si zatím růžovou úplně jisté a stále čekáte, jak se váš vztah k této barvě „vyvrbí“? Začněte zlehka – třeba hezkým puntíkatým šátkem, lesklým páskem nebo třpytivými visacími náušnicemi. Váš krok získá styl s růžovými podpatky a už přece víte, jak je to s těmi růžovými brýlemi... Pořiďte si nějakou z těchto drobností a samy si najděte k této barvě cestu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 203 Kč, Debenhams 464 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 399 Kč, Topshop 464 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 363 Kč, Tally Weijl 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 435 Kč, Lindex 75 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 406 Kč, Topshop 638 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 348 Kč, Bershka 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 200 Kč, Debenhams 464 KčFoto: archiv firem

Jak se k této barvě stavíte vy? Pamatujte na slova Reese Whiterspoon z Pravé blondýnky: „Kdo si myslí, že oranžová nahradí růžovou, je na hlavu!“

Reklama

Načítám