Hlavní obsah
4,1
(7)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Kombinace jemného tvarohu a osvěžujícího pomeranče v podobě malých koláčků? Neodolatelná! Vyzkoušejte tenhle božský dezert!

35 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 koláčků
Koláčky
  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g ovesných vloček
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 ks vejce
  • 1 ks žloutků
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 2 lžičky vody z pomerančového květu
Omáčka
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 150 °C. Lískové ořechy a ovesné vločky společně rozmixujte, přisypte hladkou mouku, kakao a přidejte máslo. Důkladně propracujte, abyste vytvořili hmotu, která se konzistencí podobá lineckému těstu. Jestli máte rádi opravdu sladké dezerty, můžete do těsta přisypat 2 lžíce moučkového cukru.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

V misce vyšlehejte obě vejce i žloutek, přidejte tvaroh, zakysanou smetanu cukr, pomerančovou šťávu a kůru a nakonec vodu z pomerančových květů. Plech na koláče nebo muffiny vyložte pečicím papírem (použít můžete i formy na muffiny) na dno natlačte vrstvu těsta (asi 0,5 cm). Zalijte tvarohovo-pomerančovou směsí a dejte péct na 35 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím si v rendlíku připravte pomerančovou omáčku. Šťávu z pomerančů zahřejte, přidejte máslo a podle chuti doslaďte cukrem. Nechte probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalejte na hotové koláčky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám