Hlavní obsah

Spotřebiče, které si zamilujete? Tyhle jsou doslova k nakousnutí!

Foto: philips

Ovocné nebo zeleninové šťávy si můžete vyrobit i doma – aspoň budete vědět, co pijeteFoto: philips

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potěší hned dvojnásobně: v kuchyni vám neudělají ostudu, a navíc svými výtvory pohladí chuťové pohárky. Pozor, naše přehlídka dokonalých kuchyňských spotřebičů právě začíná!

Článek

Přestože jsou většinou tito pomocníci malí na pohled, umějí velké věci. Ostatně ověřit si to můžete sami. Jak se vám líbí multifunkční robot, vychytaný polévkovač, praktický stolní gril, indukční trouba…?

1. Je to trouba. Ale šikovná!

Novinkou na trhu je multifunkční halogenová trouba Sencor SMH 331, která slibuje až třikrát rychlejší pečení než běžné trouby i menší spotřebu energie. Pomyslnou třešničkou na dortu je všestranné použití: pečení, vaření, grilování, dušení, toastování a rozmrazování.

Foto: sencor

Trouba má objem 12 litrů, se zvětšovacím nástavcem ho lze navýšit až na 17 litrů (za 1099 Kč)Foto: sencor

2. Na karbanátky, klobásky i koláče

Elektrický mlýnek na maso Gorenje MG2000S zvládne připravit víc než dvě kila suroviny za minutu, takže základ na karbanátky nebo sekanou budete mít hotový raz dva i pro velkou rodinu. Kromě tří nástavců na mletí masa přístroj doplňují čtyři nástavce na přípravu klobásek či jitrniček a jeden na koláčky.

Foto: gorenje

Mlýnek s výkonem 2000 W je vybavený nerezovým nožem (za 4990 Kč)Foto: gorenje

3. Prima šťáva

Máte rádi zdravou klasiku třeba z pomeranče nebo neobvyklé drinky, například papriku s červenou řepou? Odšťavňovač Catler JE 4011 kromě čerstvých ovocných a zeleninových šťáv připraví i jemné pyré díky speciálnímu disku – extraktoru. Prima základ pro krémové polévky, salsy, dipy, ovocné zmrzliny, pokrmy pro děti…

Foto: Catler

Na odšťavňovači s LCD displejem lze nastavit až pět stupňů rychlosti pro různé druhy ovoce a zeleniny (za 5990 Kč)Foto: Catler

4. Domácí mlsání

Sušička Concept S01050 zmákne nejen ovoce a zeleninu nebo bylinky, ale také houby, maso, ryby nebo těstoviny. Díky speciálnímu nástavci navíc ještě přichystá jogurty (najednou zvládne 12 sklenek po 100 ml). Až budete mít hotovo, sušicí síta a plata nemusíte drhnout jako o život, dejte je do myčky.

Foto: concept

Teplotní rozptyl sušičky s jogurtovačem se pohybuje od 35 do 70 °C (za 2499 Kč)Foto: concept

5. Vítězný robot

Šlehat, míchat, hnětat, třít, krájet, mixovat, strouhat… Jistě, to dokáže asi nejeden šikovný pomocník. Ale ne každý se může pochlubit prvenstvím v testu multifunkčních robotů nezávislého spotřebitelského časopisu dTest jako Bosch MUM 54420 Styline (přístroje se testovaly letos). Jak se vám líbí?

Foto: bosch

K multi robotu lze dokoupit například nástavec na lisování ovoce, výrobu stříkaného pečiva, struhadlo na oříšky a strouhanku, kotouč na bramboráky, šlehač zmrzliny a další (za 7390 Kč)Foto: bosch

6. Bez tuku a kouře

I v zimě si můžete doma ugrilovat něco dobrého na přístroji Philips HD6360. Jeho součástí je zvýrazňovač vůně a chuti, díky kterému pokrm získá vůni a přírodní příchuť nejen kouře ze dřevin, ale také koření, bylinek nebo třeba vína. A pokud vám dochází fantazie, pomůže přiložená brožura s řadou receptů.

Foto: philips

Stolní gril s příkonem 2000 W je vybavený deskou s různými povrchy (na vlnitém budete grilovat, na rovném třeba smažit) a termostatem s teplotním rozsahem 70 až 230 °C (za 3199 Kč)Foto: philips

7. Je libo polévkovač?

Potřebujete se zahřát vydatnější krémovou polévkou? V tom pomůže Moulinex Soup & Co. Kromě polévek (do přístroje vložíte potřebné suroviny a on vše rozmixuje a uvaří) šikovná mašinka připraví i omáčky, koktejly nebo třeba nadrtí led.

Foto: moulinex

Zapomněli jste na uvařenou polévku? Nevadí, přístroj je vybavený funkcí, která udrží teplotu pokrmu po dobu 40 minut od ukončení vaření (za 6399 Kč)Foto: moulinex

8. Snídaně v pohodě

Křupavý toastík nebo čerstvě rozpečená včerejší houska a hrnek kávy nebo čaje – každé ráno můžete začít dobrou snídaní. A pokud dáte nejen na funkci, ale i design, pak si společně s toastovačem možná pořídíte i kávovar nebo rychlovarnou konvici.

Foto: magnet3pagen

Toastovač se jednoduše ovládá a má praktická velká tlačítka (za 689 Kč)Foto: magnet3pagen

9. Indukční novinka

Trouba Whirlpool AKZM 8910 IXL představuje nový způsob pečení díky indukční desce. Sama si přizpůsobí tepelnou úpravu na míru danému pokrmu, a je-li třeba, doplní indukci o horkovzdušné pečení. A když speciální desku vyjmete, můžete spotřebiče používat klasicky.

Foto: whirlpool

Indukční trouba mimo jiné disponuje funkcí, která umožňuje upravovat tři různé pokrmy najednou (za 39 990 Kč)Foto: whirlpool

Hledáte další chytré pomocníky pro přípravu pokrmů? Tyhle kuchyňské spotřebiče vám usnadní život. Myslí totiž za vás! A pokud vás zajímá, co by se mohlo prodávat třeba za pár let, doporučujeme Spotřebiče budoucnosti: Viděli jste vařečku, co míchá za vás?.

Reklama

Načítám