Hlavní obsah

Test depilace: Holíte se? Chyba!

Foto: Ondřej Kroutil

Kateřina podstoupila tři způsoby depilaceFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Nepříjemné chloupky kdekoli na těle trápí nejednu z nás. Naštěstí už je spousta možností, jak se jich zbavit. V dnešním testu jsme se zaměřily na ty metody, které hravě zvládnete doma bez přítomnosti kosmetičky. Takže vzhůru do toho!

Článek

Pod odborným dohledem kosmetičky Markéty Kušnierikové ze salonu Nous l´assumons jsme se pustily do depilace třemi různými způsoby – žiletkou, voskem a depilačním krémem. Jak to dopadlo, můžete vidět ve videoreportáži.

Klasické holení žiletkou

Dodržovaly jsme postup, který doporučila naše odbornice. Před holením je třeba kůži odmastit mýdlem a vodou. Pak se může ještě potřít vodou nebo použít holicí pěna. To jsme v našem testu neudělaly. Další zásadou je neholit chloupky proti směru růstu. Mohly by zarůstat a kůže by mohla být podrážděná. Holení proto trvá delší čas, je třeba holit důkladněji a opatrně, než jak je většina z nás zvyklá – rychle šup šup těsně před odchodem na akci. Po samotném holení jsme kůži vydezinfikovaly a zklidnily. K tomu nám posloužil dětský olejíček, který navíc kůži vyživí, protože při holení se pokožka vysušuje a dětský zásyp (s azulenem). Mezi jednotlivými postupy není třeba dodržovat žádný časový odstup. Noha ihned přestala být červená a kůže byla jako před tím.

Výsledek testu:

Kosmetička: Holení žiletkou doporučuji až na třetím místě. Špatně se mi s ní pracovalo, je to pracné (když dodržujete holení po směru růstu chloupků), navíc chloupky rostou mnohem rychleji (což jsme prokázaly na videu po desetidenní odmlce), protože je zpřetrháte.

Kateřina: Osobně se holím nejčastěji žiletkou, jsem na ni zvyklá. Překvapil mě celkový postup paní kosmetičky, to rozhodně doma nedělám. Ale noha vypadala bezprostředně po oholení dobře. Po desetidenní odmlce se ovšem ukázalo, že skutečně nejrychleji rostou chloupky právě po této aplikaci. Měly už několik milimetrů a byly velmi patrné.

Aplikace depilačního krému

Na část druhé nohy jsme Kateřině po dezinfekci místa rozetřely depilační krém. Poté je třeba asi 3 minuty počkat, aby mohl působit. V balení je speciální stěrka podobná žiletce, ale z plastu. Tou se po chvilce chloupky pouze setřou. Následně je potřeba opět kůži zklidnit olejem a pudrem.

Výsledek testu:

Kosmetička: S krémem se mi pracovalo nejlépe. Rychle se nanese, mezitím si můžete něco potřebného vyřešit (třeba umýt nádobí) a pak jej setřete. Bohužel Kateřina měla trochu tvrdší chloupky, takže všechny se úplně dokonale neodstranily napoprvé. Stejně tak krém nedoporučuji na třísla. Tam jsou chloupky také tvrdší. Celkově krém je nejvhodnější metoda pro domácí použití. Aplikace není nepříjemná. Pozor při jeho aplikaci by si měly dát pouze ženy alergičky, je nutné dodržet pokyny z příbalového letáku.

Kateřina:Krém jednoznačně vyhrál v testu snadnosti aplikace. I když jsem musela ještě doma odstranit zbytek chloupků, které mi tam zůstaly, jak popisuje i paní kosmetička. Po deseti dnech od depilace mi chloupky začínaly růst, ale nebylo to tak patrné jako při první metodě.

Vosk za studena

Posledním způsobem, který jsme při našem depilačním testu hodnotily, byla aplikace vosku za studena. Speciální pásky se na chvilku zahřejí třením rukou, pak se nalepí na kůži a rychle strhnou. Aplikace tím samým proužkem se může opakovat několikrát. Na závěr jsme opět dezinfikovaly a zklidňovaly.

Výsledek testu:

Kosmetička: Lepší než vosk za studena je vosk za tepla. Nicméně se mi s proužky pracovalo poměrně slušně. Určitě doporučuji raději než žiletku. Pokud je někdo alergický na krém, je tohle dobrá náhražka. Navíc chloupky rostou o poznání pomaleji a jsou slabší.

Kateřina: S proužky se mi moc dobře nepracovalo. Chce to asi cvik. Nicméně po desetidenním testu byly opravdu chloupky mnohem kratší než ty oholené žiletkou a bylo vidět, že jsou i trošku světlejší.

Teplý vosk zkoušejte jen u profesionála

I přes náš test doporučuje kosmetička Markéta teplý vosk. Vzhledem k tomu, že se při aplikaci můžeme popálit, je lepší tuto kúru absolvovat v salonu. Výsledek ovšem stojí za to. 3 až 4 týdny je doba, po kterou se o své nožky nebudete muset vůbec starat. Navíc chloupky znatelně nerostou tak silné. „Po depilaci ovšem nemáme chodit na sluníčko, do solária, dávat si sprchu ani chodit do bazénu. Mohly by se totiž na pokožce objevit pigmentové skvrny nebo vyrážka," varuje kosmetička Markéta. Zákaz platí na 24 hodin. Pokud si troufneme na tuto kúru přece jen samy, musíme dbát na to, abychom nechaly vosk jen krátce nahřát, jinak by byl moc horký a hrozilo by právě popálení. Ideálně se do sklenice dá vroucí voda a v ní necháme vosk rozehřát asi 5 minut. Pak rychlým tahem strhneme. Po depilaci opět ošetříme olejíčkem a dětským pudrem.

„Každé ženě ovšem vyhovuje něco jiného, takže je výběr jen a jen na vás," vzkazuje čtenářkám Kateřina a dodává, že vzhledem k tomu, že nerada mění své každodenní zvyky, zůstane u své žiletky, i když po konzultaci s kosmetičkou vážně uvažuje o depilaci teplým voskem. A jaké zkušenosti s depilací máte vy, jaké metodě dáváte přednost? Napište nám do diskuse.

Reklama

Související témata:

Načítám