Hlavní obsah

Test voděodolných řasenek: Obstály?

Foto: Thinkstock

Přitažlivé chceme být i při koupáníFoto: Thinkstock

Reklama

I u vody toužíme být krásné. Přestože make-upy v létě často odkládáme hluboko do šuplíku, voděodolné řasenky bývají základní výzbrojí našich kabelek. Vydrží ale opravdu vodní prostředí? Většina z nich bohužel ne! Sledujte náš test!

Článek

Podle reklam prodlouží skvěle řasy, vydrží neskutečně dlouho a dokonce přečkají i vodní radovánky. Jestli je to pravda, se můžete podívat v naší videoreportáži. Podle nás zcela neobstála v tvrdém testu ani jedna!

Miss Sporty – Lash Millionaire, 89,- Kč

Vizážistka Jarka: Řasenka se nanáší skvěle, řasy neslepuje a pěkně je odděluje. Výtku bych měla pouze jednu, a to, že štěteček by mohl být trochu užší. Má velmi příjemnou konzistenci. Ve vodním testu ovšem úplně neobstála. Přestože se neobtiskla a nerozmazala, řasy velmi slepila.

Modelka Martina: Řasenka je příjemná, oči v ní nepálí a neotiskuje se ani při dotyku rukou. Bohužel řasy po namočení slepila a špatně se také odličuje.

Celkový dojem: Vzhledem k ceně nás řasenka velmi mile překvapila. Obstojí zcela jistě za deštivého počasí nebo u vody, pokud si nebudeme namáčet hlavu. Nemusíme se bát, že by se rozpila, kdyby nám někdo omylem stříkl vodu do obličeje. Na plavání to ale rozhodně není!

Dermacol – Obsesion, 199,- Kč

Jarka: Tato řasenka má velmi hustou konzistenci. Snad právě proto řasy hodně slepuje. Štěteček považuji za katastrofální! Na řasách jsou nepravidelné vrstvy. Vodním testem z hlediska otisku prošla, slepení zůstalo stejné jako na začátku.

Martina: Řasenka slepuje řasy, dokonce i ty spodní, a to jsme je nenamalovaly. Rozhodně není příjemná na očích. Po vodním testu neotiskla barvu, avšak řasy zůstaly slepené. Cítila jsem se, jako bych měla na nich lepidlo.

Celkový dojem: I přes celkem příznivou cenu nás tato řasenka vůbec nenadchla. Nesplnila žádný z účelů, pro který byla určena, kromě obarvení řas. Za nás tedy ne!

Rimmel London – Extra super lash, 109,- Kč

Jarka: S touto řasenkou se mi pracovalo dobře. Není tak výrazná po nanesení, ale nelepí řasy a neotiskuje. Lehce oči zvýraznila, ale žádný zázrak. Snad proto se dobře odličuje.

Martina: Na očích byla příjemná, neroztékala se ani nepálila. Po vodním testu ovšem řasy trochu slepila, přestože se nijak výrazně neotiskla.

Celkový dojem: Vhodná pro ženy, které upřednostňují přírodní vzhled, protože řasy pouze nepatrně zvýrazní. Nemusíme se bát vyrazit s ní k vodě, ale na velké plavání to není. Spíš pod zahradní sprchu.

Astor – Volume Definer, 199,- Kč

Jarka: Byla jsem zvědavá na umělý kartáček, který tato řasenka má. Mile mě překvapilo, jak dobře se s ním pracuje. Řasenka má příjemnou konzistenci, neslepuje, prodlužuje v pohodě a působí velmi přirozeně. Dobře se také odličovala. Neprošla ovšem vodním testem.

Martina: Po namočení se bohužel rozpila a také trochu řasy slepila. Jinak z ní mám dobrý pocit.

Celkové hodnocení: Perfektní řasenka na letní večery, při kterých se nemusíme obávat náhlého deštíku. Velké vodě bychom se ovšem měly vyhnout obloukem!

Max Factor – Lash extension effect, 299,- Kč

Jarka: Výborně se nanáší, má krásný a dobře tvarovaný štěteček. Rozhodně neslepuje a pěkně a hodně prodlužuje. Ve vodním testu opět pohořela!

Martina: Po nanesení jsem měla skvělý pocit. Bohužel po vodním testu jsem zklamaná. Otisk byl opravdu hodně patrný a řasy úplně slepené. Škoda!

Celkový dojem: Další řasenka, kterou si pohodlně můžeme vzít na večer nebo přes den. I přes údajnou voděodolnost ji však k tomuto účelu nedoporučujeme!

L‘Oréal – Cil Architecte, 299,- Kč

Jarka: Moc pěkně se nanáší. Štěteček také musím pochválit stejně jako prodlužovací efekt. Na první dojem byla opravdu pěkná. Ve vodním testu ale úplně neobstála.

Martina: Po nanesení jsem byla naprosto spokojená. Bohužel po vodním testu jsem trošku zklamaná, protože i když se neotiskla, výrazně řasy slepila.

Celkové hodnocení: Opět kousek, který se v létě může hodit, i když plavat v bazénu s ním raději nedoporučujeme. Pokud si nehodláme namáčet hlavu a dáváme přednost raději sprše, pak se nemusíme s touto řasenkou bát.

Reklama

Související témata:

Načítám