Hlavní obsah

Typologie mužů podle toho, jaké nosí plavky!

Foto: Ondřej Hošt

Která z vás se ráda nepodívá na pěkného chlapa v plavkách?Foto: Ondřej Hošt

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku je vedro k padnutí, a tak je nejlépe u vody. Obzvlášť, když tam jsou k vidění i hezká mužská těla. Ale zaměřily jste se někdy na to, v jakých modelech pánové k vodě vyrážejí? Může to o nich leccos napovědět…

Článek

Nejen pánové se rádi otočí za ladnými ženskými křivkami zahalenými jen do plavek. Ani dámy se neubrání a za pěkným svalovcem se u bazénu otočí. My se ale spíš než vypracovanými těly zabývali tím, jaké plavky u českých vod můžete zahlédnout nejčastěji. Vznikla nám tak tato úsměvná typologie mužů dle toho, v čem se pánové u vody předvádějí. A abyste si to užily se vším všudy, dali jsme si záležet i na výběru modela. Tím se pro dnešek stal Michal, kterého možná znáte z videa naší Blanky o novinkách ve cvičení. Za své dokonalé tělo totiž Michal vděčí i bodypumpu.

1. Delší volné kraťasy: Pohodáři

Sluníčko, voda, vychlazená cola, prostě klídek. Tyhle kluky nic nerozhází, jsou prostě v pohodě! Jen tak si jdou po ulici, na sobě delší volné kraťasy nijak výrazné barvy, aby se k nim hodilo skoro každé tričko. A když je už příliš vedro, odskočí si s nimi i k vodě, protože jsou z lehkého materiálu a voda jim rozhodně neuškodí.

Co na to redakce: Proč se stresovat, na to jsou tu jiní!

Foto: Ondřej Hošt

Plavky DIM (599 Kč), klobouk Zara (699 Kč), ručník Ikea (info o ceně v obchodě)Foto: Ondřej Hošt

2. Šortky 2 v 1: Sporťáci

Ani chvilku neposedí, neustále poletují mezi skokanským můstkem u bazénu, volejbalovým hřištěm a fotbálkem. Sport je prostě baví, na lehátku je neuvidíte. Milují proto takzvané 2 v 1 plavky, tedy volné delší kraťasy, které po namočení rychle uschnou a poskytnou dostatek pohodlí pro vrcholné sportovní kousky.

Co na to redakce: Bez sportu nejsou hezká těla, tak jen do toho, pánové!

Foto: Ondřej Hošt

Plavky Debenhams (799 Kč)Foto: Ondřej Hošt

3. Upnuté boxerky: Sexy taťkové

Éra těchto plavek sice už pomalu končí, ale přece jen se na koupališti nějaký muž v upnutých boxerkách z plavkového materiálu ještě čas od času objeví. Buď jde o zapřisáhlé fanoušky legendárního herce Jean-Paula Belmonda, který si v podobném modelu před mnoha lety hodně liboval, nebo o tatínky, kteří nedají dopustit nejen na tohoto francouzského herce, ale také na pohodlnost těchto plavek. Rozhodně nehrozí, že by se jim dítko zapletlo do nohavice…

Co na to redakce: Belmondo byl vždycky fešák, a jak jde ještě o děti, není co řešit.

Foto: Ondřej Hošt

Plavky DIM (499 Kč), brýle Ray Ban (info o ceně v obchodě)Foto: Ondřej Hošt

4. Krátké barevné šortky: Šamponi

Jsou mladí, hezcí a záleží jim na vlastním vzhledu. Říká se jim metrosexuálové nebo šamponi. Můžete je potkat v posilovně, ale třeba i v kosmetickém salonu. Chtějí vypadat dobře a nestydí se za to. Naopak. Chtějí být vidět, protože je na co se koukat. Tomu odpovídají i jejich plavky. Nejčastěji jsou to volné kratší šortky, které ale dají vyniknout vypracovanému podbřišku, a pro jistotu hýří barvami. To abyste je nepřehlédly!

Co na to redakce: Proč ne? Když máš, co ukázat, ukaž to!

Foto: Ondřej Hošt

Plavky Calvin Klein (1190 Kč), kšiltovka H&M (199 Kč)Foto: Ondřej Hošt

5. Slipy: Vilní šedesátníci

Je jim sice šedesát a více, ale neřekli byste to do nich. Stále se udržují v kondici, jsou štíhlí a jen podle vrásek, šedin a mírných tělesných nedostatků poznáte, že pravděpodobně mají děti ve vašem věku. A i když dermatologové už léta varují před škodlivým vlivem slunce na lidskou kůži, tihle pánové nedají na své bronzové opálení dopustit. Stejně tak se bohužel nehodlají vzdát upnutých plavek slipovitého střihu.

Co na to redakce: Pánové, jednou provždy, slipy nejsou sexy!

Foto: Ondřej Hošt

Plavky Jasper Couran (349 Kč)Foto: Ondřej Hošt

6. Koupací úbor: Recesisti

Když je náhodou potkáte, vybaví se vám nejspíš Rudolf Hrušínský a Vlastimil Brodský z filmu Rozmarné léto. Je pravda, že spatřit někoho v těchto retro plavkách je spíš otázkou velké náhody, ale o to silnější je to zážitek. Ať už se vám tento způsob letního koupání zdá jakkoli nešťastným, je jasné, že jeho nositel nemá problém s nedostatkem smyslu pro humor a umí si udělat legraci i sám ze sebe.

Co na to redakce:Móda se pořád opakuje, třeba se jednou vrátí i tyto plavky.

Foto: Ondřej Hošt

Plavky z půjčovny kostýmů FAMUFoto: Ondřej Hošt

7. Volné šortky s květinovým potiskem: Děti květin

Pohodlí, žádný spěch, trocha slunečních paprsků, dobré jídlo a pití, parta dobrých přátel. A k tomu pohodlné, volné a většinou květinově vzorované plavky. Hippies byli na vrcholu sice v šedesátých letech, ale něco tu po nich přece jen zůstalo.

Co na to redakce: Make love, not war? Rozhodně souhlas!

Foto: Ondřej Hošt

Plavky Debenhams (799 Kč), brýle Ray Ban (info o ceně v obchodě)Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

A co říkáte poslednímu modelu? Není tohle nejhezčí a zároveň nejlevnější?Foto: Ondřej Hošt

Znáte i jiné rozšířené modely pánských plavek? A ještě pro vás máme tip! Podobná témata se totiž řeší každou neděli v pořadu Pepoviny na vlnách Rádia Relax. Více na www.radio-relax.cz!

Styling: Dušan Bebčák

Děkujeme pražskému Sportovnímu a rekreačnímu areálu Pražačka (Za Žižkovskou vozovnou 19/2716, Praha 3) za poskytnutí prostoru k focení.

Reklama

Načítám