Hlavní obsah

Tipy do dětského pokoje. Za dvacku!

Foto: shutterstock.com

Dobré nápady děti oceníFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendy a praktické! To jsou dětské pokoje z nové kolekce významné české designérky Barbory Škorpilové. Její pokojíčky jsou plné zajímavých a levných nápadů, které ocení nejen děti, ale i jejich rodiče. Přijměte naše pozvání!

Článek

Navrhnout vlastní kolekci dětských pokojů napadlo Barboru Škorpilovou poté, co se stala sama maminkou. V nabídce trhu totiž nenašla to, co hledala.

Vzniklo tak osm dětských pokojů, které jsou určené pro nejmenší i starší děti. Podle prvků, na které je kladen důraz, dostaly jednotlivé pokoje i jméno - například Mimi, Dobrodruh, Tarzan, Malá čarodějnice a podobně.

Základní vybavení ve třech kusech

„Dětskou nábytkovou řadu tvoří tři základní prvky, a to je postel, úložné prostory – tedy skříň a skříňka – a pochopitelně stůl,“ popisuje designérka ze studia Mimolimit. U miminek pracovní stůl nahrazuje přebalovací pult, který se po sundání horní lehací plochy v dalších letech mění na komodu.

Jednotlivé části jsou „univerzální“, tedy navržené tak, aby dětem vydržely prakticky až do dospělosti a pouze doplňky se interiér upravoval a přizpůsoboval věku dítěte.

I když jde o kolekci exkluzivní a tedy poměrně drahou, lze v ní najít spoustu zajímavých nápadů, které člověk může dopřát svým dětem téměř zadarmo. Inspirovat se můžeme nejen při zdobení postelí, které se mění v lůžko pro Šeherezádu nebo příbytek Tarzana. Nejen děti, ale hlavně jejich rodiče ocení jednoduché triky, které pomohou udržet lépe pořádek v místnosti a navíc zajímavě ozvláštní třeba starý nábytek.

Foto: Mimolimit

Postel s nebesy je určená nejen pro ŠeherezáduFoto: Mimolimit

Nápady pro každého

Jeden z příkladů, který zvládne každý, a je zajímavý nejen pro dětské pokoje, ale třeba i do kanceláře - šatní skříň má na předních dvířkách nalepených několik kolíků na prádlo. Tímto způsobem můžeme nejen zakrýt nějaké ty škrábance na nábytku, ale hlavně tak děti získají ideální „nástěnku“, na kterou mohou zavěšovat výkresy, vzkazy, ale i malé hračky a další drobnosti, bez toho, aby rozpíchaly omítku špendlíky a připínáčky. Přitom pořizovací náklady jsou zhruba dvacet korun.

Na podobném principu funguje další nápad: dvířka skříňky jsou proděravělá a skrz dva otvory, které mají průměr zhruba centimetr – a mohou být od sebe různě vzdálené - provlečeme gumu a zavážeme. Vznikne tak pérovací „kapsa“, za níž lze uchytit nejen drobné plyšové hračky, ale třeba i rukavice, čepici a další drobnosti, kterých se po dětském pokoji zpravidla povaluje více než dost.

Ale tipy z kolekce Barbory Škorpilové nemusíme uplatňovat jen v dětských pokojích. Třeba jeden pokoj má stěnu opatřenou magnetickým nátěrem (tříkilovka stojí necelých 400 korun) a na něm jsou namalované rámečky. Do těch si lze magnetem připevnit rodinné fotografie nebo jiné obrázky. A měnit je podle nálady nebo toho, koho právě máme v přízni či nikoli. Stěna se tak může proměnit v rodinné fotoalbum, velký vzkazovník, ale může být i krásným místem na sbírku magnetů, které tak nemusí zdobit naši krásnou designovou lednici v kuchyni. Stejný nápad lze uplatnit vlastně kdekoli v interiéru.

Už běžíte do koupelny pro kolíčky na prádlo?

Reklama

Související témata:

Načítám