Hlavní obsah
Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Netradiční a naprosto skvělý recept na kuřecí prsa. Připravte si pár jablíček a posuďte sami!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 3 ks jablek
  • 8 lžiček kari koření
  • 3 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře červeného mletého
Článek

Postup

01.

V hluboké pánvi na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli (3 minuty), přidáme osolená, opepřená a kari kořením okořeněná kuřecí prsa a po obou stranách je osmahneme (asi 5-8 minut na jedné straně). Hotová prsa vytáhneme stranou a do pánve vložíme nastrouhaná jablka, osolíme je, přikryjeme poklicí a za mírné teploty je dusíme 10-15 minut. Pokud jsou jablka málo šťavnatá, můžeme k ním přilít ¼ hrnku vody. Pak odstavíme pánev z plotny.

02.

Podušená jablka zalijeme šlehačkou, zakysanou smetanou a vše rozmixujeme ručním mixérem. Vrátíme zpátky na plotnu, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání necháme projít varem (3 minuty). Podáváme s dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Související témata:

Načítám