Hlavní obsah
Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Netradiční a naprosto skvělý recept na kuřecí prsa. Připravte si pár jablíček a posuďte sami!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 3 ks jablek
  • 8 lžiček kari koření
  • 3 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 3 lžíce zakysané smetany
    7
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře červeného mletého
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hluboké pánvi na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli (3 minuty), přidáme osolená, opepřená a kari kořením okořeněná kuřecí prsa a po obou stranách je osmahneme (asi 5-8 minut na jedné straně). Hotová prsa vytáhneme stranou a do pánve vložíme nastrouhaná jablka, osolíme je, přikryjeme poklicí a za mírné teploty je dusíme 10-15 minut. Pokud jsou jablka málo šťavnatá, můžeme k ním přilít ¼ hrnku vody. Pak odstavíme pánev z plotny.

02.

Podušená jablka zalijeme šlehačkou, zakysanou smetanou a vše rozmixujeme ručním mixérem. Vrátíme zpátky na plotnu, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání necháme projít varem (3 minuty). Podáváme s dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Související témata:

Načítám