Hlavní obsah

4 typy milenců. Který je ten váš?

Foto: Thinkstock

Jaký je ideální typ milence?Foto: Thinkstock

Reklama

Každou situaci prožívá až příliš? Je vždy zabraný do práce natolik, že nevnímá svět? Z toho lze o jeho osobnosti vydedukovat mnohé… Ale jeho charakter ovlivňuje i to, co předvádí jako milenec! Prokoukněte hned, jestli je skvělý amant, nebo milostný břídil! Na jeho chování totiž existují tabulky!

Článek

Melancholik, flegmatik a tak dále. Známé rozdělení osobností z psychologického hlediska již není ničím novým. Že ale každý najde svoji „škatulku“ i v sexuální oblasti, je novinkou. Profesorka Emily Nagoski z univerzity v Indianě roztřídila sexuální chování do čtyř kategorií, čímž vytvořila základní typy milenců. (Podle autorky existuje mnoho rozdílných rysů sexuálních osobností, avšak čtyři z nich vynikají nad ostatními.) Podle čeho soudila? Vzala v potaz: intenzitu, vytrvalost, citlivost a přizpůsobivost.

Nechte ho zlepšit váš milostný život

Pro server FoxNews.com tato „učitelka sexu“ a autorka sexuálních motivačních knih uvedla: „Chci vás seznámit s konceptem skutečné sexuální osobnosti – to znamená, že některé osobnostní rysy mohou ovlivnit to, jak budete reagovat na ulicích, ale i v peřinách. Na rozdíl od různých výsledků testů v magazínech nebudete muset měnit svoji sexuální osobnost tak, abyste potěšili partnera. Chci, abyste přijali vlastnosti, které vás dělají jedinečnými! Pozorujte se v každodenním životě, vnímejte své jedinečné vlastnosti a přemýšlejte, jak jich využít v sexuálním životě. No ano. Opravdu stačí jen váš odhad. Tak schválně. Ke kterému typu máte nejblíže vy samy? A v čem naopak poznáváte svého milého?

Foto: Thinkstock

Máte rády impulzivní, výbušné typy nebo dáváte přednost klidnějším a spolehlivějším?Foto: Thinkstock

Intenzita

Intenzivní typy všechno příliš prožívají – někdy až neúměrně situacím. Ze všeho dělají drama, ideálně na pokračování. Všechno je hned rozčilí a rozhodí. V sexualitě to znamená, že podobně jako v běžném životě, tyto typy reagují silně i na vzrušení a zpravidla mívají i intenzivní orgasmy. Jejich „minus“ je výrazná náruživost, se kterou se jejich polovičky nemusí ztotožnit. Ne každý má totiž potřebu milovat se každý den. Zde proto platí, že své svému…

Kdo k ní má blízko? Máte se mu hlásit každé dvě hodiny, jinak se nezná? Vadí mu, že jste něco zašeptala do telefonu, i když se jednalo jen o nevinný vtip? Jelikož za vším vidí „levou" a rád přehání, těšte se na milostné výbuchy!

Vytrvalost

Vytrvalostní typy se vždy plně soustředí na věc, kterou právě vykonávají, čili nevidí a neslyší, dokud nejsou s danou činností u konce. Pro sexuální život je to plus, neboť to vypovídá o jejich zápalu pro věc a maximální koncentraci. Navíc se tyto typy jen málokdy nechávají vyrušit děním v okolí, takže snáze dosahují vyvrcholení. Vedle nich prostě můžete i dříví štípat, a s nimi to ani nehne.

Kdo k ní má blízko? Chová se, jakoby tu byl jen pro vás. A víte, co? Tak to opravdu je! Vytrvalostní typ – navíc s duší romantika – vás bude hýčkat s pečlivostí sobě vlastní. Nemusíte se bát, že by upřednosťnoval svůj orgasmus před vaším. Dokud nebudete spokojená vy, nebude ani on.

Foto: Thinkstock

Každá má svého vysněného milenceFoto: Thinkstock

Citlivost

Citlivé typy charakterizuje empatie k ostatním a depresivní reakce na katastrofy a neštěstí ve světě. Ne, není to na škodu! Citlivé typy se díky své vnímavosti dokážou snáze sehrát s potřebami svého protějšku, kterému tak dělají pomyšlení. Sami však upřednostňují podobné chování – hledají citlivé zacházení, takže s vulgarismy a lhostejností u nich neuspějete.

Kdo k ní má blízko? Dojme ho příběh okradené stařenky i slaďák v televizi? Má hodně kamarádek, kterým naslouchá jako vrba a radí ohledně vztahů? Pak má tak trochu ženské cítění. A jak je známo, „žena" ženě rozumí leckdy víc než muž. Berte to jako plus!

Přizpůsobivost

Přizpůsobivým typům, jak už jejich charakteristika napovídá, není cizí vyhovět druhému pro spokojenost obou – své požadavky řeší až ve druhé řadě. Nenechte se ale mýlit. I náhlé změny patří do jejich života jako sůl v polévce. Když už se jednou pro něco rozhodnou, není cesty zpátky. Každopádně je rychlá adaptace předurčuje k sexuálnímu štěstí, jelikož dobře reagují na vzniklé situace, partnerovy nálady a přání. Tohle však může být proti gustu druhému. Někteří totiž potřebují mít vedle sebe dominantního partnera.

Kdo k ní má blízko? Ve většině případů na vaše otázky odpovídá: „Jak chceš ty." Kino? Večeře? To vy se musíte rozhodnout, co budete dělat, on se jen „poveze". Na druhé straně před ním můžete být svá – to znamená i náladová. Všechny vaše stavy totiž ustojí. S jeho velkou kreativou ale opravdu moc nepočítejte...

Postelový pánbůh: Existuje?

Dočetly jste až sem, milé dámy, a pořád nevíte, který milenec je pro vás ten pravý? Pak věřte, že vlastně všichni! Možná je to s podivem, ale podle Emily Nagoski vypadá ideální milenec jako kombinace všech čtyř výše uvedených charakteristik, a to i navzdory tomu, že mnoho lidí se „vejde“ tak maximálně do dvou typů.

Ale ani tak se nikdo nemusí cítit méněcenný, jelikož každá z charakteristik, jak je zřejmé, má svá pro a proti. „Můžete vidět, jak rozdílné rysy osobností, které mají svoje klady a zápory mimo postel, mohou být velkým přínosem pro váš sexuální život. Takže pamatujte: Když přijde na sex, neexistuje žádný normál – pracujte s tím, co vám může být k užitku,“ uzavírá autorka.

Neshodnete se?

Jestli máte pocit, že váš sexuální soulad s milencem není zrovna nejlepší, zkusit můžete milostný kurz. Pakliže vám vadí, že se vám při milování nedívá do očí, odhalte jeho úmysly zde.

A ke kterému typu patří váš partner? Nebo pro něj ještě žádná tabulka nebyla vymyšlená?

Reklama

Související témata:

Načítám