Hlavní obsah

Absolutní hit: Průsvitné oblečení!

Foto: archiv firmy

Na průsvitné materiály vsadila i návrhářka značky GucciFoto: archiv firmy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože většina módních trendů pány moc nebere, pokud vezmete na milost ten dnešní, stoprocentně je potěšíte. Návrháři totiž našli zálibu v průsvitných materiálech, které nevyužili jen při tvorbě topů, ale i sukní nebo šatů. Dá se vůbec tahle odvážná móda nosit, aniž by vás zatkli za veřejné pobuřování?

Článek

No dobře, možná by vás nezatkli, tedy alespoň ne u nás. Ale pokud si nechcete zadělat na pořádné faux pas, měly byste vědět, jak s tímto trendem naložit. Nejprve se mu ale pojďme podívat na zoubek.

Sexy, ale sofistikované

Odhalování kůže, ať už pomocí materiálů nebo krátkých triček, bylo velkým hitem v počátcích devadesátých let minulého století. Po tomto „nespoutaném“ období se ale začalo prosazovat heslo „méně je více“ a velký důraz se začal klást na decentnost a jemnost. A když se podíváte na aktuální transparentní díla, uvidíte to samé. Oblečení je sice odvážné, ale zároveň rafinované a ženské. Není v něm lacinost a neodráží ani touhu po tom, být za každou cenu co nejvíce sexy.

Průsvitné materiály, ať už je to organza, tyl, šifon nebo klasická krajka, zaplavily kolekce pro podzim a zimu. Riccardo Tisci za značku Givenchy předvedl průsvitné topy se zakrytými rukávy a v kolekci sázel na divoké pantery a květy.

Foto: archiv firmy

Na foto : Givenchy, fall 2011Foto: archiv firmy

Transparentní vršky předvedl i Christopher Kane nebo Stella McCartney, která poprsí modelek chytře zakryla drobnými puntíky. Že byste měly na podobný top odvahu i vy? Pak se nezapomeňte podívat do článku Oblečení z přehlídek: Našli jsme levnější varianty!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Christopher Kane a Stella McCartney, fall 2011Foto: archiv firem

Velmi povedené byly také návrhy Jasona Wu nebo Marca Jacobse, který si pro změnu pohrál s krajkou nebo u modelů „zprůsvitnil“ jen rukávy. Velký trend jste mohly vidět u značky Gucci, skrz naskrz průhledné šaty a sukně, u kterých je zakryté jen to nejnutnější. Podobný kousek předvedly i značky BCBG Max Azria nebo Louis Vuitton, kde šli do větších extrémů.

Foto: archiv firmy

Na foto: Jason Wu, fall 2011Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: Marc by Marc Jacobs, fall 2011Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: Gucci, fall 2011Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Louis Vuitton a BCBG Max Azria, fall 2011Foto: archiv firem

Pohled do slunné budoucnosti

Myslíte, že stejně jako spousta trendů i tento příští sezonu jednoduše zmizí? Kdepak. Nemilosrdné materiály, za které nic neschováte, se objevily i v kolekcích na jaro 2012. Na jarní trendy je samozřejmě času spousta, ale když už jsme u tohoto tématu, podívejte se alespoň na malou ochutnávku.

Foto: Isifa

Na foto (zleva): Prabal Gurung a Philosophy, spring 2012Foto: Isifa

Foto: Isifa

Na foto (zleva): Emilio Pucci a John Galliano, spring 2012Foto: Isifa

Foto: archiv firmy, Isifa

Na foto (zleva): Vera Wang a Yigal Azrouel, spring 2012Foto: archiv firmy, Isifa

A teď vy!

Módní přehlídky jsou jedna věc, ale jak nosit průhledné kousky v běžném životě? Tady je několik tipů!

  • Nejsnadnějším způsobem, jak zmáknout průsvitný trend, je zaměření se na detaily. Top s transparentními rukávky nebo zády bude trefou do černého.
  • Halenku, pod kterou znatelně prosvítá podprsenka, noste na večerní příležitosti. Nezbytností je kvalitní a opravdu výstavní prádlo. To by mělo být v tónu vašeho oblečku, ale pokud si troufáte na rudou podprsenku pod černou krajkou, proč ne?
  • Pokud byste si v tomto duu přišly příliš „nahé“, přehoďte sáčko v pánském stylu nebo třeba kožešinovou vestu. Kontrastní materiály si podle stylistky Veroniky Králové s jemnými topy rozumějí nejlépe.
  • Průsvitné halenky unosíte i během dne, stačí, když pod ně obléknete klasické tílko nebo třeba tělové body.
  • Pod světlé oblečení nevolte sněhově bílou podprsenku, ale raději tělovou, která je oproti bílé opravdu téměř neviditelná.
  • Nechte prosvítat jen místa, která byste na svém těle označily za „výstavní“.
  • Za vyzkoušení rozhodně stojí také dlouhé šaty, které jsou průhledné až od půli stehen dolů.

Odvážily byste se do podobných kousků jít? Budeme se těšit na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám