Hlavní obsah

Oblečení z přehlídek: Našli jsme levnější varianty!

Foto: archiv firmy

Módou od světových návrhářů se inspirovaly i obchodní řetězce, a tak nemusíte vynakládat horentní sumy na pořízení nového šatníkuFoto: archiv firmy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napadá vás při sledování módních přehlídek, kolik bank byste musely vyloupit, abyste si všechno to krásné oblečení mohly dovolit? Není třeba spřádat plány k loupeži. Oblíbenými kousky z mol se totiž nechaly ovlivnit i běžné obchodní řetězce. Kam vyrazit, když se vám líbila blyštivá sukně Louis Vuitton nebo retro šaty značky Prada?

Článek

To, že obchodní řetězce kopírují nejnovější trendy z přehlídek, není žádnou novinkou. Přehlídky pro danou sezonu se dělají s dostatečným předstihem, a než přijde chvíle na jejich nošení, jsou na pultech běžně dostupných řetězců kousky, které jsou nejvýraznějšími trendy přehlídek inspirované nebo také do poslední nitky „obšlehnuté“. Originál je originál a rozhodně nejsme pro naprosté kopie, nebo dokonce „fejky“, které se chlubí našitou „zaručeně originální“ cedulkou. Ale pokud máte pocit, že se bez motivu zimních květů à la Jil Sander neobejdete, proč si podobný model nepořídit?

Oslepující sukně

Nemůžete spustit oči ze zářivé sukně značky Louis Vuitton? Podobnou, jen o tisíce levnější, seženete v Zaře. Chcete se přiblížit podzimní vizi Marca Jasobse? K sukni oblékněte „slušňáckou“ halenku s límečkem.

Foto: archiv firem

Na foto: Louis Vuitton, ready-to-wear, fall 2011 a Zara (1499 Kč)Foto: archiv firem

Retro šaty

V kolekci Prada toho bylo k vidění spousta – šaty a kabátky se sníženým pasem, hadí kůže, kožešinové lemy, blýskavé rybí šupiny i odkazy na šedesátá léta. A právě retro šaty, které navrhla Miuccia Prada, se rozhodla přetransformovat značka Promod. K dostání jsou v několika variantách.

Foto: archiv firem

Na foto: Prada, ready-to-wear, fall 2011 a Promod (650 Kč)Foto: archiv firem

Rafinovaná Stella

O úspěchu Stelly McCartney jste se mohly dočíst už ve článku Zeštíhlující šaty, které nosí celý Hollywood. V kolekci, ve které byly zázračné šaty, se samozřejmě objevily i další úžasné kousky. Oblibu si získaly hlavně ty s průsvitným vrškem, se kterými si návrhářka opravdu vyhrála. S podobným topem přišel i Topshop, takže jestli vám na něj nechybí odvaha (a v tomto případě i bezchybná postava), směle do něj.

Foto: archiv firem

Stella McCartney, ready-to-wear, fall 2011 a Topshop (1200 Kč)Foto: archiv firem

Metalické kalhoty

Vyrazily byste v metalických kalhotách na party? Pokud zrovna nemáte ušetřeno na Balmain, zkuste levnější variantu, Zaru. Že vás tyhle odlesky moc neberou? Podívejte se po jiných typech kalhot.

Foto: archiv firem

Na foto: Balmain, ready-to-wear, fall 2011 a Zara (999 Kč)Foto: archiv firem

Písmenková mánie

Zatímco přehlídce Dolce dominovaly hvězdičky, její další linii D (která bohužel končí s kolekcí jaro/léto 2012) zaplavila písmenka a barvy. Trefili se vám jimi návrháři do vkusu? Pak se zajděte podívat do prodejen Promod.

Foto: archiv firem

Na foto: D&G, ready-to-wear, fall 2011 a Promod (750 Kč)Foto: archiv firem

Klobouky se širokou krempou

Podzimní kolekce Albera Elbaze byla úžasná. Dech beroucí kabátky, typicky „lanvinovské“ šaty, kožené rukavičky a v neposlední řadě také klobouky se širokou krempou. Hodí se i k vašemu stylu? Shánění mít těžké určitě nebudete. Na podobné klobouky narazíte ve spoustě obchodů.

Foto: archiv firem

Na foto: Lanvin, ready-to-wear, fall 2011 a klobouk (H&M, 349 Kč)Foto: archiv firem

Hřejte si na prsou hada

Hadí kůže se vrací na výsluní a návrhářka značky Prada má na tomhle faktu nemalý podíl. Její kabátky i hadí boty totiž poblouznily nejednu ženu. My jsme pro vás objevili tyhle šaty, ale pokud zapátráte, kousků s plazy najdete určitě více.

Foto: archiv firem

Na foto: Prada, ready-to-wear, fall 2011 a H&M (350 Kč)Foto: archiv firem

Divá zvěř

Líbí se vám zoologická na modelech Marc by Marc Jacobs? Pakliže nepohrdnete ani jinými zvířátky, než jsou Marcovi kamzíci, vyzkoušejte tenhle svetřík s jeleny a srnkami. Vtipným doplňkem je i liščí ohon na kabelce.

Foto: archiv firem

Na foto: Marc by Marc Jacobs, ready-to-wear, fall 2011 a H&M (799 Kč)Foto: archiv firem

Zimní zahrada

Jak nosit květiny i v zimě ,jsme vám už předvedli na čtenářce Hance. Jestli jste se ale zamilovaly do vzoru od Rafa Simonse, můžete si pořídit tyhle šaty z Topshopu.

Foto: archiv firem

Na foto: Jil Sander, ready-to-wear, fall 2011 a Topshop (1000 Kč)Foto: archiv firem

Svůdná krajka

A ještě jednou Alber Elbaz, který vám dokáže, že sexy nemusíte být jen s obřím výstřihem. Naopak. V černých šatech (nebo topu) s dlouhým krajkovaným rukávem budete neodolatelné. Méně je někdy opravdu více.

Foto: archiv firem

Na foto: Lanvin, ready-to-wear, fall 2011 a Zara (899 Kč)Foto: archiv firem

A jeden úlet na závěr

Bavila vás liščí čepice na přehlídce značky Anna Sui? Pořiďte si její umírněnější, ale o nic méně vtipnou verzi. K dostání jsou tři různá zvířátka.

Foto: archiv firem

Na foto: Anna Sui, ready-to-wear, fall 2011 a H&M (249 Kč)Foto: archiv firem

Doufáme, že jsme vás nejen inspirovali ke koupi nových kousků, ale také ukázali, že se i přehlídkové modely, jakkoli se vám mohou zdát odvážné, dají úplně běžně nosit. Stačí, když je zkombinujete po svém.

Reklama

Související témata:

Načítám