Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Jednohubky jsou výborné a jednoduchéFoto: Mona Martinů

Aktualizováno

Asi není člověka, kterému by doma čas od času nezbyl chleba, který začíná pomalu ale jistě tvrdnout. Pokud je vám ho líto vyhazovat a topinky vás nebaví, vyzkoušejte tenhle skvělý recept.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Jednohubky
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks celeru
  • 70 g sádla
  • 400 g chleba
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • 200 g slaniny
Článek

Postup

01.

Chleba nakrájejte na plátky a pak na kostičky velké asi 2 x 2 cm, klidně je ale můžete udělat i menší.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo, stejně tak i malý celer.

03.

Cibulku nakrájejte najemno a osmahněte na kousku sádla. Když začne zlátnout, přidejte nastrouhanou zeleninu a asi minutu restujte. Nakonec vše promíchejte s kostkami chleba a zalijte asi 3 dl zeleninového vývaru. Ten si můžete buď připravit z kostky, nebo uvařit z kořenové zeleniny a cibule. Vývar je ale potřeba přilévat postupně, aby se chléb úplně nerozmočil a zůstal držet v kostkách.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Přidejte pokrájenou nať jarní cibulky, použít jde ale určitě i v receptu zmiňovanou petrželku, kopřivu, špenát nebo cokoliv zeleného, co budete mít po ruce – třeba i trochu té celerové nati.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

05.

Z hmoty (která, jen tak mimochodem, nádherně voní!) vytvořte válečky (nebo kuličky) a ty pak upečte. Polovinu hmoty upečte bez slaniny, polovinu zabalte do plátků téhle dobroty.

Foto: Mona Martinůjy

Foto: Mona Martinůjy

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

06.

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte asi 20 minut – prostě dokud kopečky nebudou křupavě zlaté a slanina propečená.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Reklama

Související témata:

Načítám