Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Recept na tento pokrm je starý skoro stovku let a je naprosto úžasný. Vyzkoušejte, ochutnejte a zjistíte, že prostě nemá nejmenší chybu!

25 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 1 000 g hovězí kýty
  • 120 g pražského salámu
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1/2 bulvy celeru
  • 1 ks kořenové petržele
  • 150 g slaniny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 ks celého černého pepře
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 ks nového koření
  • 3 ks hřebíčku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks kyselých okurek
  • 300 ml vývaru
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte po vláknech jako do spirály, takže vznikne dlouhá placka, kterou vyklepejte ještě trochu do šířky, a závin z ní uděláte jedna dvě.

02.

Maso osolte, opepřete, poklaďte salámem a kostičkami okurky . Naplněný plát masa srolujte a zavažte nití.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Na slanině (můžete přidat i trochu oleje) orestujte zeleninu a na ni položte masovou roládu. Zalijte vývarem (nebo vodou), přidejte všechno koření, víno, přiklopte poklicí a za občasného podlití pomalu duste v troubě přibližně 2,5- 3 hodiny.

04.

Hotovou roládu vyndejte, omáčku sceďte a zahustěte jíškou, kterou si připravíte z mouky a másla.

05.

Z masa odstraňte niť a nakrájejte na úhledné kousky. Na talířích přelijte omáčkou. Jako přílohu jsou vhodné široké nudle, vřele ale doporučujeme i rýži. Když se promíchá s omáčkou, je prostě neodolatelná!

Reklama

Související témata:

Načítám