Hlavní obsah

Jednohubky jinak? Navrstvěte je!

Foto: Greta Blumajerová

Vrstvené jednohubky vypadají opravdu efektněFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grilovačka! Rozhodně se neobejde bez šťavnatého masa, příloh, ale ani jednohubek, které hladové strávníky před velkým finále zabaví. Jaké udělají dojem? Zkuste ty vrstvené!

Článek

V jednoduchosti je krása a vrstvené jednohubky jsou toho ukázkovým příkladem. Prakticky stačí oprášit léty osvědčené variace, dát jim nový kabátek a může se hodovat!

My jsme tentokrát dali šanci červené řepě, melounu i sušeným rajčatům. Jednotlivé části jsme pak skládali pomocí speciálního vykrajovátka. Pokud ho ale nemáte nebo nechcete, můžete sáhnout po klasickém vánočním. A kdo si chce být jist, že se mu jednohubky nezbortí, si klidně může vypomoci párátky.

Připraveni? Jde se na to!

Červená řepa a balkánský sýr

Potřebujete:2 vařené červené řepy, 200 g balkánského sýra, balzamikovou redukci, drobný salát na ozdobu

Postup:Řepu nakrájejte na plátky, obdobně silné kousky vyrobte z balkánského sýra. Střídavě vrstvěte vykrájenou řepu a sýr. Ozdobte salátem a balzamikovou redukcí.

Foto: Greta Blumajerová

Červená řepa prokládaná sýrem tvoří estetický vzorFoto: Greta Blumajerová

Foto: Archiv firem

Tyhle pomocníky při výrobě jednohubek a kanapek rozhodně využijete!Foto: Archiv firem

Žlutý meloun a parmská šunka

Potřebujete:1 žlutý meloun, 200 g parmské šunky, lístky máty

Postup:Meloun očistěte, zbavte zrníček a nakrájejte na tenké plátky. Pak už stačí jen střídavě vykrajovat kousky melounu a šunky a vrstvit na sebe. Doplňte mátou a máte hotovo.

Foto: Greta Blumajerová

Meloun a parmská šunka je chuťově dokonalá kombinaceFoto: Greta Blumajerová

Mozzarella a sušená rajčata

Potřebujete:150 g tmavého toastového chleba, 400 g mozzarelly, 100 g sušených rajčat, bazalku

Postup: Z toastů vykrájejte tvary, které jste vybrali, a kousky chleba nasucho opečte na pánvi. Mozzarellu i rajčata také vykrájejte. Pak je jen střídavě navrstvěte a ozdobte bazalkou.

Foto: Greta Blumajerová

Sušená rajčata zatraktivní každé pohoštěníFoto: Greta Blumajerová

Jaké jednohubky děláte vy? Přidávejte své tipy do rubriky Vaše recepty!

Reklama

Související témata:

Načítám