Hlavní obsah

Konec okoukanému líčení. Jsou tu trendy podzimu!

Foto: Isifa

Líčení modelek na přehlídce Christian DiorFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řasy jako mrkací panna, výrazné matné rtěnky v čele s bordó nebo líčení inspirované Japonskem. Make-up trendy letošního podzimu se rozhodně vyplatí vyzkoušet na vlastní tvář. Čím svoji kosmetickou taštičku doplníte vy?

Článek

Přehlídky pro podzim a zimu neovlivňují jen to, co se bude v nadcházejících měsících nosit. Přinášejí i nové pohledy na líčení, a přestože často bývají pro účely show extrémní, najde se mezi nimi velká spousta tipů, které sluší i v běžném životě. Samozřejmě to neznamená, že byste se měly líčit jen podle toho, co je zrovna trendy, ale určitě není na škodu vyzkoušet něco nového, a okořenit tak vaši každodenní líčicí rutinu.

„Kouřovky“ trochu jinak

Nedáte dopustit na klasické kouřové líčení? Udělejte malou obměnu a nahraďte černou nebo šedou jinými odstíny. K vidění byla hlavně výrazná modrá, hnědá nebo tmavě zelená. Že byste je braly všechny? Porozhlédněte se po paletkách. Se speciální edicí kouřových paletek přišla značka Make Up For Ever nebo Too Faced. Obě seženete v síti Sephora.

Foto: Isifa, archiv značky Make Up For Ever

Kouřové oči 3x jinakFoto: Isifa, archiv značky Make Up For Ever

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Too Faced, 950 Kč, paletka Make Up For Ever, 1090 KčFoto: archiv firem

Inspirace Japonskem

Jak vytvořit trendy líčení, ovlivněné japonským uměním, prozradila maskérka značky Giorgio Armani, Linda Cantello. Základem je oranžový stín (u Armani použili Maestro Eyeshadow č.5), který rozetřete po celém horním víčku. Tužkou na oči vytvořte linky, přičemž je protáhněte směrem ven. Rozetřete je, aby působily jemněji a do vnějšího koutku ještě přidejte černý stín. Bílou tužkou vymalujte vnitřní koutek oka, táhněte linku až do poloviny víčka a naneste ji i mezi černé paralelní linky. Pak už jen přidejte řasenku a jemný lesk nebo rtěnku.

Foto: archiv firmy

Inspirace Japonskem podle make-up artistky značky Giorgio ArmaniFoto: archiv firmy

Podzimní bronz

Bronzové líčení patří k jednomu z nejoblíbenějších looků vůbec. Většinou si ho spojujeme jen s letní sezonou, ale letos bude k vidění i na podzim. Jen s tím rozdílem, že ho doplňují odstíny písku, mědi nebo skořice. Bronzer, který vám tak dobře posloužil v létě, můžete proto používat i dlouho poté, co teplé dny skončily. Místo toho, abyste ho nanášelyna celou tvář, ho nechte suplovat oční stíny nebo tvářenku .

Foto: archiv firmy

Jak se vám líbí podzimní bronz v režii MAC?Foto: archiv firmy

Lesky zůstávají na dovolených

Lesklé rty k létu patří, na podzim je ale vystřídají matné rtěnky. Ke klasice v podobě jakýchkoli odstínů červené nebo loňského hitu oranžové, se letos přidávají i tmavší odstíny, jako je bordó. Výrazné rtěnky noste v kombinaci s nahým líčením nebo na večer s jednoduchou linkou.

Foto: Isifa, MAC

Matné rtěnky bodují i nadáleFoto: Isifa, MAC

Návrat do šedesátých let

Dalším trendem, který ovlivnil letošní make-up trendy, jsou šedesátá léta. Kampaň na nich postavila i značka Lancôme, která v rámci kolekce nabízí nejen řasenku, která vám vytvoří look à la mrkací panna, ale i jemné stíny Ombre Absolue Palette, které celý vzhled skvěle doplní. Chcete se nalíčit v podobném stylu? Sáhněte po růžovém stínu, lince (směrem k vnějšímu koutku oka ji rozšiřujte), kvalitní řasence nebo nalepovacích řasách (o těch se dozvíte více ve článku Zdobení řas? Klidně se odvažte!).

Foto: archiv firmy

Líčení ve stylu šedesátek podle značky LancômeFoto: archiv firmy

Foto: Isifa

Nepřehlédnutelné řasy nesmí chybětFoto: Isifa

Dramatické linky

S linkami si letos make-up artisté opravdu vyhráli. Na přehlídce D měly modelky širokánské horní linky, u Davida Komy se naopak soustředili jen na ty spodní a u značky Erdem byli vizážisté tak nerozhodní, že jimi pro jistotu orámovali celé oko. Ať už se necháte inspirovat kteroukoli variantou, chybu neuděláte. Nejlépe se vám bude malovat s krémovými nebo gelovými linkami v kelímku a tenkým štětečkem. Ty nabízejí značky Bobbi Brown nebo MAC.

Foto: Isifa

Linky letos na vašich očích nesmí chybětFoto: Isifa

Oranžáda

Nejdříve se vkradla na laky na nehty, posléze na rtěnky a teď je, jak se zdá, úplně všude! Na přehlídce značky Thakoon ji modelky měly i na očích, kde se dokonce mísila s růžovou. Líbí se oranžová i vám? Směle do ní.

Foto: Isifa

Dáte oranžové šanci?Foto: Isifa

Ukažte svou pravou tvář

Že se na výrazné líčení sice rády koukáte, ale v praxi dáváte přednost jednoduchosti? Pak vás určitě potěšíme dalším trendem, který většinou dominuje létu. Tentokrát se ale nahé líčení prosadilo i na podzim. Pozor, neznamená to ale úplnou absenci malovátek. Klíčová je na pohled dokonalá pleť, takže si pěkně vyhrajte s make-upem, korektorem a rozjasňovačem, který vklepejte i na lícní kosti. Řasenkou šetřete, jeden tah bude stačit, pečlivě uhlaďte obočí, poprašte tváře trochou tvářenky a na rty použijte lesk nebo balzám. Budete vypadat upraveně a stále to budete stoprocentně vy. Další tipy na decentní líčení najdete ve článku Líčení 3x jinak. Čtenářka Lucka testovala, jak ji změní!.

Foto: Isifa, MAC

Nahé líčení potěší všechny ženy, které barvy neberouFoto: Isifa, MAC

Který z trendů rozhodně vyzkoušíte, a který naopak není vaším „šálkem kávy“? Budeme se těšit na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám