Hlavní obsah

Madam, k vašim nohám padám

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pěstěné tělo si přeje každýFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Příroda vám nedala dlouhé nohy do vínku? Nevadí, budou i tak krásné, ale jen když o ně budete pečovat. V módě i líčení jsou trendy natur, tedy co nejpřirozenější vzhled, ale chloupky opravdu nefrčí.

Článek

Depilace nohou je nekonečný příběh. Jakmile skončíte s „odchlupením", už abyste znovu začala, chloupky rostou a rostou. Dokonce jako by s věkem porost sílil a rychleji se obnovoval. Zaútočte na něj promyšlenou depilační technikou.

Pánské holení pěnou a žiletkou

Je stále velmi rozšířený způsob zbavování se chloupků. Výhodou je, že se holíte při obvyklém mytí ve vaně nebo ve sprše. Na nohy nanesete speciální holicí pěnu, ale můžete i obyčejné sprchové mýdlo, a stačí jednou přejet žiletkou a nohy jsou nádherně hladké. Je to zcela bezbolestný způsob. Po oholení nohy potřete tělovým mlékem nebo olejem. Nepoužívejte tupou žiletku. Nevýhodou je, že to vydrží tak tři dny a musíte nanovo.

Depilace nasucho holicím strojkem

K tomuto holení potřebujete elektrický depilační strojek, který chloupky vytahuje z kůže jako pinzetkou. Holíte se nasucho. Použití je jednoduché, pouze to trochu štípe. Potom je dobré nohy osprchovat a nanést hydratační zklidňující krém. Příjemné je, že kůže je hladká bez chloupků až tři týdny.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedHolení žiletkou je snadné a bezbolestnéPoužití pěn a krémů

Chloupky tak zlikvidujete rychle a bezbolestně. Hodí se i na odstraňování porostu v tříslech a v podpaží. Krém nebo pěna vás v několika minutách zbaví chloupků. Nanáší se na vlhké nohy a potom jenom odstraníte uvolněné chloupky. Chloupkům trvá víc než týden, než opět dorostou. Nevýhoda je, že můžete být na přípravek alergická, proto je dobré ho předem podle návodu odzkoušet.

Odstranění chloupků studeným nebo teplým voskem

Chloupky si tímto způsobem můžete odstranit sama doma pomocí depilační pásky za studena.

Stačí pásek přiložit na nohu a strhnout proti směru chloupků. Jsou k dostání v drogeriích. Nebo můžete využít nabídek kosmetických salonů, kde vám nanesou na nohu rollonem teplý vosk, přiloží pásku a strhnou proti směru růstu. Je to bolestivé, ale zbaví vás to chloupků na poměrně dlouhou dobu.

Cukrová depilace

Všechny způsoby odstraňování chloupků na nohách můžete využít i pro intimní partie. Právě u depilace na těchto místech se nejvíc využívá tzv. cukrová depilace, tj. nanesení husté lepivé směsi cukru, vody a štávy z citronu, a pomocí depilačních papírků chloupky vytrháváte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Holení je nejrozšířenější způsobFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Laserová depilace

Paprsek laseru ničí přímo cibulky chloupků, které potom rostou mnohem pomaleji. Tato depilace je vhodná i na obličej např. na horní ret, bradu, okolí bradavek apod. Nejde o jednorázové odstranění všech chloupků, ale po několika aplikacích se jich dočista zbavíte.

Ať se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, děláte správně. A to nejen z estetického hlediska, ale i z hygienického. Pěstěné a kultivované tělo si přeje každý. Jestli jste ještě nezačala, je teď nejvhodnější doba. Uvidíte, že výsledek ocení i váš partner.

Reklama

Načítám