Hlavní obsah

Máte už ulítlé boty z plastu?

Foto: Melissa

Obujte se letos do gumovek!Foto: Melissa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste viděly mellisky? Ne? Tak to musíte napravit! Plastové boty brazilské společnosti Melissa jsou totiž nejenom pohodlné, originální, ale i úžasně stylové. A voní!

Článek

Hlavní myšlenka založit firmu na výrobu plastových bot se zrodila v Brazílii už před třiceti lety, od té doby však melissky ušly dlouhou cestu.

Voňavé obutí

Boty vyrobené ze speciálního patentovaného materiálu Melflex jsou hypoalergenní a přizpůsobují se tvaru nohy. A navíc nádherně voní po bonbonech a žvýkačkách. Napořád. Voní totiž sama hmota, z níž jsou boty vyrobeny! Proto poznáte každý obchod, který Melissy prodává, už zdálky. Značka zaujímá vedoucí postavení na trhu s ekologickou módou. Boty jsou vyrobeny z hypoalergenního eco friendly materiálu, navíc 100% recyklovatelné.

Kromě zvoleného materiálu působí rozruch především šokujícími tvary a barvami, které firma v posledních letech přináší ve spolupráci s nejznámějšími umělci. Své jméno s touto značkou spojily takové osobnosti světové módy a designu jako Jean Paul Gaultier, světoznámá architektka, vyznavačka futuristického designu Zaha Hadid nebo výstřední módní návrhářka Vivienne Westwood.

Spolupráce s Vivienne Westwood

Právě spolupráce s touto britskou módní ikonou přinesla brazilské společnosti Melissa úspěch, jaký nikdo nečekal. Poprvé byla jejich společná kolekce představena veřejnosti na Fashion Weeku v Sao Paulu roku 2008. Z kolekce vyčnívají dnes už typické lodičky s pečetí, velkým srdcem nebo kuličkou připevněnou k nártu, jež se během krátké doby staly legendou. Od té doby si plastové střevíčky obul bezpočet známých osobností, nosí je třeba Katy Perry, Agyness Deyn, Anne Hathaway nebo Kate Moss.

Melissa i pro vás

Módní nadšenci z celého světa netrpělivě očekávají každou novou kolekci, sběratelky těchto avantgardních bot se scházejí na speciálních srazech. Firma zaplnila mezeru na trhu. Na rozdíl od legendárních Crocs není jejich obuv určena masám, ale přináší neotřelý design ve spojení se zvučnými jmény. Navíc za ceny výrazně nižší, než jaké si účtují návrháři svých vlastních módních kolekcí. Vybrat si můžete z balerín, žabek, klínků nebo podpatků signálních barev a minimalistických tvarů, které vám kožená bota nabídne jen stěží.

Melissa Amazonista a Katy Perry

V nejnovější hravé kolekci pro jaro/léto 2011se objevuje třeba retro model Melissa Temptation s širokým podpatkem a páskem přes nárt, Amazonas organického tvaru nebo model Patchuli, jehož tvůrci se nechali inspirovat mízou stékající z kmene gumovníku.

Inspirovat se můžete i vy přehlídkou nové kolekce na videu!

Vybrané modely lze pořídit i v Česku, stačí zabrouzdat na internetu. Tak jak se vám líbí? Chodíte rády v extravagantních botách?

Reklama

Související témata:

Načítám