Hlavní obsah

Měníte barvu vlasů? Změňte i líčení!

Foto: Thinkstock

Každé barvě vlasů sluší jiné líčeníFoto: Thinkstock

Reklama

Rozhodla jste se změnit image a proměnit se z něžné blondýnky na brunetku? Nebo jste se nedávno zařadila mezi sexy zrzky? Pak jste určitě na vlastní kůži poznala, že líčení, na které jste byla zvyklá před proměnou, už nevypadá zdaleka tak dobře. Víte, jak se k novému „looku" nalíčit?

Článek

Jak si poradit s líčením pro blondýnky, tmavovlásky i zrzky nám předvedla vizážistka Studia Dermacol Jarmila Zedníková. Ke každému typu nám potom vizážista Pavel Bauer přidal další rady na barvy, se kterými můžete líčení obměnit. Připravte si štětečky, jde se na věc!

Sexy tmavovláska

Na tmavovlasou modelku se vizážistka vyzbrojila hnědým stínem. Máte-li světlejší oči, můžete přidat krémovou nebo smetanovou barvu na jejich projasnění. A jak na to? „Tmavým stínem vystínujte celou plochu horního pohyblivého víčka, můžete jej použít i ke zvýraznění kontury spodního víčka. Světlý stín poté naneste na horní nepohyblivé víčko a zjemněte přechod mezi tmavým a světlým stínem,“ radí vizážistka. Sex-appeal brunetky potom podtrhla červeně zbarveným leskem. Do červené ale jděte jen v případě, že jste si nalíčila oči jednoduše. S barevnými stíny a rudou pusou byste příliš neoslnila.

Foto: Dermacol

Jste tmavovláska? Zkuste různé odstíny hnědé a načervenalý leskFoto: Dermacol

Vaše barvy: Tmavovláskám budou podle vizážisty Pavla Bauera slušet kontrastní, plné a pestré barvy. Kromě hnědé můžete zkusit černou (třeba ve formě kouřových stínů), fialovou, zelenou, červenou, modrou, šedou nebo žlutou.

Na foto: trio stíny Autumn Leaves Dermacol, stíny MAC, trio stíny Bourjois

Něžná blondýnka

„Při volbě očních stínů se můžete odpoutat od staromódní modré, kterou často blondýnky upřednostňují,“ říká vizážistka Jarmila Zedníková. Oči krásně zvýrazníte třeba narůžovělým stínem, vyhněte se naopak tmavým odstínům, se kterými byste působila zbytečně tvrdě. A jak zopakovat krásné líčení, které vizážistka na blondýnce předvedla? „Pastelový růžový stín naneste na celou plochu horního pohyblivého víčka. Světlejší stín pak naneste k vnitřnímu koutku oka a na rozhraní pohyblivého a pevného víčka. Pokud máte zapadlé oči, naneste světlý stín až k úrovni obočí,“ popisuje vizážistka postup a přidává tip: „Nechcete-li vypadat starší, vyhněte se lesklým a perleťovým stínům.“

Foto: Dermacol

Blondýnkám sluší pastelové barvyFoto: Dermacol

Vaše barvy: Světlovláskám Pavel Bauer doporučuje měkké odstíny barev. Patříte-li mezi ně, volte kromě růžové hnědou, světle zelenou, korálovou, lososovou, tyrkysovou nebo zlatou.

Na foto: stíny pro kouřové líčení Bourjois, stíny Pearly Loose Dermacol, růžové stíny Maybelline

Energická zrzka

K ohnivým vlasům se skvěle hodí odstíny béžové, zelené, bronzové nebo olivové. Na modelčiných očích potom vizážistka namíchala rovnou tři barvy (stíny Dermacol Trio, odstín Autumn Leaves). Chcete si ho vyzkoušet i vy? „Začněte líčení očí světlým stínem. Ten rozetřete na celou plochu víčka. Oko tím rozjasníte a vytvoříte podklad pro další aplikaci stínů. Olivový odstín naneste na rozhraní pohyblivého a pevného víčka. Vytvoříte tak dojem hloubky, která oko zvýrazní. Pomocí štětečku naneste olivový stín i na pohyblivé horní víčko, aby přechod mezi jednotlivými stíny působil přirozeně. Úzkým štětečkem naneste olivový stín na konturu spodního víčka těsně pod řasy. Nanášejte ho až od úrovně první řas, nezačínejte úplně v koutku oka. Hnědý stín naneste úzkým štětečkem těsně nad horní řasy. Dosáhnete tím výrazného pohledu a řasy pak působí, že jsou hustší.“

Foto: Dermacol

Olivový odstín zrzkám slušíFoto: Dermacol

Vaše barvy: Zrzkám Pavel Bauer radí khaki zelenou, měděnou, odstíny fialové nebo třeba hnědo-červenou.

Na foto: sety očních stínů Maybelline

Na odstíny, které vám budou slušet, jsme se zeptali vizážistky Aleny Hofmanové.

Líčení by měla být především zábava. Udělejte si na něj čas a vyzkoušejte si různé styly líčení včetně těch, které jsme vám dneska ukázali. Uvidíte, že to není nic složitého! Jakmile ho natrénujete, zabere vám pár minutek!

Reklama

Související témata:

Načítám