Hlavní obsah

Mezonet si zařizovala majitelka sama. Okouzlí vás vybavením i terasami!

Foto: SVOBODA & WILLIAMS, Jakub Pelnář (9x)

Ve velkorysém prostoru dala majitelka přednost útulnosti před strohým designemFoto: SVOBODA & WILLIAMS, Jakub Pelnář (9x)

Reklama

Ne každého baví zařizovat interiéry. Je-li je pro vás tato činnost zábavou, tady máte inspiraci. Byt se třemi ložnicemi, dvěma koupelnami, báječnými terasami a se střešní zahradou se vážně povedl.

Článek

Mezonetový byt v novostavbě z roku 2005 je skutečně mimořádný: nachází se v metropoli, je však obklopen zelení a příjemnými výhledy a má fantastické terasy. Jejich plocha přesahuje sto metrů čtverečních! Obytný prostor je pak rozložen do dvou podlaží. V tom horním je obytný prostor s kuchyní, dvě ložnice a koupelna s vanou. Také je odsud přístup k horní terase. Ve spodním patře je velká ložnice s balkonem, druhá koupelna, šatna a hala s vestavěnými skříněmi. Majitelé nás do některých místností nechali nahlédnout!

Snídají na terase

Byt má tedy dispozici 4 + kk a plochu 150 m2. Majitelé mohou využívat ještě komfortu, jenž poskytuje rozlehlá střešní terasa se zahradou a sprchou (100 m2) a již zmíněné terasy, z nichž ta větší je okolo obývacího pokoje a má 38 m2, menší je v nižším patře u hlavní ložnice. „Celkem téměř 150 čtverečních metrů teras ocení majitelé zejména v horkém létě. Můžou se zde i osvěžovat v bazénu,“ popisuje Peter Drahokoupil, poradce realitní kanceláře Svoboda & Williams. Velká terasa je plná zajímavých stromů, majitelka zde pěstuje květiny, keře i stromy, například moruši.

Foto: Archiv firmy

Sedací souprava v obývacím pokoji pochází z české prodejní sítě. Interiér zjemňuje šedobéžový koberec, okna krášlí japonské stěny, které vyrobila majitelčina kamarádkaFoto: Archiv firmy

Hezké věci za dobrou cenu

Majitelka bytu nemá příliš v oblibě dnes velmi populární strohý chladný design. „Mám ráda městský styl s dávkou osobitosti. Byt má být útulný a osobnost majitele by v něm měla být vidět,“ tvrdí. Sama zařídila nejen ten svůj, ale zařizuje také byty druhých.

Foto: Archiv firmy

Jídelní kout je součástí obytného prostoru. Stůl i židle byly zakoupeny v běžné prodejní síti. Svítidla nad stolem jsou ze starší kolekce e-shopu luxusnídekoraceFoto: Archiv firmy

„Koníček se nakonec stal mojí profesí,“ dodává majitelka, která vlastní e-shop s nábytkem. V bytě najdete zajímavé dekorace i řešení z „její dílny“. A vše bylo za dobrou cenu: vybavení bytu včetně kuchyňské linky, nábytku a dekorací vyšlo na asi 300 až 500 tisíc korun.

Foto: Archiv firmy

Hlavní (rodičovská) ložnice je obklopena balkonem. Nábytek byl pořízen jednotlivě, ale s citem a vkusem. Na čelní stěně je moderní tapeta. Zajímavé je i svítidlo a designově vyhlížející sofaFoto: Archiv firmy

Vyladěná kombinace stylů

Tajemství půvabu tohoto interiéru spočívá ve vkusné kombinaci luxusního a obyčejného zařízení. Vybaven je převážně běžným nábytkem z české prodejní sítě, „šťávu“ mu dodávají vybrané designové kousky, jako jsou svítidla a dekorace, a hlavně promyšlená řešení s chytrými nápady.

Terasy jsou vybaveny samozavlažovacím mechanismem s kapkovou závlahou a venkovní sprchou s teplou vodou.

Foto: Archiv firmy

Koupelny si majitelka také navrhla dle svého gusta a vkusu. V jedné je vana a sprchový kout, ve druhé jen sprchový kout. Tady je naopak uplatněn čistý a strohý styl, hodně skla a černobílá kombinaceFoto: Archiv firmy

Tak jak by se vám líbilo bydlet v takovém prostoru?

Reklama

Související témata:

Načítám