Hlavní obsah

Móda českých bloggerek. Znáte ji?

Foto: sandraleopardova.blogspot.com

I u českých bloggerek najdete světovou móduFoto: sandraleopardova.blogspot.com

Reklama

Módní blogy! Že jste o nich již něco slyšela, ale žádný dosud neviděla? Pak přijměte naše pozvání a přeneste se do světa nádherných modelů, které vám předvedou české bloggerky! A věřte, že směle konkurují zahraničním kolegyním.

Článek

Proč si je zamilujete…

Říkáte si proč chodit na módní blog, když si můžete otevřít časopis s luxusně nafocenými stránkami fashion story? Protože blogy jsou opravdovější! Bloggerky se fotí v oblečení, ve kterém samy chodí, ukazují nám kombinace, které by nás třeba normálně nenapadly a navíc nakupují oblečení v cenově dostupných obchodech, takže jestliže se zamilujete do úžasné čelenky, kterou jste viděla na fotce, můžete si ji pořídit i vy.

Bloggeři v módním průmyslu

Úspěšné fashion blogy mívají velkou čtenost, v zahraniční kolikrát více, než jakýkoli módní časopis. Není proto divu, že se módní návrháři začali k top bloggerům obracet a začali je zvát na své akce. Propagace na tak čteném webu je pro ně super reklamou. Spousta bloggerů se takto dostala do módního průmyslu a od psaní postřehů se vypracovali až ke spolupráci s návrháři nebo renovovanými značkami. Psaní blogu tak nemusí být jen koníčkem, ale později i prací.

Foto: sandraleopardova.blogspot.com

Sandra má ráda nejen leopardí vzoryFoto: sandraleopardova.blogspot.com

Foto: terunyblog.blogspot.com

Spoustu nápadů najdete na Terezině bloguFoto: terunyblog.blogspot.com

Pozor – silně návykové!

I u nás vzniká spoustu módních blogů, seznamte se s milovnicí leopardích vzorů Sandrou na sandraleopardova.blogspot.com, se sympatickou Terezou na terunyblog.blogspot.com, se Sabinou na neonmist.blogspot.com, s kreativní mladou maminou na nikachic.blogspot.com, s vtipnou Adélou na heels-in-prague.blogspot.com nebo třeba s něžnou Suzie na suziestyle.blogspot.com. A právě poslední dvě jmenované bloggerky jsme pro vás vyzpovídali!

Foto: heels-in-prague.blogspot.com

Adéla má cit pro móduFoto: heels-in-prague.blogspot.com

Foto: heels-in-prague.blogspot.comStylové boty a proužky s kytičkamiFoto: heels-in-prague.blogspot.comŠátek zapletený do copůPodpatky v Praze a Adéla S.

Musím říct, že mě tenhle blog dostal hned napoprvé. Kromě toho, že má Adéla neuvěřitelný cit pro módu, má i svérázný smysl pro humor. Právě to mě nutí na její blog heels-in-prague.blogspot.com minimálně dvakrát týdně klikat.

Adélo, odkud čerpáš módní inspiraci?

Všude kde se dá. Na internetu, v časopisech a v knihách, hodně také v minulosti. Ale často na sebe vezmu první věc, co mi padne pod ruku a zkombinuji ji s dalšími věcmi, nerada nikoho kopíruji.

Který blog je tvůj nejoblíbenější?

Vybrat jeden jediný blog je těžké. Z českých mám ráda Sandru Leopardovou a Teruny blog, obě holky mám ráda i osobně, dále pak například Niku Chic. Ze zahraničních mám momentálně nejoblíbenější Le Blog de Betty.

Co podle tebe nesmí žádné ženě chybět ve skříni?

Ve skříni jedny dobře střižené a postavě lichotící šaty (a nemusí to být jen malé černé), v botníku potom jeden pár krásných a kvalitních bot na podpatku.

Čí styl obdivuješ – u nás i v zahraničí?

U nás se mi líbí Tereza Maxová, v zahraničí Kate Moss a Diane Kruger. Moc se mi líbí i Brigitte Bardot z přelomu padesátých a šedesátých let a Lauren Hutton ze sedmdesátých.

Co bude podle tebe největším trendem podzimu a zimy?

Rozhodně „velbloudí“ barva v jakékoliv podobě: na kabátech, kalhotách, kabelkách…

Foto: suziestyle.blogspot.com

Z blogu Suzie vyzařuje ženskostFoto: suziestyle.blogspot.com

Foto: suziestyle.blogspot.comSuzie má ráda šatičky a podpatky

Suzie a její ženské outfity

Suzie by svůj styl popsala jediným slovem – ženskost – a přesně takový je i její blog. Jestliže jste na tom podobně, jemnou blondýnku Suzie a její suziestyle.blogspot.comsi okamžitě oblíbíte.

Co nosíš ze všeho nejradši?

Jednoznačně saka, kterých mám spoustu, a nosím je téměř ke všemu. Taky šatičky, sukně a podpatky.

Jak to vidíš s trendy pro letošní podzim a zimu?

Přírodní, tlumené barvy, zlatá, hodně důrazu na linii pasu, kožíšky, kápě a ponča a bezpochyby taky kozačky nad kolena, které se určitě přenesou z loňské sezony.

Myslíš, že se dají české blogy srovnat s těmi zahraničními?

V Čechách se zatím módním blogům nedostává tolik pozornosti a prostoru jako ve světě, ale doufám, že se to brzy změní. I u nás už jsou zajímavé a kvalitně vedené blogy, které mohou s klidem konkurovat těm zahraničním, ale větší zájem ze strany potenciálních sponzorů a medií by byl přínosný.

Který blog bys, kromě toho svého, doporučila čtenářkám?

The Glamourai… tahle slečna mě nikdy nepřestane překvapovat. Její perfekcionismus, neskutečná kreativita a naprosto unikátní osobní styl jsou naprostým maximem toho, co od jakéhokoliv blogu čekám.

Jakou největší stylingovou chybu podle tebe ženy nejčastěji dělají?

Češkám často chybí zdravá sebereflexe. Slepě kopírují, co vidí ve svém okolí, aniž by zvážily, jestli jim daný kousek oblečení skutečně sluší. V ulicích vidíme záplavu kalhot pod kolena a laciných triček bez rukávů, nebo naopak všudypřítomná loga známých značek, aby všichni viděli, že na to máme… Je to obrovská škoda, protože Češky jsou nááádherné baby. Chce to nezapomínat, že jsme ŽENSKÉ a více to prodat!

Máte i vy své oblíbené blogy? Co říkáte na české bloggerky? Těším se na vaše názory v diskusi!

Reklama

Související témata:

Načítám