Hlavní obsah

Mohou módní přešlapy slušet? Ano!

Foto: Thinkstock

Co někdo považuje za prohřešek, druhému může slušetFoto: Thinkstock

Reklama

Znáte pořekadlo „když dva dělají totéž, není to totéž“? V módě to platí dvojnásob! Kousky, které byste nemohla za žádných okolností nosit dohromady, snad neexistují. Vždycky jde jen o to, jak je nosíte. Máte odpor ke kombinaci tenisky + sukně? Tvrdíte, že v teplácích by do města vyrazil jen blázen? Ukážeme vám, že i ten nejpodivnější „trend“ může vypadat úžasně.

Článek

Tak schválně, také si myslíte, že si nemůžete vzít…

… tenisky k sukni?

Ano, ale…

Spousta žen má tuhle kombinaci na černé listině a je pravda, že elegantní sukně a tenisky, ve kterých chodíte cvičit, moc dobře nevypadají. Stačí ale, abyste vybrala ty správné, a z módního přehmatu bude rázem super outfit. A jak na to? Vyšmajdané tenisky vyměňte za výstavní kousky, bonusové body jsou za lesklý materiál, výraznou barvu nebo zajímavé detaily. Skvěle poslouží hlavně kotníčkové verze. K nim potom volte sukni (případně i šaty) v délce nad kolena, delší by vás zbytečně opticky zkracovala.

… tepláky do města?

Ano, ale…

Nejspíš se shodneme na tom, že by klasické tepláky měly zůstat na naší domácí půdě (ty s vytahanými koleny potom nemilosrdně v popelnici). Přesto jsou ale výjimky, ve kterých byste si mohla vyjít. Stačí se podívat na „tepláky“ navržené Karolínou Otevřelovou, které v podstatě napodobují kalhoty. Jejich nošení sice vyžaduje odvahu, štíhlou postavu a mládí, ale proč ne?

… ponožky do bot?

Ano, ale…

V módě je dnes povoleno opravdu téměř všechno, a tak bylo jen otázkou času, kdy se prolomí do té doby snad největší faux pas, nošení a hlavně „ukazování“ ponožek v botách. Přestože se objevují odvážlivci, kteří ponožky obléknou i do lodiček nebo balerínek, my vám to příliš nedoporučujeme. „Je to věc názoru, ale já bych řekla, že nejestetičtěji působí ponožky jen lehce vykukující z kotníčkových bot nebo z bot s otevřenou špičkou,“ říká stylistka Lenka Machková. Nutné jsou samozřejmě ukázkové ponožky z kvalitního materiálu, ideálně jednoduché bílé nebo naopak tmavé. Úlety s barvami a potisky se hodí spíše na nohy teenagerů. Chcete vědět více? Mrkněte se na náš článek Ponožky do sandálů patří!.

… krátké kalhoty?

Ano, ale…

Také jste se někdy někomu smála, že čeká „velkou vodu“? I kalhoty, které vám sahají ke kotníkům, mohou vypadat stylově. „Stačí, abyste přidala boty na podpatku, aby vás délka opticky nezkracovala, a vynechala ponožky, silonky nebo cokoli jiného,“ říká stylistka. Kalhoty můžete ještě jednou ohrnout, aby bylo jasné, že jde o záměr a ne o kalhoty, které jste podělila po o hlavu menší osobě.

… dvakrát denim?

Ano, ale…

Když jsem pátrala po redakci, komu jaký trend vadí, ozvala se redaktorka Magda: „Když někdo nosí dva kusy džínoviny najednou!“ Měla na to dokonce i krásnou říkanku, kdy každý, ehm, blbeček nosí modrý obleček. Stylisté by se s tímhle tvrzením ale úplně neztotožnili. „I dva kusy denimu mohou vypadat skvěle. Chce to jen celek něčím rozbít. Když už do toho chcete jít, doporučuji menší plochy, třeba džínové kraťasy s jednoduchým tričkem, džínovou vestou a hlavně nezbytnými doplňky,“ říká stylistka Lenka. Inspirovat se můžete loňským počinem značky D Trendy jsou i kombinace různých odstínů džínoviny, kdy sáhnete po jednom kousku tmavém a po druhém světlejším. Pokud ale nemáte vyloženě cit pro módu a máte ráda všechno pěkně sladěné, „dvojení” denimu se vyhněte.

… dva různé vzory?

Ano, ale…

Ani mixování vzorů není pro každého. Jste-li ale módní nadšenec, můžete ho vyzkoušet. Dobře se kombinují klasické proužky s puntíky, případně proužky s květinovými vzory. Důležité je, aby měly kousky stejný barevný základ nebo alespoň texturu. Na další tipy se můžete těšit už v brzy připravovaném článku věnovaném právě mixování vzorů. Sledujte nás!

Takže rada na závěr? Nenechte se svazovat pravidly a zkuste si s módou trochu pohrát!

Reklama

Související témata:

Načítám