Hlavní obsah

10 vychytávek do kuchyně

Foto: Thinkstock

Bez pomocníků bychom se v kuchyni neobešliFoto: Thinkstock

Reklama

V kuchyni mnoho z nás tráví spoustu času. A nic nenaštve tak, jako když něco není po ruce, rozsype se vám rýže nebo některá z dalších kuchyňských pohrom. Sestavili jsme pro vás 10 vychytávek do kuchyně, které stojí pár korun, a přitom vám práci zpříjemní a hlavně usnadní!

Článek

Čas, který musíte být v kuchyni, si můžete ulehčit mnoha pomůckami. Některé z nich stojí víc, některé míň, pokud ale budete dobře vybírat, zjistíte, že se vám třeba i větší investice vyplatila.

1. Pro více místa na lince

Dvoupatrový odkapávač, 4home, 299 Kč

Také neustále řešíte málo místa na kuchyňské lince a ještě tam musíte vměstnat umyté nádobí? Tenhle odkapávač vám s tím pomůže. Spodní patro je určené pro sklenky a větší nádoby, na horní patro se vejdou talíře a příbory. Vyroben je z plastu, takže se bude snadno udržovat čistý!

2. Jednoduše uzavřené sáčky

Svorky na sáčky, Tescoma, 29 Kč/ 6 ks

Sáčky s kořením, moukou či těstovinami jdou uzavřít mnoha způsoby včetně kolíčků na prádlo či kancelářských sponek. Tyhle svorky ale sáčky utěsní takřka dokonale, takže se vám už nikdy nikde nerozsypou. Pokud navíc máte problém s kuchyňskými moly, pomohou vám chránit potraviny i před nimi.

3. Na domácí bramborové knedlíky

Lis na brambory, 4home, 199 Kč

Tohoto pomocníka si možná pamatujete z kuchyně své maminky nebo babičky, ale v posledních letech zažívá renesanci. Když chcete připravit domácí bramborové knedlíky, tak se bez něj v podstatě neobejdete. Hravě v něm prolisujete i uvařenou zeleninu na dětské kaše nebo do krémových polévek!

4. Značka: Puding bez připálení

Rendlík, Ikea, 199 Kč

Teflonová pánev je dnes základní pomůckou snad v každé domácnosti. A není proto divu, že k sehnání jsou i teflonové hrnce. Třeba tenhle rendlík stojí pár korun, a pokud milujete puding, krupičnou kaši nebo další snadno se připalující pochutiny, budete z něj nadšení. Umytí je velmi jednoduché a hlavně bez zničených rukou od drátěnky.

5. Už nikdy peří

Silikonová mašlovačka, Tescoma, 69 Kč

Také vám na mašlovačkách vadí, že z nich nikdy nejde pořádně vymýt mastnota? Pořiďte si silikonovou! Na trhu je už několik let a slaví velké úspěchy. Nepřipaluje se na pánvi a navíc ji vymyjete raz dva.

6. Vajíčka uvařená na míru

Vařič na vajíčka, 4home, 149 Kč

Že patří mezi zbytečnosti? Ne! Ulehčí vám práci při hlídání času. Vajíčko vložíte spolu s těmi skutečnými do vody. Změnou barvy vám tenhle chytrý pomocník řekne, jestli jsou vejce uvařená naměkko, nahniličku nebo natvrdo.

7. Cibule snadno a rychle

Sekáček na cibuli, Tescoma, 169 Kč

Taky neradi krájíte cibuli, ořechy, bylinky či čokoládu? Ruční sekáček vše vyřeší za vás. Na rozdíl od kuchyňských robotů je malý, takže se snáze čistí, a bez problémů si na něm nastavíte i velikost, na kterou chcete surovinu nakrájet.

8. Mějte nože po ruce!

Magnetická lišta na nože, Ikea, 199 Kč

Jen máloco při vaření potřebujete tak často jako nože a mýt si pořád ruce, protože je něco nutné vyndat ze zásuvky, určitě nikoho nebaví. Jednoduché řešení nabízí magnetická lišta, kterou připevníte nad pracovní plochu. Nože či nůžky tak máte stále po ruce a zásuvky si nezamažete.

9. Voňavá lednice

Pohlcovač pachů, Dewberry, 99 Kč

Při otevření lednice se na nás často vyhrnou pachy, po kterých nikdo netouží, a ať jídlo uzavíráte do sáčků a vakuových krabiček nebo ne, jednou za čas lednice prostě nelichotivě páchne. Pachů vás zbaví nenápadný pohlcovač, který můžete použít i do auta. Funguje na principu uhlíkových filtrů, které vydrží vždy 8–10 týdnů, a jako bonus i vaše potraviny udrží déle čerstvé.

10. Oslaďte si život

Cukřenka na moučkový cukr, Kela, 228 Kč

Stále ještě používáte k pocukrování bábovek a dalších moučníků sítko? Děláte chybu. Tyhle cukřenky z nerezavějící oceli jsou vždy po ruce a cukrují velmi jemně a rovnoměrně. Vyrábějí se z kvalitní oceli, která se dobře udržuje čistá a není problém dát ji při servírování na stůl, aby si každý osladil tolik, kolik má rád.

Máte i vy nějaký tip, jak si ulehčit práci v kuchyni? Používáte podobnou vychytávku, která vám ulehčuje vaření či skladování potravin? Podělte se o ně s námi v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám