Hlavní obsah

Vyměňte nudné kalhoty za trendy kousek!

Foto: Dům módy

Bez kterých kalhot se na podzim neobejdete?Foto: Dům módy

Reklama

Jste, jak se říká, „kalhotové“ a rády byste vaši sbírku rozšířily o další kousek? Ještě předtím, než vyrazíte do obchodů, si prohlédněte aktuální módní trendy. Ať už jste vyznavačkami klasického ženského stylu, ležérními pohodářkami nebo zatvrzelými drsňačkami, určitě si přijdete na své.

Článek

Letošní trendy jsou odvážnější než kdy jindy, černé kalhoty jsou sice klasika, ale nikoho jimi neohromíte. Proč nezkusit ty, které mají vyšší pas, volnější střih nebo výraznou barvu?

Barvy stále bodují

Pamatujete si na jarní trendy, které se nesly ve znamení hesla „kdo nenosí barvy, jako by nebyl“? Návrháři se do nich zamilovali natolik, že je přenesli i do sezony podzim/zima, takže pokud ještě „vybarvené“ kalhoty nemáte, určitě je vyzkoušejte. Ideální podzimní odstíny? Stačí se podívat na barevnou škálu spadaného listí. V kurzu je i zářivá modrá, tmavší zelená nebo odvážná červená.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, Lindex 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Pohodové chinos

Na výsluní se hřejí i plátěné kalhoty chinos, které jsou nejen pohodlné, ale i stylové. Nosí se hlavně v délce těsně nad kotníky (ano, jako když čekáte velkou vodu), takže pokud vlastníte klasické dlouhé, klidně jim trochu ohrňte nohavice. V kombinaci s podzimními kotníčkovými botami (ponožky nebo barevné punčochy povoleny!) přitom nemusíte řešit, že by vám byla na nohy zima.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 650 Kč, Pull and Bear 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 899 Kč, Vero Moda 850 KčFoto: archiv firem

Nažehlete puky!

Dáváte přednost elegantní ženské módě? Letos z nákupů s prázdnou rozhodně nepřijdete. Kalhoty s klasickým pasem, rovnými nohavicemi a nezbytnými puky totiž slaví velký comeback. Abyste dosáhly dokonalého stylingu, nenechávejte topy a košile volně vytažené, ale zastrčte je naopak dovnitř kalhot. Úspěch zaručen.

Foto: archiv firmy

Na foto: oboje Zara 999 Kč a 1499 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 999 Kč, Miss Selfridge 1110 KčFoto: archiv firem

Pocta „sedmdesátkám“

Kalhotám s vyšším pasem a širšími nohavicemi byste měly dát šanci už jen z jednoho prostého důvodu – naprosto skvěle prodlužují nohy. Střih, který byl typický pro sedmdesátá léta, vypadá bez debat stylově, nicméně si musíte dávat pozor na délku nohavic. Nohavice by měly překrývat botu, ale samozřejmě je nesmíte tahat po zemi. Zkoušejte je ideálně s botami, které k nim hodláte nosit.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 3780 Kč, Promod 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s.Oliver 2499 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

V kůži

Kožené kalhoty už dávno nepatří jen do šatníku drsných motorkářek. I když nejsou zrovna tím nejpraktičtějším kouskem, který byste si mohly pořídit (chvilku se do nich musíte soukat a v některých se i pěkně zapotíte, doporučujeme proto jemnější kůži), vypadají opravdu skvěle. S čím je nosit? Neomezujte se na „odrbaná“ trika a vytvořte zajímavý kontrast s panenkovsky něžnou košilí.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): umělá kůže – H&M 800 Kč, Jackpot 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): pravá kůže – KappAhl 2599 Kč, Vero Moda 4750 KčFoto: archiv firem

Metalické odlesky

A teď jeden aktuální trend pro odvážné, pokud se vám nechce na party vyrážet pořád jen v sukních a šatech, zkuste efektní kalhoty s metalickými odlesky. Kovy jste mohly vidět na podzimní přehlídce značky Balmain nebo Marc by Marc Jacobs, pokud si je chcete připomenout, podívejte se na článek Tohle je 12 módních trendů letošního podzimu!. Můžete si být jisté, že vás v nich nikdo nepřehlédne!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 1299 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Stradivarius 999 KčFoto: archiv firem

Ultra skinny

Jsou vaší devizou štíhlé nohy, a tak je chcete jak se patří ukázat? Přestože jsou na módním vrcholu volnější střihy, skinny se stále drží ve hře a jsou snad ještě těsnější než kdy jindy. Tip pro vás? Odvažte se a zkuste je v barevném provedení. Doplnit je můžete třeba trendy kozačkami.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 499 Kč, Pull and Bear 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 499 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Po kterých typech se zaručeně podíváte a které trendy vás naopak nechávají chladnými? Budeme se těšit na vaše reakce.

Reklama

Související témata:

Načítám