Hlavní obsah

Módní hvězda Hanka zazářila v květinových vzorech

Foto: Mia Mirrelli

Květinové motivy Hance slušelyFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Květinové vzory jsou v kurzu! A ne, nespletli jsme si sezonu. Přestože si většina žen spojuje rozkvetlou módu jen s jarem nebo létem, květiny zasáhly (pravda, v menší obměně) i trendy letošního podzimu a zimy. Na vlastní kůži je otestovala naše další módní hvězda, studentka ekonomiky Hanka.

Článek

Sympatická slečna si totiž vždycky chtěla roli modelky vyzkoušet. Nejprve jsme ji svěřili do rukou vizážistky Jiřiny, která se čtenářce postarala o líčení a vlasy. „Tohle bych si nechala líbit každé ráno,“ pochvalovala si péči odbornice Hanka. Po hodince relaxu ale přišlo zkoušení jednoho oblečku za druhým, stylistka Denisa totiž měla připravených rovnou několik variant, a tak se posuzovalo, co naší modelce sluší a nesluší. Hance samotné se nejvíce líbily vínové kalhoty, květované šaty a model inspirovaný hippie stylem.

Jakmile bylo všechno doladěné do posledního detailu, přišla na řadu fotografka Mia. „Posuň se víc doprava!“ „Pozor na ty nohy!“ „Hlavu víc do strany!“ – uff, ty modelky to zase tak snadné nemají. Z Hanky ale brzy spadla nervozita a bylo vidět, že si focení užívá. Stejně jako květinové kousky, které si vyzkoušela.

Drobné potisky bodují

První model, který stylistka čtenářce oblékla, krásně demonstruje, jak se letní květiny liší od těch podzimních. „V zimních variantách převládají spíše drobnější květy a jsou obvykle na tmavších podkladech. Skvěle se hodí odstíny, jako je tmavě zelená, hnědá, vínová, fialová, měděná nebo zlatavá,“ říká stylistka Denisa. K šatům Hance vybrala křivák z umělé kůže, šedé punčochy a kožené holínky, z doplňků si vystačila s lístečkovým náramkem. Baví vás květované šaty? Podívejte se na krásné kousky od značek Jil Sander nebo Lanvin, které jsme vám předvedli ve článku Tohle je 12 módních trendů letošního podzimu!.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Pimkie, 749 Kč), bunda (Pimkie, 1299 Kč), náramek (Bijou Brigitte, 549 Kč), kožené boty (Humanic, 1699 Kč), punčochy (Calzedonia, 219 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Inspirace šedesátými léty

Květinové vzory doslova vyzývají ke stylingu po vzoru „květinových dětí“. Pokud se vám líbila móda šedesátých let minulého století, klidně vyzkoušejte zkombinovat kytičkovanou halenku (krásné najdete i ve článku 10 trendy kousků, bez kterých se na podzim neobejdete) s kalhoty do zvonu (i ty se vrátily na módní výsluní) a nezbytnými náramky. Přes ramena přehoďte vestu nebo v chladnějších dnech kabátek.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: džíny (Pimkie, 1099 Kč), halenka s páskem (Pimkie, 579 Kč), náramky (Bijou Brigitte, 299 Kč), vesta (Pimkie, 849 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kabelka (F&F, 310 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Naučte se vrstvit

Přemýšlíte, s čím vším můžete váš oblíbený květovaný top nosit? Zkuste to jako stylistka Denisa – oblékněte ho na svetřík s dlouhým rukávem a přehoďte pončo. Objemnější vršek kombinujte ideálně s užšími kalhotami, Hanka má krásné štíhlé nohy, a tak si může bez váhání natáhnout i uzounké lesklé legíny.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: top (Takko Fashion, 299 Kč), svetr (Pimkie, 749 Kč), pončo (New Yorker, 489 Kč), legíny – imitace kůže (Calzedonia, 549Kč), kabelka (New Yorker, 569 Kč), boty (CCC, 899 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Zaostřeno na detail

Nejsou větší květované plochy vaším šálkem kávy? Pořídit si můžete jen drobný rozkvetlý doplněk, jako v tomto případě šátek. Stylistka Hance oblékla vínové kalhoty (ano, ty, ze kterých byla nadšená) a kratší kabátek, který netradičně zkombinovala s vestou. Celý model doplnily kotníčkové šněrovací boty. Co na to říkáte?

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kabát (Kenvelo, 1099 Kč), vesta (Pimkie, 799 Kč), kalhoty (New Yorker, 739 Kč), šátek (s.Oliver, 549 Kč), kožené boty (CCC, 1399 Kč), rukavice (Kenvelo, 199 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Hanka se stylistkou DenisouFoto: Mia Mirrelli

Který z modelů byste samy oblékly? A co říkáte na květiny v podzimním šatníku? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své názory!

Vizáž: Jiřina Zapletalová (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Styling: Denisa Přikrylová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám