Hlavní obsah

Obývák od 17 500 korun: Vyberte si!

Foto: IKEA

Zařídit obývák za slušné peníze není tak těžkéFoto: IKEA

Reklama

Každý chce krásný obývací pokoj. Ale co si budeme povídat, takový, kde podle katalogu stojí pohovka sto tisíc a televize dalších padesát, není asi ten pravý. My jsme hledali jinde a našli váš budoucí obývák, a to rovnou ve třech cenových variantách. Za ten nejdražší zaplatíte jen necelých 27 tisíc korun!

Článek

Pohovka, stolek pod televizi nebo rovnou televizní stěna, konferenční stolek a nějaké skříňky na ukládání knih, kompaktů nebo třeba dek, kterými se rádi přikryjete večer při koukání na televizi – to je základní vybavení, které potřebujete v obývacím pokoji. Podívejte se na náš výběr!

Varianta 1: za 17 497 korun

Základem této sestavy z Jysku je pohovka široká 242 centimetrů s jedním prodlouženým dílem, který má 161 centimetrů. Ten může sloužit buď jako podpěra nohou, když si chcete u televize pohodlně lehnout, nebo jako další sedací místo. Sedačka Huston má potah připomínající kůži, což ještě umocňuje tmavá barva. Přijde vás na 9999 korun.

Foto: Jysk

Jednoduchá sestava pro ty, kteří mají rádi prostorFoto: Jysk

Doplňují ji i konferenční stolek a skříňka pod televizi, na něž architekt zvolil klasické dubové dřevo, případně dubovou dýhu. Z ní je vyrobený jednoduchý stolek Hampton o velikosti 130 x 72 a s výškou 50 centimetrů. Stojí 3499 korun. Ze stejné série pochází i televizní stolek vyrobený z masivního dubového dřeva a dýhy. Má šířku 120, výšku 46 a hloubku 45 centimetrů. Tři zásuvky nabízejí základní úložný prostor, na věci, které často používáte, slouží otevřená odkládací plocha. Doporučená cena je 3999 korun.

Tip redakce: Tato sestava je vhodná jak do moderních, tak klasických interiérů. Neutrální materiály a odstíny jsou vhodným „základem“ pro ty, co rádi experimentují s barvami a často chtějí v interiéru změnu. Hodí se k nim totiž jakékoli barvy, včetně těch sytých, a to jak na stěnách, tapetách či doplňcích. Jejich výměnou dáte nový vzhled celé místnosti.

Varianta 2: za 21 169 korun

Nejdražším prvkem v tomto obývacím pokoji z IKEA je velká stěna široká 240 a vysoká 195 centimetrů, která přijde na 10 390 korun. Panelové dveře vytváří skrytý a před prachem chráněný úložný prostor na DVD a další doplňky. Spodní zásuvky jsou celovýsuvné, takže máte dobrý přehled o všem, co jste si sem uložili. Nechybí ani otevřený prostor na televizní program nebo ovladač, který potřebujete mít stále při ruce. Uprostřed zůstává prostor na televizi.

Další úložný prostor nabízejí zavěšené police ze série Lack. Jde o systém sedmi polic širokých 30 a hlubokých 28 centimetrů, dohromady přijdou na 799 korun.

Foto: IKEA

Nábytek vhodný i do garsoniéryFoto: IKEA

Foto: IKEA

Stěna poskytuje dostatek úložného místaFoto: IKEA

Modrá trojmístná pohovka Beddinge je opět rozkládací, a protože si lze u ní vybírat nejen z různých potahů, ale i ze čtyř typů matrací, včetně té z polyuretanové pěny, lze ji používat i ke každodennímu spaní. Nechybí ani úložný prostor na lůžkoviny. Cena je 6490 korun. Interiér doplňuje skleněný konferenční stolek Strind za 3490 korun.

Tip redakce: Tento nábytek lze použít nejen jako obývací, ale třeba i do garsoniéry, kde jedna místnost slouží zároveň jako obývací i spací. Pokud k ní dokoupíte ještě posuvný stůl pod notebook za 599 korun a otočné křeslo za 2490 korun, nahradí i pracovnu. Potah na pohovce je snímatelný a v IKEA se prodává v dalších sedmi barvách, proto i zde můžete snadno experimentovat s barvami.

Varianta 3: za 26 469 korun

Zajímavé barevné kombinace využívá obývací pokoj od společnosti For Living. Jeho základ tvoří stěna se skříňkami, které zaujmou kontrastem barev – korpusy a otevřené horní poličky jsou v dezénu běleného dubu, čela skříněk pak v dekoru dubu foscari. V sestavě jsou použité dvě stojící skříňky široké 102, vysoké 44 a hluboké 52 centimetrů. Cena jedné je 3926 korun. Doplňuje je stejná závěsná skříňka o velikosti 102 x 82 x 32 centimetrů, za kterou zaplatíte 3202 korun. Otevřené police vás budou stát 583 a 697 korun.

Foto: For Living

Sestava ve střízlivých barvách i tvarechFoto: For Living

Foto: For Living

Sedačka a konferenční stolek doplňují sestavuFoto: For Living

Aby pokoj nevypadal příliš tmavě, architekt stěnu doplnil pohovkou s čalounem v cihlové barvě, která je rozkládací, a tak vyřeší problém, kam čas od času uložit návštěvu, když se zdrží přes noc. Pohovka má šířku 158 centimetrů a výhodou je i vyšší opěra zad 94 centimetrů, kterou seženete už málokde, protože designéři preferují nižší. Po rozložení vznikne lůžko o velikosti 185 x 118 centimetrů. Na výběr máte samozřejmě i jiné barvy, cena je 11 080 korun.

Na konferenčním stolku se opět opakují dezén bílého dubu a dubu foscari. Má velikost 120 x 60 centimetrů a výšku 43,5 centimetru, k mání je za 3055 korun.

Tip redakce:Toto zařízení je vhodné do domácností, kde žijí starší lidé, kteří ocení vyšší pohovku, ze které se dobře vstává a na níž se lze pohodlně opřít. K plusům sestavy patří také dostatek uzavřených úložných prostorů. Tmavá čela skříněk a výrazná sedačka už nenabízejí příliš prostoru pro experiment s barvami a doplňky. Volte je buď v barvě sedačky, anebo ve světlých krémových či šedých barvách.

Zařídit si nový obývací pokoj opravdu nemusí být drahé. Stačí jen vědět, kde si vybrat.

Reklama

Související témata:

Načítám