Hlavní obsah

Barva vlasů na vás řekne vše!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Změna barvy znamená změnu i v životěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změnila jste barvu vlasů? Už se necítíte jako blondýnka dobře? Přestaly vás bavit vaše fádní hnědé vlasy? Nebo si naopak začínáte připadat se svojí černou hřívou jaksi nepatřičně? Pozor! Barva, kterou zvolíte, prozradí o vaší povaze mnohem víc, než si možná myslíte!

Článek

Přebarvení vlasů symbolizuje, že žena právě prožívá období změn. Nejen pokud jde o samotný účes, ale lze očekávat, že se mění i mnoho dalších věcí v jejím životě. Někdy se změnou barvy vyrovnávají ženy a dívky s rozchodem, prožívají novou lásku nebo se třeba stěhují. I změna povolání může být impulzem k tomu, aby vlasy získaly novou barvu. Platí zde obecné pravidlo, že jedna změna doprovází další.

Blondýna chce lásku

Ve volbě barvy vlasů se však skrývá i jisté poselství, jakási zpráva pro okolí. Nechá-li si žena nebo dívka obarvit vlasy na světlejší odstín nebo zvolí blond melír, dává jasně najevo touhu po milostném vzplanutí. Světlé vlasy vždy symbolizovaly erotický náboj a v mužích vzbuzovaly touhu po sexu. Ne náhodou nosily slavné sexbomby jako Marilyn Monroe, Brigitte Bardot či třeba současná česká topmodelka Karolína Kurková světlou hřívu. Světlé vlasy jsou pro většinu národů něčím netradičním. Již v dávných dobách byly blondýnky považované za něco vzácného a exotického, co muže přitahovalo. Obyvatelé jižní, ale i střední Evropy jsou přirozeně tmavší typy. Proto když se ve středověku objevila nějaká skandinávská žena v místních krajích, pánové se o ni mohli doslova poprat. Už tehdy mívaly blondýnky lehčí život.

Obarvením vlasů na blond ale dává také žena na vědomí, že je ochotna a připravena na rodinný život, plodit děti a starat se o ně. Do partnerského vztahu dokáže takováto žena investovat veškerou svoji něhu a lásku.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Blonďatá hříva symbolizuje nevinnostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zrzky jsou vášnivé

Přiblížit barvu vlasů odstínům červené, vínové nebo bordó předznamenává vášnivou ženu. Zrzky touží po vzrušení, dobrodružství a nových poznatcích. Rády se přiučí novému. Pokud následuje změna barvy krátce po nástupu do jiného zaměstnání, lze očekávat, že ženu práce naplňuje a nechala se jí zcela pohltit. Červené odstíny vlasů nosí hodně studentky a mladé dívky. To je spjato s obdobím poznávání.

Pro muže zrzavé vlasy znamenají výzvu i varování současně. Tahle žena se totiž rozhodně nespokojí s málem, dokáže být totiž náruživá i vášnivá, nejen pokud jde o gastronomii, cestování, trávení volného času, ale i při milování. „Červená barva oči dráždí a probouzí v lidech různé formy agrese. Agrese se ale může u lidí často přeměnit do jiné podoby a projevovat se třeba sadomasochistickými sklony v sexu. Anebo třeba pěstováním adrenalinových sportů," říká psycholog Vojtěch Benda.

Černovlásky chtějí být dobývány

Jde-li žena barvou svých vlasů spíše „dotmava", ať už tmavohnědé, nebo přímo do havraní černé, lze hovořit o jisté uzavřenosti a pocitu osamění. Obarvené tmavovlásky touží po klidu a hledají vnitřní rovnováhu. Od muže očekávají, že je budou dobývat a předcházet si je. Samy jim však nikdy neprozradí vše, s oblibou si ponechávají tajemství. Pokud žena vedle černých vlasů nosí i černé oblečení, lze u ní předpokládat i depresivní sklony a melancholické nálady. Je pravděpodobné, že si tmavovláska najde spíše světlovlasého muže. „Protiklady se přirozeně přitahují. Je to vrozený pud, který má zajistit, že se nebudou rodit děti podobných a příbuzných rodičů," vysvětluje Benda.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Černovlásky jsou tajuplné samotářkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Hnědé vlasy empatických žen

K hnědým vlasům se ženy uchylují spíše ve středním věku. Po všech experimentech a bouřlivém mládí touží po přirozenosti. Hnědý odstín s oblibou volí ženy velmi empatické, kterým více než na sobě záleží na blahu druhých. Hnědá barva obecně symbolizuje pevnost, základy a jistoty. Je to barva půdy, zeminy a kořenů. Kořenů – i ve smyslu rodinných kořenů.

Související témata:

Načítám